Ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς μετά την απολογία του στην πρώτη τακτική ανακρίτρια για την κατηγορία της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση ποσού ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.
Η κατηγορία αφορά ελλείμματα ύψους 14 δισ. δραχμών την περίοδο 1996-98 στα αποθεματικά της εταιρείας, προκειμένου να εισαχθεί η Interamerican στο Χρηματιστήριο, ώστε να αντλήσει κεφάλαια.
ουδεν σχολιο!!
Σιγά μην πιάσουν τον Κοντομηνά…!!!
Χθεσινός δεν είναι…!
Έχει να φάει ακόμα…
Πρός Γιάννη Δ.
Γιατί στεναχωριέσαι, μήπως επειδή εσύ είσαι νηστικός?
Μεγάλο κομμάτι της ασφαλιστικής αγοράς και η ύπαρξη στην Ελλάδα της έννοιας ασφάλιση, οφείλεται σε αυτόν τον άνθρωπο.
Σου αρέσει δε σου αρέσει!
Αγαπητέ κύριε Μαντικέ,
Το ότι ο κύριος Δ.Κοντομηνάς είναι σημαίνον πρόσωπο της Ελληνικής ασφαλιστικής πραγματικότητας και η εταιρεία που δημιούργησε μεγάλο κομμάτι αυτής της αγοράς είναι δεδομένο. Το δεύτερο, ότι η «έννοια της ασφάλισης υπάρχει στην Ελλάδα χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο» είναι άστοχο, ανιστόρητο, και ισοπεδωτικό.
Θα πρέπει να ξέρουμε ότι η ασφαλιστική ιστορία των Ελλήνων ξεκινάει το 1789(!) και έχουν βάλει πολλοί το λιθαράκι τους για να φτάσουμε ως εδώ. Όλα αυτά τα 220 χρόνια υπήρξαν πολλοί που δουλέψανε με ανιδιοτέλεια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για να μεταφέρουν τεχνογνωσία από το εξωτερικό, να συντάξουν συμβάσεις, να φτιάξουν νόμους, να εκπαιδεύσουν τους νεότερους και πρωτίστως να πληρώσουν ζημιές ασφαλισμένων οι οποίοι την εποχή του telex δεν είχαν προλάβει να στείλουν εγκαίρως την αίτηση ασφάλισης…! Άλλες εποχές, άλλα ήθη, άλλα έθιμα.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που στήσανε το ΕΙΑΣ (1987), φέρανε την ALICO (1964), «αποφοίτησαν» από τον «ΑΣΤΕΡΑ» (1931), δημιούργησαν την πρώτη Ένωση Ασφαλιστών (1907), ίδρυσαν την «ΕΘΝΙΚΗ» (1891), έκαναν τις πρώτες ασφαλίσεις πυρός στην «ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ» (1839), στήσανε τα πρώτα ασφαλιστικά καταστήματα στην Τεργέστη, την Οδησσό, τη Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Σύρο και στα άλλα νησιά, όλοι αυτοί έχουν συνεισφέρει στο θεσμό της ασφάλισης παραδίδοντας τη σκυτάλη σε νεότερους (θεωρητικά!?) πιο ικανούς.
Αλλά δεν τους ξέρει κανένας… Όταν φροντίσουμε να τους ανακαλύψουμε και μάθουμε την ιστορία μας, τότε μπορεί να γίνουμε πραγματικοί ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ! Γιατί σήμερα είμαστε λιγάκι imitation…
πραγματικα θα ηταν πολυ σημαντικο να γραφει ενα βιβλιο με την ιστορια των ασφαλιστων στην ελλαδα,τις δσκολιες που ειχε ο δρομος τους,αυτα που πετυχανε και καποιες βιογραφιες σημαντκων ανθρωπων.
ισως οι εκδοτες του χωρου μας πρεπει να ασχληθουν με αυτο.
Μπράβο σου George
Μπράβο αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Έχεις απόλυτο δίκιο κάποιος επιτέλους σε αυτή τη χώρα και ίσως οι αρμόδιοι περί των ασφαλιστικών να έπρεπε να διαφωτίζουν τις νεότερες γενιές των ασφαλιστών.
Πολύ ωραίο το σχόλιό σου ειλικρινά.
Ίσως και ο κλαδικός τύπος να μπορούσε να αφιερώσει έστω μισή σελίδα σε όλους αυτούς τους πρωτοπόρους !!
Κύριε Σεραφειμίδη καλημέρα σας.
Εκλάβατε διαφορετικά το αναφερόμενό μου-με δική μου ευθύνη βεβαίως- διότι δε συμπλήρωσα το: “μεγάλο κομμάτι” και στο τμήμα της έννοιας ασφάλισης.
Ηθελα όμως απλά να τονίσω οτι σχόλια όπως αυτό που έκανε ο Γιάννης, τα θεωρώ “άστοχα, ανιστόρητα και ισοπεδωτικά”, για ανθρώπους όπως ο κ.Κοντομηνάς.
Δεν γνωρίζω αρκετούς απο αυτούς τους πρωτοπόρους της ασφάλισης που αναφέρατε, και αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί γι’αυτό, την υπόλοιπη ευθύνη ας την αναλάβουν αυτοί που θά’πρεπε να μου μάθουν ποιοί πρωτοεγκαθίδρυσαν την έννοια της ασφάλισης στη χώρα μας.
Και φυσικά εννοώ και τον κλαδικό μας Τύπο, και βλέποντας και τα σχόλια των υπολοίπων συναδέλφων, δεν τους γνωρίζουν ούτε αυτοί.
Ισως εσείς, (δε σας γνωρίζω, αλλά υποπτεύομαι οτι είστε απο τους παλιούς ασφαλιστές) και η “σειρά” σας, πρέπει να πάρετε τη σκυτάλη της ενημέρωσης προς όλους εμάς τους νεώτερους.
Μην ξεχνάτε και το ρητό: “Με όποιο δάσκαλο καθίσεις…τέτοια γράμματα θα μάθεις”
Κάντε μας..πραγματικούς Ασφαλιστές!!
Με εκτίμηση
Δημ. Μαντικός
αγαπητε κυριε (αγαπητε συναδελφε) δημητρη μαντικε , ο κ γεωργιος σεραφειμιδης η ο καθε χ,ψ,ω ….δεν εχουν καμμια υποχρεωση να παρουν καμμια σκυταλη ενημερωσεως για σασ τους νεωτερους (ο υποφαινομενος εχω 30 κα πλεον ετη στην ασφαλιστικη βιομηχανια) . εαν πραγματικα ενδιαφερεσθε να ενεργοποιηθητε και να γνωριζετε αυτο ειναι στο χερι σας ,ψαξτε,ερευνηστε ρωτηστε,διαβαστε……και θα πληροφορηθητε ….η θα μαθετε ……..με ολη την συμπαθεια για το προσωπο σας και πολυ φιλικα …..
Μάθε παιδί μου γράμματα 5 χρόνια στο Δημοτικό,5 χρόνια στο γυμνάσιο,5 χρόνια στο Πανεπιστήμιο και μετά τόσα χρόνια ασφαλιστικές σπουδές και πωλήσεις στο δρόμο και επισκέψεις στα σπίτια για πωλήσεις ασφαλειών ζωής Πουλήσαμε συνταξιοδοτικά με “ενδεικτικό επιτόκιο” και εφάπαξ εκατομμυρίων Πουλήσαμε αμοιβαία σταθερά και μετοχικά Πουλήσαμε ακόμη και κινητά τηλέφωνα
Πουλήσαμε νοσοκομειακά προγράμματα απεριόριστα και χωρίς εξαιρέσεις εκτός πο τις παντόφλες που θα έπαιρναν στο νοσοκομείο οι πελάτες μας Τέλος πουλήσαμε Τοκετούς μετά απο 10 μήνες, μετά τέσσερα χρόνια με καισαρική αλλά και χωρίς καισαρική Πουλήσαμε τα πάντα Χρηματοδοτηθήκαμε για τα πάντα Κάποιοι πήραν πολλά λεφτά απο μεταγραφές μεταφέροντας συνμβόλαια απο εταιρία σε εταιρία Κάποιοι άλλαξαν τα παλιά καλά νοσοκομειακά(ΑΠΕΝΟΠ 99,GOLD,SILVER,MEDNET,ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ 4ΕΤΙΑΣ,κλπ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ σε άλλα δήθεν καλύτερα Κάποιοι είναι ακόμα και φυλακή για κάτι αμοιβαία “δικής τους κατασκευής” που διέθεσαν τυπώνοντας ψεύτικους τίτλους(Όλα αυτά πριν την οικονική κρίση γιατί οι έλληνες πάντα είναι πρωτοπόροι)
Στο τέλος και μετά τη κρίση μάθαμε ότι όλα αυτά ήταν στραβομάρες και λάθος και ότι όλα αυτά κάποιοι “κακοί” managers τα είχαν κακοσχεδιάσει για να αναπτύξουν λέει την παραγωγή της εταιρίας τους και έχει ο θεός μετά απο 7-8 χρόνια Πολλοί απο αυτούς όμως εξακολουθούν να υπάρχουν και να διοικούν και να είναι ακόμη στην αγορά Εμείς χάσαμε προμήθειες που επειδή γίναν “επασφάλιστρα” λόγω ζημιών, δεν τις πήραμε ποτέ παρ όλο που ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Οι γιατροί και τα νοσοκομεία εξακολουθούν να μεγαλουργούν στις πλάτες μας και να φορτώνουν τις κάρτες νοσηλείας με παράλογα έξοδα Κάποια στιγμή θα νοσταλγήσουμε και τα ισόβια νοσοκομειακά προγράμματα Τι άλλο θα δούμε ακόμη?