Ναυάγησε η συγχώνευση της Ε.Π. με την Ορίζον, κυρίως λόγω της προβληματικής επικοινωνίας των δύο CEO.
Ως συνήθως αυτού του είδους οι συνεργασίες είναι πολύ δύσκολες, αν απαιτούν τη συνύπαρξη των δύο επικεφαλής των δύο Εταιρειών που συγχωνεύονται, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Από την άλλη πλευρά, ο Γενικός Διευθυντής της Μεσιτικής της Τράπεζας Πειραιώς, ο Νίκος Νανόπουλος, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη συνεργασία του με τον Χρήστο Γεωργακόπουλο, όπως είχε συζητηθεί να συμβεί πριν από μερικούς μήνες.
Να θυμίσουμε και ένα κοινό ρητό, το οποίο μαθαίνουν όλοι οι νέοι που σπουδάζουν Διοίκηση Επιχειρήσεων που όμως δε γνωρίζουν και τόσο καλά οι παλαιότεροι, ιδίως Έλληνες CEO. Προέρχεται από το Κεφάλαιο της «Ηγεσίας» και λέει:
«Ο Ισορροπημένος Ηγέτης δε γνωρίζει μόνο Πώς να Δίνει Κατεύθυνση, αλλά και Πώς να Παίρνει»!
Χρειάζεται, βέβαια, «Ωριμότητα» να το κάνεις αυτό, γιατί πολλοί το μπερδεύουν με τον « Έλεγχο» που οφείλει να Ασκεί ένας Ηγέτης στο χώρο που Ηγείται.
Μπορείς να δέχεσαι κατεύθυνση από τους Συμβούλους σου ή τα Στελέχη σου, χωρίς να αισθάνεσαι καθόλου μειωμένος όταν αρχικά διαφωνούν μαζί σου και στη συνέχεια αναγκάζεσαι να συμφωνήσεις εσύ μαζί τους, γιατί σε έπεισαν με τα επιχειρήματά τους, και χωρίς να χάνεις, βέβαια, ούτε έναν πόντο από τον Έλεγχο που Ασκείς!
Το κρίσιμο σημείο βρίσκεται στο Κύρος που εκπέμπεις στους Ανθρώπους σου και στο επίπεδο της «Ασφάλειας» που αισθάνεσαι για την προσωπικότητά σου και τις Απόψεις σου.
Δε θα έπρεπε να μπερδεύουμε την «Υποχώρηση» των απόψεών μας με την «Αδυναμία», αν χρειαστεί να γίνει αυτό κάποια στιγμή! Αρκεί να μη γίνει κανόνας, γιατί τότε φυσικό είναι να χάσεις τον Έλεγχο.
Όποιος δε σηκώνει «μύγα στο σπαθί του», να με συγχωρέσετε, είναι περισσότερο Ανασφαλής από όσο θα έπρεπε…
Η νέα Εποχή χρειάζεται ώριμους Μάνατζερ, που δεν τους πειράζει να χάνουν πού και πού μερικές μάχες, αρκεί να είναι ισχυροί και να κερδίζουν τον πόλεμο!