Τη δημιουργία Κέντρου Παραγωγικότητας στην Ελλάδα, ως ένα από τα μέτρα που θα διευρύνουν την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας μας, επικρότησαν οι σύνεδροι του Παγκόσμιου Συνεδρίου Παραγωγικότητας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αττάλεια της Τουρκίας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία της Επιστήμης της Παραγωγικότητας (WCPS). Οικονομολόγοι, ανώτατα στελέχη και σύμβουλοι επιχειρήσεων απ’ όλο τον κόσμο, εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών, αλλά και πανεπιστημιακοί, επιβεβαίωσαν το πώς η παραγωγικότητα μπορεί να αποτελέσει το σταυροδρόμι ενός κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνου κόσμου, αλλά και να συντελέσει αποφασιστικά στην ευημερία των κρατών.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Συνέδριο στη μελέτη του ελληνικού προβλήματος στο πλαίσιο της παγκόσμιας κρίσης, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, μετά την ένταξή της στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Ο Πρόεδρος της F.L. Clover Consultants S.A. Ισίδωρος Τιάνο ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στο Συνέδριο, υπογράμμισε πως «η παραγωγικότητα πρέπει να είναι το επίκεντρο κάθε μορφής σχεδιασμού και υλοποίησης των αλλαγών, καθώς πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος τρόπος για τη μακροπρόθεσμη ευημερία και την ειρήνη».
«Η χώρα μας – υπογράμμισε – έχει όλα τα εχέγγυα να εμφανίσει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της οικονομίας», για να γίνει όμως χρειάζεται -όπως επεσήμανε- «χάραξη μιας νέας στρατηγικής που θα διαμορφώσει σχήματα και πρακτικές ανάδειξης της παραγωγικότητας σε κατευθυντήρια αρχή τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας μας».
Η δημιουργία ενός Κέντρου Παραγωγικότητας που θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό και θα λειτουργεί στα πρότυπα που λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, με αντικειμενικό σκοπό την αξιοποίηση της επιστημονικής μεθοδολογίας σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, υπήρξε η επωδός της παρουσίασης, την οποία όλοι οι σύνεδροι επικρότησαν ομόφωνα και προσφέρθηκαν να συνδράμουν μια τέτοια ελληνική πρωτοβουλία.
«Η χώρα μας επεσήμανε ο κ. Τιάνο, έχει δυνατούς ανθρώπους – επιχειρηματίες, μηχανικούς, οικονομολόγους, ακαδημαϊκούς που διαπρέπουν σε κάθε τομέα της οικονομίας της. Άνθρωποι οι οποίοι όταν βρεθούν σε άλλη χώρα, σε άλλο σύστημα και άλλο περιβάλλον γίνονται οι καλύτεροι, αναδεικνύοντας το ελληνικό δαιμόνιο».
Ο κ. Τιάνο δεσμεύτηκε επίσης στο Συνέδριο ότι θα υποβάλλει σχετικό υπόμνημα στον πρωθυπουργό, ενώ για πρώτη φορά συζητήθηκε η πιθανότητα να διοργανωθεί στην Αθήνα ένα από τα επόμενα Συνέδρια Παραγωγικότητας σε συνεργασία με ελληνικούς κρατικούς φορείς.