Αλλά μας θυμίζει και την Εγκληματική Ανικανότητα της Πολιτικής Ηγεσίας της χώρας μας των τελευταίων 37 χρόνων που περιορίστηκε στη “Λειτουργική Διακυβέρνηση” της χώρας έχοντας ως πρωταρχικό Κίνητρο την Οικειοποίηση και Ιδιοτέλεια της Εξουσίας που τους παραχωρούσαν οι Έλληνες Πολίτες με στόχο να Διαιωνίζουν την Παραμονή τους στην Εξουσία και φυσικά να την Καταληστεύουν σε σημείο που να φτάσουν στο σημείο να μην έχουν αφήσει καμία απολύτως Κρατική Δραστηριότητα ανεκμετάλλευτη. Δυστυχώς για μας, δεν βρέθηκε ούτε ένας Εμπνευσμένος Πρωθυπουργός ο οποίος να επιβάλλει την “Επιτελική Διακυβέρνηση” της χώρας και να τη Διαχωρίσει από τη φθοροποιό “Λειτουργική-Διαχειριστική”, ώστε αφενός να περιορίζεται αισθητά η κάθε είδους Εκμετάλλευση και Κατάχρηση της Εξουσίας, αφετέρου να είναι σε θέση οι Επιτελείς Κυβερνήτες να Μελετάνε και να Επιλέγουν τους Στρατηγικούς Στόχους και να θέτουν τις Προτεραιότητες της Ελληνικής Διακυβέρνησης. Πχ, το πρώτο πράγμα που θα έκανε ένας “Εμπνευσμένος” Πρωθυπουργός, ήταν να επιλέξει μια έκταση χιλίων στρεμμάτων σε κάποιο παραδεισένιο μέρος της Ελλάδας και ίδρυε “Το “Ελληνικό Πανεπιστήμιο Φιλοσοφίας” όπου η αθάνατη Ελληνική Φιλοσοφία θα διδάσκεται αποκλειστικά στην Ελληνική Γλώσσα! Βρέθηκε ένας Διανοούμενος, Αμερικάνος, όμως, πρώην συνιδρυτής της Apple και καθιέρωσε την Ηλεκτρονική Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας η οποία διανέμεται μέσω του CNN! Τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε, μιας και οι δικοί μας δεν αποδείχτηκαν μόνον Άχρηστοι αλλά και Καταστροφικοί! Διαβάστε το ρεπορτάζ, θα σας “ανεβάσει”!
“Ηellenic Quest» λέγεται ένα πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους Αγγλόφωνους και Ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας. Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας John Sculley είπε σχετικά:
Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν’ αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ’ όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει!
Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων. Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων. Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως . Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της… Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300…000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται. Μιλώντας γι’ αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε:
Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ’ αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται με το αμ (σημαίνον). Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμματικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι ‘συμφωνήθηκε’ μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).
Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες. Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση!
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =…LAND, ΓΕΩ…,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό….ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ…., κυκλο…ΦΩΝΟ…, ΜΑΚΡΟ…, ΜΙΚΡΟ…, ΔΙΣΚΟ…, ΓΡΑΦΟ.., ΓΡΑΜΜΑ.., ΣΥΝ.., ΣΥΜ…, κ.λπ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ’ αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι’ αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.
Γι’ αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα!
Αντιγράψτε αυτό το κείμενο πρώτα από όλα για τα Παιδιά σας, μετά για τους Συνεργάτες σας και τους φίλους σας. Προωθήστε το με κάθε μέσο που διαθέτετε όπου μπορείτε. Το χρειαζόμαστε για να ενισχυθεί η Δύναμή μας να Ξεριζώσουμε το Ανεπαρκές, Σπάταλο και Διεφθαρμένο Σύστημα Εξουσίας που απειλεί να μας εξαφανίσει ως Φυλή και να καθιερώσουμε ένα άλλο, Σύγχρονο, Παραγωγικό και Δίκαιο που να μπορέσει όχι μόνον να βελτιώσει το βιοτικό μας επίπεδο και αυτό των παιδιών μας, αλλά να αποδείξει στον κόσμο ότι, πράγματι είμαστε μια φυλή η Γλωσσική και Φιλοσοφική προσφορά της οποίας στην Ανθρωπότητα υπήρξε Μοναδική και Ανεπανάληπτη!
Hellenic quest ή ενας ελληνικός αστικός μύθος ( urban legend ) ???
Αναμένοντας τις απόψεις σας…
Συγχαρητήρια σε κάποιους ανθρώπους που έχουν πραγματικές αξίες και ξέρουν να τις διακρίνουν.
ASTIKOS MYTHOS!
https://el.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest
Παρότι το περιεχόμενο του άρθρου είναι ενθαρρυντικό για τον κάθε Έλληνα και είμαι σίγουρος οτι όλοι οι αναγνώστες (και εγώ μαζί) θα ήθελαν να ισχύει, δυστυχώς είναι πέρα για πέρα ανακριβές. Κυκλοφορεί στο διαδύκτιο απο το 2003 αποκλειστικά σχεδόν σε Ελληνικές ιστοσελίδες και έχει αποδειχτεί επανειλημμένως οτι είναι αποκύημα της φαντασίας κάποιου αρθρογράφου. Πολύ απλά πρόγραμμα με την ονομασία Hellenic Quest δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ ούτε απο την Apple ούτε απο το CNN ενώ ο John Sculley έχει πάψει να είναι στην Apple τουλάχιστον 10 χρόνια πρίν τη πρώτη δημοσίευση του άρθρου.
Το γιατί παρόλα αυτά συνεχίζει να αναπαράγεται αυτός ο “αστικός μύθος”, όπως τον χαρακτήρησαν και οι προλαλήσαντες, μάλλον έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την ανάγκη που έχουμε σαν λαός να “αποδείξουμε” οτι σε κάποιο τομέα έχουμε και εμείς να επιδείξουμε μια υπεροχή. Χωρίς φυσικά να θέλω σε καμοία περίπτωση να μειώσω την αξία της ελληνικής γλώσσας η οποία αδιαμφισβήτητα αποτέλεσε τη βάση για σχεδόν όλες τις ομιλούμενες ευρωπαϊκές γλώσσες.
Είναι καιρός ομως να σταματήσουμε να στηριζόμαστε σε τέτοιου είδους μύθους για να ανεβάσουμε το ηθικό μας. Παρόλη τη κατάντια μας τελευταία έχουμε λόγους να νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι και σίγουρα ο γλωσσικός μας πλούτος είναι ένας απο αυτους, ας πάψουμε λοιπόν να τον υπονομεύουμε και αυτόν με τέτοιες ανακρίβειες.
Ίσως το σωστότερο θα ήταν να κατεβάσετε το συκεκριμένο άθρο απο τη σελίδα σας για τους λόγους προανέφερα.