Βαθμό… κάτω από τη βάση δίνουν οι πολίτες στις μέχρι σήμερα κινήσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο της κοινωνικής ασφάλισης, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, με άριστα το «10», οι πολίτες βαθμολογούν την κυβέρνηση με «4» στα θέματα κοινωνικής ασφάλισης.
Την ίδια ώρα, το 34% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι από την προκήρυξη των Προεδρικών εκλογών και μετά,η οικονομική κατάσταση έχει χειροτερέψει.
Σε άλλους τομείς της οικονομίας, οι πολίτες βαθμολογούν την κυβέρνηση με «3,8» στην καταπολέμηση της ανεργίας, με «3,3» στη μείωση της ακρίβειας και με «2,8» στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Στα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας, το 30% των πολιτών πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το 33% ότι θα καλυτερέψει, το 26% ότι θα παραμείνει η ίδια και το 11% ότι θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.
Το 52% δηλώνει οτι η οικονομική του κατάσταση χειροτέρεψε συγκριτικά με ένα χρόνο πίσω, το 43% ότι είναι στα ίδια επίπεδα και μόλις 4,5% ότι βελτιώθηκε.
Παράλληλα, το 66% θα ψήφιζε ευρώ έναντι δραχμής και το 55,5% ευρώ και μνημόνιο έναντι της δραχμής με ανεξάρτητη πολιτική σε ένα δημοψήφισμα. Στην ίδια έρευνα, το 50,5% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική, οι περισσότεροι τάσσονται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ενώ κακό βαθμό παίρνει η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε τέσσερα ζητήματα.
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση δημοψηφίσματος, το 66% θα απαντούσε ευρώ, το 27% δραχμή. Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους των κομμάτων, το 53,5% των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε ευρώ, όπως θα έκανε το 92,5% της ΝΔ, το 50% της Χρυσής Αυγής, το 100% των ψηφοφόρων του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπέρ της δραχμής είναι το 63,5% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και το 63,5% των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Αν το ερώτημα σε δημοψήφισμα ήταν ευρώ με μνημόνιο ή δραχμή με ανεξάρτητη πολιτική, το 55,5% θα ψήφιζε το πρώτο, με το 33% να απαντά ότι θα υποστήριζε το δεύτερο.