Οι Ασφαλιστικές Απάτες το 2008 αυξήθηκαν κατά 30% από το 2007, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Βρετανών Ασφαλιστών (Association of British Insurers).
Συγκεκριμένα, οι ψευδείς αιτήσεις αποζημίωσης στοιχίζουν στην Ασφαλιστική Βιομηχανία περί τα 1,9 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο (από 1,6 δισεκατομμύρια λίρες δύο χρόνια πριν).
Ωστόσο, η Ένωση υποστηρίζει ότι οι προσπάθειες για πάταξη της απάτης αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς. Οι αιτήσεις περνούν πλέον από ενδελεχή έλεγχο και οι Εταιρείες ανταλλάσσουν συστηματικά πληροφορίες μεταξύ τους μέσω κλαδικών βάσεων δεδομένων. Όσοι κρίνονται ένοχοι σε Ασφαλιστική Απάτη κινδυνεύουν να αμαυρώσουν το ποινικό τους μητρώο, να χάσουν την πιστωτική τους ικανότητα και βέβαια να πληρώσουν πολύ ακριβά οποιαδήποτε μελλοντική τους απόπειρα για Ασφάλιση – αν αυτή γίνει αποδεκτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές απόπειρες εξαπάτησης καταλήγουν στο κενό όταν η Ασφαλιστική Εταιρεία αρχίζει και κάνει «πολλές ερωτήσεις» στον κάτοχο του Συμβολαίου, ο οποίος πολύ απλά έπειτα από λίγο εγκαταλείπει την αίτησή του.
Αμ και στην Ελλάδα ο ΣΕΜΑ έχει προτείνει απο χρόνια την δημιουργία data ζημιών βιομηχανικών και μεγάλων εμπορικών κινδύνων(και γιατί όχι και στα νοσοκομειακά ή στις ομαδικές ζωής) στην ΕΑΕΕ, για να ξέρουμε τι μας γίνεται, αλλά απάντηση ακόμα δεν πήραμε. Μιλάμε βεβαίως για ανταλλαγή δημοσιεύσιμων πληροφοριών σε ζημιές και όχι προσωπικών δεδομένων πράγμα που σε ξένες αγορές υφίσταται αλλά εδώ δυστυχώς!!!!!!
ΓΝ
ΤΑ 5.000.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ?
πριν χρόνια σε σεμινάριο της ΦΟΙΝΙΞ, ήταν καλεσμένος ως ομιλητής ο ιδιοκτήτης αυτού του blog. τότε εμφανιζόταν ως φανατικός υποστηρικτής του αγγλικού τρόπου λειτουργίας των παραγωγών – πρακτόρων επίσης, το πόσο μειώθηκε ο αριθμός τους εξαιτίας του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού επίσης, υπεραμυνόταν τα ποσοστά προμηθειών των άγγλων συναδέλφων κ.α. στο τέλος μας προετοίμασε όλους να δεχθούμε παρόμοιες καταστάσεις και σε μας.
με τη δημοσίευση του παραπάνω, πιστεύω ότι κατά ένα μεγάλο μέρος κατάλαβε ότι τότε έκανε λάθος εκτίμηση.