Έχουμε τρεις φορείς που Εποπτεύουν την Αγορά μας! Ο κάθε ένας λειτουργεί από μόνος του! Θα διερωτηθείτε: Τι τα σκαλίζετε… γίνεται τίποτα στην Ελλάδα για να γίνει και κάτι στον Κλάδο μας; Δεν φτάνει που η Κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια, οι Υπουργοί… ψάχνονται να ανακαλύψουν ποιος υπονομεύει την καρέκλα τους, οι δελφίνοι ελπίζουν ότι θα πάρουν την Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θα γίνουν… Πρωθυπουργοί, τρομάρα τους, έχουμε και ορισμένα στελέχη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν πάρει πολύ σοβαρά τη δουλειά τους, δείχνουν υπερβολικό ζήλο και παρεκτρέπονται αρκετά με αποτέλεσμα, αντί να ρυθμίζουν τα του Κλάδου να τα… απορυθμίζουν και να υποχρεώνουν τους CEO να χάνουν πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να βρουν κάποια άκρη. Ξεκινάμε, πρώτον, με τις τρεις Αρχές που αναφέρονται στην επικεφαλίδα. Δεν είναι πιο φρόνιμο να επικοινωνούν μεταξύ τους, ώστε η όποια ρύθμιση να δρομολογείται συντονισμένα; Ομολογούμε ότι ορισμένες προτάσεις της ΓΓΚ είναι υπέρ των Ασφαλισμένων. Όμως η παρέμβαση της ΓΓΚ στην τιμολόγηση των Ασφαλιστικών Υπηρεσιών και η απαίτηση να θέλει να βάλει πολύπλοκους και δύσκολους κανόνες και προϋποθέσεις στις αυξήσεις των Ασφαλίστρων, τονίζουμε ότι δεν προβλέπεται από το Πνεύμα της Δημοκρατίας και της Ελεύθερης Δράσης της ΕΕ. Άλλο η Παραπληροφόρηση των Ασφαλισμένων που ισχύει σε πολλούς τομείς του Κλάδου μας και που θα πρέπει να περιοριστεί αρκετά, πριν αρχίσουμε να αναζητάμε έναν θεσμικό ρόλο στα Συνταξιοδοτικά Προγράμματα των Ελλήνων μέσω του δεύτερου και τρίτου Πυλώνα, άλλο Κεφάλαιο είναι η Ρύθμιση των Σχέσεων μεταξύ των Εταιρειών και των Διαμεσολαβούντων, που είχε πάρει καταστροφικές διαστάσεις για τους Ασφαλισμένους και τον Κλάδο, με κυρίως υπεύθυνες ορισμένες Εταιρείες που στρατολογούσαν χαρτοφυλάκια αυτοκινήτων ασχέτως κόστους για να θησαυρίζουν οι ιδιοκτήτες τους, και άλλο η τιμολόγηση των Υπηρεσιών Νοσηλείας που εξαρτώνται από χίλιους δυο παράγοντες που δεν ελέγχονται από τις Εταιρείες.
Ξαφνικά και ενώ ο Κλάδος είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη Νέα Εποπτική Αρχή που θα υπάγεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία δίκαια ή άδικα, έχει τη φήμη της Αμερόληπτης Κεντρικής Τράπεζας, μας έρχεται κατακέφαλα μια απόφαση του στιλ: Αποφασίζουμε και Διατάσσουμε την Ακύρωση των εξετάσεων των Διαμεσολαβούντων, για να βελτιώσουμε τις διαδικασίες! Μια κυρία της αντίστοιχης υπηρεσίας της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία μιλήσαμε για το θέμα, μας έδωσε μια εξήγηση για την απόφαση αυτή. Είναι η νοοτροπία της Εξουσίας η οποία δεν διακρίνεται για τη “Λογική” της “Ροής των Εργασιών” ενός Κλάδου, που προέρχεται από προσωπικές Εμπειρίες. Ζει στο χώρο της Εξουσίας, αντιμετωπίζει τα πάντα από την έδρα της υπεροχής και των δικαιωμάτων και δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες σύγχρονες Εποπτικές Αρχές άλλων Κρατών της ΕΕ και των ΗΠΑ. Εκεί, δεν αποφασίζουν και διατάσσουν πριν συμβουλευτούν τους αρμόδιους φορείς, δεν κάθονται στην έδρα τους, αλλά δίπλα τους, ακούνε με προσοχή, δεν βιάζονται να εφαρμόσουν, και αφού τεκμηριώσουν την απόφασή τους, δίνουν και τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια προσαρμογής! Έτσι, να επεμβαίνουν μετά από μια πρόχειρη συζήτηση με την Ένωση και τους Διαμεσολαβούντες και να διακόπτουν τις Εργασίες όλων σχεδόν των Εταιρειών που ασχολούνται με τις Πωλήσεις Νέων Συμβολαίων, οι οποίες έχουν εξελιχτεί σε μια πολύ σοβαρή πηγή δημιουργίας νέων θέσεων Εργασίας και Νέας Παραγωγής Ασφαλίστρων που καλύπτουν τις αθρόες ακυρώσεις συμβολαίων εν ισχύει, είναι σαν να δημιουργείς ασφυξία σε μια Αγορά που καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να διατηρηθεί σε λειτουργία. Ότι έκανε η προηγούμενη Αρχή και διέκοψε τη Λειτουργία της Ασπίς, αδιαφορώντας για τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ασφαλισμένων, των 1.000 περίπου εργαζομένων και άλλων τόσων διαμεσολαβούντων, έτσι και τώρα η Τρ. της Ελλάδος, σε μικρότερη κλίμακα, βέβαια, αναστατώνει την Αγορά για να… βελτιώσει εκ των… υστέρων τις Διαδικασίες… Τι θα πείραζε, κύριοι, αν προετοιμαζόσασταν πρώτα, και μετά να ακυρώνατε τις εξετάσεις. Ένας σώφρον Άνθρωπος δεν βρέθηκε στη συγκεκριμένη υπηρεσία να σταματήσει τον αυθορμητισμό;
Όταν μιλήσαμε με την κυρία καταλάβαμε αμέσως ότι η Έπαρση της Μεσανατολίτικης Νοοτροπίας… περί Εξουσίας ήταν στο προσκήνιο!
Η ΕΑΕΕ, είπε την άποψή της η οποία δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από αυτή που εκφράζουμε εμείς…
Είπε η κυρία: Και ποιος σας είπε ότι δεν συζητήσαμε το θέμα με τους φορείς!
Μπέρδεψε τη Συζήτηση με την… Ανακοίνωση…