Κατά καιρούς έχουμε τονίσει πόσο σημαντικό είναι ένας Ασφαλιστής, είτε είναι σύμβουλος είτε είναι συντονιστής, να επιμορφώνεται διαρκώς και να επιλέγει τους σωστούς οργανισμούς μέσα από τους οποίους θα εξελιχθεί ο ίδιος και θα αναγνωριστεί η δουλειά του.
Στην Ελλάδα ένας από τους παλαιότερους και σπουδαιότερους οργανισμούς που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι το MDRT. Ο εκπαιδευτικός και όχι μόνο οργανισμός με την απαράμιλλη παγκόσμια φήμη της κορυφαίας οργάνωσης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Τα προνόμια που δίνει στους Ασφαλιστικούς Συμβούλους πολλά.
Από την πρόσβαση σε πολύτιμους πόρους που βοηθούν τα μέλη να πετυχαίνουν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους μέχρι τις επαφές με ένα δίκτυο Ασφαλιστών σε ολόκληρο τον κόσμο με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. Και ας μην ξεχνάμε τα συνέδρια. Είτε πρόκειται για το μεγάλο – εντυπωσιακό κεντρικό συνέδριο που συμβαίνει κάθε χρόνο σε κάποια πολιτεία της Αμερικής, είτε για τα μικρά workshops που διοργανώνονται ανά τον κόσμο σε τακτά χρονικά διαστήματα, η ποιότητα των γνώσεων που παρέχουν είναι εγγυημένη.
Όπως η Ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή του MDRT για τα μέλη της αλλά και για τα υποψήφια μέλη της, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Domotel Kastri. Μια Ημερίδα, που όπως υπογράφει και ο Πρόεδρος της επιτροπής κ. Αποστολιώτης στο σχετικό γράμμα που επισυναπτόταν στο φάκελο των παρευρισκομένων, σκοπό είχε να μοιραστούν οι έμπειροι ομιλητές και συνάδελφοι τις ιδέες τους, τις πρακτικές και τις μεθοδολογίες τους.
Κεντρικοί ομιλητές της Ημερίδας ήταν:
- O χαρισματικός Μανούσος Μαροπάκης, ειδικός εκπαιδευτής και trainer με εξειδίκευση στην ασφαλιστική βιομηχανία,
- ο υπερμαραθωνοδρόμος Ιωάννης Κούρος, μια εξέχουσα προσωπικότητα στο διεθνές στερέωμα και μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία του αθλητισμού,
- ο Michael Morrow, επίσημος ομιλητής του MDRT με πλούσια διεθνή παρουσία και εισηγήσεις σε πολυάριθμα συνέδρια και
- ο Παναγιώτης Λελεδάκης, εκπαιδευτής και πρόεδρος του ΠΣΑΣ.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας, και ενδιάμεσα από τους κεντρικούς ομιλητές, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ολιγόλεπτες ομιλίες των πρώην προέδρων της Ελληνικής επιτροπής του MDRT, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε θέματα που τους ενδιαφέρουν και έχουν αποκτήσει εμπειρία και άποψη.
Επιγραμματικά:
Η κ. Ελένη Γρυπάρη, μίλησε για την κρίση στη χώρα μας η οποία συνοδεύεται από “κρίση μυαλού”, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που δίνει ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος που είναι πολύ περισσότερες από τα προνόμια που λαμβάνει ο ίδιος. Αναφέρθηκε επίσης στην αναγνώριση που λαμβάνει ένας Ασφαλιστής όντας μέλος του MDRT, καθιστώντας τον αυτόματα στους καλύτερους στο επάγγελμα.
Η κ. Ρίτα Χριστοδουλάτου, παρότρυνε τους ασφαλιστές να ασχοληθούν με τα προγράμματα των συντάξεων καθώς η αγορά έχει ανάγκη από ικανούς συμβούλους που θα μπορούν να διαχειριστούν έναν ενδεχόμενο κίνδυνο αλλά και μια σίγουρη ανάγκη των πολιτών. Η ίδια αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση σχετικά με το πώς προσεγγίζει τον πελάτη έκλεισε την ομιλία της λέγοντας “Φωτίζω το μονοπάτι και σας προσκαλώ να το ακολουθήσετε…”.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ιωάννη Χατζάκης, ο οποίος έθεσε τον προβληματισμό “είμαστε πωλητές, σύμβουλοι ή και τα δύο”; Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι στην αρχή της καριέρας του πίστευε πως οι ασφαλιστές είναι πωλητές, μετά όμως άλλαξε γνώμη και έγειρε προς τους συμβούλους, καταλήγοντας σήμερα στην άποψη ότι είναι λίγο και από τα δύο. Ο ίδιος τόνισε πως – ναι – η κρίση κρύβει ευκαιρίες αλλά μόνον οι ικανοί επαγγελματίες θα τις βρουν έχοντας την πεποίθηση ότι στο τέλος της ημέρας θα επιβιώσουν οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι και όχι οι πωλητές.
Ο κ. Δημοσθένης Συκοβάρης, μίλησε για την αξία των δεσμεύσεων και πώς στην καθημερινή πραγματικότητα ενός Ασφαλιστικού Συμβούλου αλληλεπιδρούν. Πώς αλληλεπιδρούν οι δεσμεύσεις που έχει από τρεις πλευρές. Οι δεσμεύσεις στους πελάτες του, οι δεσμεύσεις στην εταιρεία του και τέλος οι δεσμεύσεις στον ίδιο του τον εαυτό. Ένα ισχυρό συναίσθημα που καθορίζει την πορεία του καθενός στο χώρο που δραστηριοποιείται.
Τέλος, ο κ. Κυριάκος Χατζηστεφάνου μίλησε για τα capital controls αλλά και για τα mind controls που το τελευταίο διάστημα επηρεάζουν τις αποφάσεις των ασφαλιστών και συντελούν τόσο σε διαρροή συμβολαίων αλλά και στη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων προς το φόβο. Η λύση σύμφωνα με τον κ. Χατζηστεφάνου είναι οι Ασφαλιστές να τολμούν. Να παίρνουν αποφάσεις και να κάνουν όσα ραντεβού χρειαστεί προκειμένου να καλύψουν το κενό που η κρίση δημιούργησε στις παραγωγές τους.