Aυτός είναι ο Roberto Siber, CPCU. Ο Siber είναι ο κιτρινωπός, γαλανομάτης και φαλακρός κύριος της Buyonic. Eργάζεται σε Οργανισμό Ασφάλισης στο Ώστιν του Τέξας.
Φιλοδοξεί να είναι ένας ακόμη εργαζόμενος σαν όλους τους άλλους στην εταιρεία ασφαλίσεων όπου εργάζεται. Πειθαρχημένος, και σοβαρός, με την αξία του θέλει να ανέβει τα σκαλιά της Ιεραρχίας και να αποχαιρετίσει Διευθυντές γραφείων, Υπεύθυνους Παραγωγών Ασφάλισης, Προϊσταμένους της Εξυπηρέτησης Πελατών κλπ.
Ο Siber, είναι μια ολοκληρωμένη μονάδα. Μπορεί να αξιολογεί, να προτείνει προγράμματα και να εξηγεί τις πολιτικές ενός προγράμματος, να αναλύει τις προοπτικές και τις δεσμεύσεις και να λύνει διάφορα θέματα επί τόπου. Μιλάει κάθε γνωστή γλώσσα του πλανήτη και επιθυμεί να εργάζεται 24/7, αν και γιΑ την αρχή θα κρατήσει λίγο τους τύπους και θα τηρεί το ωράριο…
Αυτός ο Android Ασφαλιστής, ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι η απόδειξη πως πλέον το μέλλον του ρομποτικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι εδώ, έχει ξεφύγει πλέον από τα γραφεία των υπολογιστών και των μηχανικών, και έχει βγει έξω, στην πρώτη γραμμή της παραγωγικής οικονομίας.
Μια έκθεση εξάλλου, της McKinsey & Co. για την αυτοματοποίηση του ασφαλιστικού κλάδου, αναφέρει πως στην επόμενη δεκαετία, η Αυτοματοποίηση από τέτοιου είδους ρομπότ, θα μπορούσε να καλύψει μέχρι και το 25% των υπαρχόντων θέσεων εργασίας και μάλιστα πλήρους απασχόλησης, ενοποιώντας αρμοδιότητες ή αντικαθιστώντας εργαζόμενους στο μέλλον της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Στον γενικό επιχειρηματικό κλάδο η αντικατάσταση αγγίζει το 45%.
Σύμφωνα με την έκθεση της McKinsey Global Institute, το 60 τοις εκατό των καθηκόντων που εκτελούν οι πράκτορες πωλήσεων, θα μπορούσε να γίνει με τέτοιου είδους αυτοματισμό. Για τους ασφαλιστές, το ποσοστό αυτό είναι το 35 τοις εκατό. Ακόμη και οι CEOs θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ρομπότ για το 25 τοις εκατό του τι κάνουν, λέει η έκθεση.
Τρέλα, παλαβομάρα; Σε κάθε περίπτωση ότι και αν είναι, βρίσκεται εδώ! Μας απειλεί, μας βοηθά; Θα δούμε… Σίγουρα!