Οι βασικές διαφορές των Hedge Funds με τα γνωστά Αμοιβαία Κεφάλαια είναι οι εξής:
-Πρόκειται για Ιδιωτικά Αμοιβαία Κεφάλαια και οι Διαχειριστές αμείβονται με ποσοστά επί των Κερδών, όχι με προμήθειες επί των Κεφαλαίων.
-Πελάτες είναι Μεγαλοεπενδυτές, άτομα και οργανισμοί
-Οι εταιρείες που τα εκδίδουν δανείζονται Κεφάλαια χρησιμοποιώντας ως εγγύηση Κρατικά Ομόλογα των ΗΠΑ
-Δεν ελέγχονται από τις Εποπτικές Αρχές του Δημοσίου
-Εφόσον δεν Ελέγχονται, τα επανα-υποθήκευαν για να δημιουργήσουν και άλλα Αμοιβαία Κεφάλαια για να αυξήσουν τους τζίρους τους. Είναι η γνωστή «Τιτλοποίηση» που έκαναν και οι Εμπορικές Τράπεζες. Υποθήκευαν τα δάνεια που έδιναν για να αντλήσουν και άλλα κεφάλαια να τα ξαναδανείσουν κοκ.
-Οι Διαχειριστές των Hedge Funds δεν κυνηγάνε τις τιμές των Χρηματιστηρίων.
-Το ύψος τους έφτασαν τα 2 τρις δολάρια, όμως επειδή μόχλευαν την αξία τους πολλές φορές επάνω από την πραγματική, το ύψος τους είναι πολλαπλάσιο!
– Οι Διαχειριστές, νέοι, ταλαντούχοι στη δημιουργία πολύπλοκων Επενδυτικών στοιχημάτων, ωστόσο άπειροι όσον αφορά τους κινδύνους, αντέγραφαν ο ένας τον άλλον. Έτσι αν κάποιος πουλούσε Μετοχές Τραπεζών και αγόραζε Πετρέλαιο ως Χρηματιστηριακό είδος, έκαναν και αυτοί το ίδιο με αποτέλεσμα η μαζική ζήτηση για Αγορά Πετρελαίου να φτάσει την τιμή του στα 147 δολάρια το βαρέλι!
– Οι Επενδυτές όταν αποφασίσουν να ρευστοποιήσουν τις Επενδύσεις τους πρέπει να περιμένουν 3 μήνες. Στο διάστημα αυτό τα χρήματα παγώνουν δεν τζιράρουν, αφαιρούνται από την κυκλοφορία με αποτέλεσμα να δημιουργείται ασφυξία στη ρευστότητα των Εταιρειών που τα Διαχειρίζονταν. Η καταστροφή ήλθε γιατί ο Επενδυτές κάτι μυρίστηκαν και ζήτησαν τη ρευστοποίησή τους όλοι μαζί!
Οι Διαχειριστές, επειδή μόχλευαν την Αξία τους, δεν μπορούσαν να τα ρευστοποιήσουν όλα μαζί για να τα αποδώσουν στους Επενδυτές. Αν δήλωναν στους Επενδυτές ότι δεν τα διαθέτουν, θα δημιουργείτο πανικός και όλοι οι Πολίτες θα έτρεχαν στα γκισέ των Τραπεζών για να πάρουν τις καταθέσεις τους. Αυτό αν συμβεί, ο μη γένοιτο, καταρρέει η οικονομία της Δύσης, κλείνουν οι Εταιρείες που κινούνται με Τραπεζικό χρήμα, δεν πληρώνονται οι μισθοί και ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και κυνηγάει τους Πολιτικούς Άρχοντες και τους Τραπεζίτες να τους γδάρει ζωντανούς!
Ο τρόμος των Τραπεζών και των Κυβερνήσεων είναι να μην πανικοβληθούν οι Πολίτες και σπεύσουν όλοι μαζί να πάρουν τα λεφτά τους από τις Τράπεζες, γιατί απλούστατα τα χρήματά τους δεν υπάρχουν στο βαθμό που ο κόσμος νομίζει.
Οι Τράπεζες λειτουργούν βασιζόμενες στη Μόνιμη και Συνεχή Κυκλοφορία του Χρήματος. Κάτι σαν το χρηματιστήριο.
Η τιμή μιας μετοχής παραμένει σε κάποιο επίπεδο όταν η ζήτηση για την αγορά της παραμένει λίγο μεγαλύτερη από τη ζήτηση για την πώλησή της. Αν η ζήτηση για την πώλησή της είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση για την αγορά της, η τιμή της πέφτει. Επί της Ουσίας, η Κεφαλαιακή Αξία των Εισηγμένων Εταιρειών είναι καθαρά θεωρητική. Δεν είναι πραγματική! Δεν υπάρχει. Νομίζεις ότι τη διαθέτεις! Μόνον αν πουλήσεις μπορείς να μετρήσεις πραγματικά κέρδη ή ζημίες!
Η Οικονομία της Δύσης βασίζεται στη μόνιμη κυκλοφορία του χρήματος! Αν σταματήσει η κυκλοφορία, του Αίματος, ο Άνθρωπος Πεθαίνει.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, Πεθαίνει και η Οικονομία του Καπιταλισμού!
Πιο απλά, είναι αρκετά ριψοκίνδυνη!
Ο πλούτος όμως και η ευημερία που προσφέρουν τα Υλικά Αγαθά στους Ανθρώπους τούς κάνει να την προτιμούν και να την στηρίζουν. Δεν προτιμούν τη μιζέρια και τη φιλοσοφία του Κομμουνισμού.
Γι’ αυτό οι Κυβερνήσεις «βρήκαν» τα δις ευρώ για να τα δώσουν στις Τράπεζες για να δώσουν οι τελευταίοι στους Επενδυτές των Hedge Funds. Όταν τόλμησαν να μην στηρίξουν τη Lehman bros, ο κίνδυνος που αναφέραμε πιο πάνω κτυπούσε την πόρτα τους! Θα έβγαιναν στους δρόμους οι Μεγαλοεπενδυτές, θα τους έκραζαν και θα ακολουθούσαν και οι απλοί Πολίτες να σπεύσουν να πάρουν όλοι μαζί τα λεφτά τους από τις Τράπεζες και θα ακολουθούσε η καταστροφή.
Σημειώτεον ότι οι Μεγαλοεπενδυτές είναι οι ίδιοι…οι παράγοντες της Πολιτικής και της Επιχειρηματικής ζωής της Δύσης και της Ανατολής, Εκκλησίες, Δικτάτορες και άλλοι! Έκλεψαν δηλαδή και τους εαυτούς τους.. Ο κλέψας του κλέψαντος!
Για αυτό αν διαθέτετε κανένα οικογενειακό χωράφι μην το πουλήσετε.
Κρατήστε το για καλό και για κακό! Όχι μόνον θα σας βοηθήσει να ζήσετε τις οικογένειές σας, αλλά μπορεί και να σας πλουτίσει!