Αναφερόμαστε στους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.
Όμως, μέσα στον Πανικό της κατάρρευσης… ποιος ακούει; Η χώρα έχει ήδη Πτωχεύσει γιατί έκλεισαν οι στρόφιγγες της παράλογης «Μόνιμης συνεχώς αυξανόμενης δανειοδότησής της»! Όταν μια Επιχείρηση «Δε Βγαίνει», δηλαδή, δεν κερδίζει, αλλά, αντίθετα, αυξάνει κάθε χρόνο τα χρέη της σε σημείο το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της να χρησιμοποιείται για την πληρωμή των τόκων των Δανείων της, δεν είναι σίγουρο ότι οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην Πτώχευση; Αυτή την απλή διαπίστωση δεν τη χώνεψαν ποτέ οι ανεγκέφαλοι Πολιτικοί Αφέντες της χώρας των τελευταίων 35 χρόνων! Ούτε καν τη σκέφτηκαν! Γιατί αν τη σκέφτοταν έστω για λίγο, θα έκαναν κάτι για αυτό. Αυτή η Απίστευτη Επιπολαιότητα και Ανευθυνότητα δε θα έπρεπε να τους… θάψει στην κυριολεξία και να τους εξαφανίσει από προσώπου γης;
Οι Δύο αρχηγοί των δύο Αμαρτωλών Κομμάτων Εξουσίας των τελευταίων 35 χρόνων, αν θέλουν, μπορούν με Τρεις Απλές Κινήσεις, όχι μόνο να λύσουν στιγμιαία το Πολιτικοοικονομικό Πρόβλημα της χώρας, αλλά και να θέσουν τα θεμέλια για τη σταθερή Μείωση του Δημόσιου Χρέους με την παράλληλη Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας!
Η πρώτη Κίνηση είναι να Ξεριζώσουν το «Σύστημα Εξουσίας & Διακυβέρνησης» της χώρας και να εγκαταστήσουν ένα Νέο σύμφωνα με τα Πρότυπα άλλων χωρών. Και για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, εννοούμε να καταργήσουν τον Επαίσχυντο Αυτοέλεγχο της Εξουσίας που Ασκούν καθώς και τις Παραγραφές, διαχωρίζοντας Απόλυτα τις τέσσερις Εξουσίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και αναθέτοντας τον Έλεγχο της καθεμίας από τις τέσσερις στις υπόλοιπες τρεις, με Εισαγγελικές και Δικαστικές Εξουσίες να τους καθίζουν στο σκαμνί, να τους δικάζουν και να τους φυλακίζουν αυστηρά. Ταυτόχρονα, να προσλάβουν Επαγγελματίες Μάνατζερ και πετυχημένους Επιχειρηματίες να αναλάβουν τη Διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και την Εκμετάλλευση των Περιουσιακών Στοιχείων του Δημοσίου, που δεν είναι μόνο τα Ακίνητα, αλλά οι ΔΕΚΟ και ό,τι άλλο υπάγεται στην Καταστροφική Πολιτική Διακυβέρνηση (βλέπε ΟΣΕ, Ολυμπιακή κ.ά.) πάντα μέσα στο Νέο Πλαίσιο της «Εξουσίας & Διακυβέρνησης» της χώρας, που θα περιορίζει αισθητά την «Ανεπάρκεια» και τη «Διαφθορά».
Η Πολιτεία, αν ήθελε, θα μπορούσε να Εκχωρήσει το Δικαίωμα Εκμετάλλευσης για 10-20 χρόνια λιμανιών, αεροδρομίων, εθνικών δικτύων σε πολυεθνικές που απέδειξαν ότι μπορούν να Διοικούν παραγωγικά τεράστιους Οργανισμούς και να εισπράξει προκαταβολικά δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τρέχουσες Ανάγκες, χωρίς να χρειάζεται να δανειστεί. Θα μπορούσε, κάλλιστα, να συμμετέχει και στα Κέρδη αυτών των Οργανισμών, μιας και η Διακυβέρνηση που Άσκουσαν οι Πολιτικοί για 35 χρόνια αποδείχτηκε καταστροφική. Χειρότερη δε θα μπορούσε να γίνει!
Η «Τεχνοκρατική Διακυβέρνηση» διαθέτει Μηχανισμούς έγκαιρου εντοπισμού της «Ανεπάρκειας» και προβλέπει συνεχώς «Διορθωτικές Κινήσεις», όπως επίσης περιορίζει αισθητά με τους τακτικούς και διασταυρούμενους Ελέγχους και τη «Διαφθορά». Η «Ανεπάρκεια» και η «Διαφθορά» περιορίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την εφαρμογή των 7 Κεφαλαίων του Μάνατζμεντ και από το Διαχωρισμό των Εξουσιών της Δημοκρατίας για τον οποίο το Ε.Μ. γράφει για πάνω από 22 χρόνια.
Μόλις ανακοινωθούν αυτά τα ριζοσπαστικά Μέτρα από τους δύο Αρχηγούς και αρχίσει η Εφαρμογή τους την επόμενη ημέρα με ένα Δημοψήφισμα που θα το Ψηφίσουν όχι μόνο οι Ακομμάτιστοι Έλληνες Πολίτες αλλά και ένα μεγάλο μέρος των Κομματικοποιημένων στα δύο Κόμματα Εξουσίας, που αισθάνονται… ριγμένοι για διάφορους λόγους (!), τότε όχι μόνο θα ανοίξουν οι στρόφιγγες της συνεχιζόμενης αναχρηματοδότησης με τα γνωστά χαμηλά επιτόκια, αλλά θα αρχίσουν να έρχονται και Νέα Επενδυτικά Κεφάλαια, που θα τονώσουν την Ελληνική Οικονομία!
Κι όμως, σεβαστοί Αναγνώστες, οι… 300 Δυνάστες της Βουλής που Ελέγχουν Ασφυκτικά, από όλες τις Πλευρές την Εξουσία και τη Διακυβέρνηση της Ελλάδας, ούτε καν το… συζητάνε!
Προτιμούν να Πτωχεύσει η Ελλάδα, να γίνει το «Κακό Παράδειγμα προς Αποφυγή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μερικές δεκαετίες, να πεινάσει ο Λαός, να χάσουν τις περιουσίες τους οι Έλληνες Πολίτες (οι ίδιοι δεν κινδυνεύουν, γιατί έχουν εξασφαλίσει τις περιουσίες τους εκτός Ελλάδος), αρκεί αυτοί οι ίδιοι να παραμείνουν στην Εξουσία!
Έτσι ακριβώς σκέφτηκαν διάφοροι Λαοί στη δίνη της Ιστορίας και έκαναν τις επαναστάσεις τους στήνοντας τα Λαϊκά Δικαστήρια, τις Αγχόνες και τις Λαιμητόμους στις Πλατείες τους για να τους τιμωρήσουν! Τα παραδείγματα της Ιστορίας, όμως, δεν τους πτοούν.
Δεν πιστεύουν ότι θα φτάσουμε μέχρι εκεί! Είναι Ντουβάρια. Είναι παχύδερμα, δεν τους αγγίζει καν η απαξίωση των Πολιτών, δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν κάπως το διασυρμό τους. Είναι Αμετανόητοι!
Δεν νομίζω ότι διαφέρει πολύ από το σχόλιο μου της 12/03/01
12 Μαρτίου, 2010 στις 09:13
Συμφωνώ με τον αρθρογράφο αλλά, κατά την γνώμη μου, η σωστή σειρά έχει ως εξής:
1) Πόθεν έσχες σε όλους όσους πολιτεύθηκαν, μετά το 1974, συπεριλαμβανομένων των συγγενών τους, . Όσοι βρεθούν ένοχοι πάνε φυλακή και η περιουσία τους κατάσχεται.
2) Ανάλογο πόθεν έσχες για τους δημοσίους υπαλλήλους με ανάλογες ποινές και συνέπειες με τους πολιτικούς.
3) Άμεση είσπραξη των οφειλομένων, προς τα ασφαλιστικά ταμεία, από επιχειρήσεις και ιδιώτες.
4) Δήμευση της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
5) Κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
6) Εκλογή δικαστών με άμεση ψηφοφορία κατά περιοχή δικαιοδοσίας των αντιστοίχων δικαστηρίων
Μετά την παραπάνω εξυγειαντική διαδικασία, ας ακολουθήσει και ένας επανέλεγχος των εισοδημάτων των «εχόντων» και μη «διδόντων».
Ευχαριστω.
Συγχαρητήρια. Ουσιαστική η ανάλυση. Όμως σ΄αυτήν την χώρα όσο θα κυβερνούν ΜΕΤΡΙΟΙ & ΑΝΙΚΑΝΟΙ με την δική μας (πάνω από όλα ) φροντίδα τίποτα δεν θα αλλάξει. Δυστυχώς φαίνεται η γύμνια της πατρίδας μας ,χωρίς να ιδρώνει κανένας από τους ηθικούς αυτουργούς. Χρόνια τώρα ακούγαμε για μίζες,προμήθειες και ατασθαλίες με κακουργηματική μορφή και ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ. Δυστυχώς τα κάστανα από την φωτιά μόνον ο απλός ΛΑΟΣ θα τα βγάλει. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ.
Με εκτίμηση
Κε Μωράκη
Πριν συνεχίσετε να αναπαράγετε την ακατάσχετη (πλην, συνειδητή) αρλουμπολογία των ΜΜΕ και την πλύση εγκεφάλου στην οποία με συνέπεια επιδίδονται καθημερινά σχετικά με τον χαρακτήρα και τα αίτια της οικονομικής κρίσης -αντιλαμβανόμενης αποκλειστικά ως δήθεν κρίσης δημόσιου χρέους και ελλείματος, δηλ. ως λογιστικού ζητήματος ισοσκελισμού των εσόδων εξόδων- κάνετε τον κόπο να ανοίξετε και καμιά οικονομική εφημερίδα (εκτός των Financial Times ή του Οικονομικού Ταχυδρόμου που πιθανόν διαβάζετε) και να προβληματιστείτε πάνω στο τί σημαίνει ένταξη μιας προβληματικής αναπτυξιακά οικονομίας (δήθεν “ισχυρής” κατά Σημίτη) στη ζώνη του ευρώ (δηλ. σε μια νομισματική ένωση ισχυρών εξαγωγικά χωρών, στην οποία προβλέπεται η αποστέρηση κάθε κυβέρνησης από όλα τα εργαλεία άσκησης νομισματικής πολιτικής και η πειθάρχηση σε ενιαίους κανόνες, χωρίς όμως παράλληλα να προβλέπονται “κοινοί προϋπολογισμοί” και ενιαίοι κανόνες για την άσκηση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής), και τί σημαίνει η επιδίωξη των οικονομικά ισχυρών εθνικών τάξεων της Ευρώπης, να ξεπεράσουν την κρίση συσσώρευσης και διατήρησης των κερδών τους (τα οποία διαφύλαξαν τα τελευταία χρόνια συμπιέζοντας το εργατικό κόστος στις χώρες τους), επιβάλλοντας καθεστώς προτεκτοράτου στις χώρες της Νότιας Ευρώπης και ασκώντας πολιτικο-οικονομική πίεση στην κατεύθυνση της πλήρους υποδούλωσης των δυνάμεων της εργασίας σε κάθε χώρα, εξασφαλίζοντας έτσι νέους προνομιακούς όρους άσκησης των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων και το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελός τους.
Μα αγαπητέ, σώφρονα συνάδελφε, ΜΗΠΩΣ – λέω, ΜΗΠΩΣ – απλά ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ;;; Δεν είναι μιά περίπτωση και αυτή; Να ξεπουληθούμε μέχρις …εσχάτων, αφού κανένας δεν κάνει κάτι τόσο ριζικό ώστε να πάρουμε τα …πάνω μας;
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ.
Μέ Κεφαλαία καί εντονα γράμματα τό γράφω καί τό υποστηρίζω.
Εζησα τά περισσότερα χρόνια μου στό εξωτερικό. Οταν ερχόμουν εδώ από χρόνια τό εβλεπα οτι η κατάσταση δέν πάει καλά.
Ολος ο κόσμος ζούσε ….στήν κοσμάρα του. Καί δυστυχώς εξακολουθεί καί σήμερα τό ιδιο. Σάν νά μήν συμβαίνει τίποτα. Πολλά μά πάρα πολλά μπορώ νά γράψω γιά τά χάλια μας . Κρίμα ομως.
Τό σχόλιο τού Συντάκτη σωστά τοποθετημένο, αλλά θά ηταν πιό πλήρες αν παρέθετε καί τό υψος τών ευθυνών καί τού λαού.
Και τι μπορεί να γίνει για να λάβει χώρα η παραπάνω πρόταση-λύση?
Να βγούμε στους δρόμους, να τους κρεμάσουμε, να τους ξυλοφορτώσουμε, να τους παρακαλέσουμε, να κάνουμε τι????
Πιστεύετε, πως αυτοί μας μας έφεραν σε αυτό το χάλι, είνια σε θέση ή θέλουνε να λάβουν σωστά κ σοβαρά μέτρα?
ΗΚ
τι να κάνουμε? απλό!
έχετε αναλογισθεί ποια είναι πραγματικά η περιουσία της εκκλησίας? Το 20% που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν αφορά το σύνολο της περιουσίας το οποίο χάνεται σε 6500 οργανισμούς δημοσίου δικαίου!!! και κυρίως να φορολογηθεί η αμύθητη περιουσία των μοναστηριών
Αν γίνει πληρης καταγραφή θα εκπλαγούμε όλοι, τα ποσά είναι τεράστια, αρκούν για να υπερκαλυφθεί το χρέος της χώρας και να δοθούν χρήματα για επενδύσεις.
Επίσης για ένα μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας παρά μόνον από τους Οθωμανούς και Βυζαντινούς αυτοκράτωρες. Αυτή η περιουσία θα έπρεπε να δημευθεί άμεσα.
Ένα τεράστιο μέρος των επιδητήσεων της ΕΕ τα καρπώνεται η Εκκλησία, ΓΙΑΤΙ??? τους παπάδες τους πληρώνει το κράτος ΓΙΑΤΙ???
Μην ψάχνετε για ενόχους, ιδού οι ένοχοι που πίνουν το αίμα αυτής της χώρας, βεβαίως μαζί με τις ελληνικές τράπεζες που κατέχουν το 20% του χρέους της χώρας και οι οποίες δανείζουν την χώρα με εξίσου λησρικά επιτόκια και φυσικά η Εκκλησία είναι μέτοχος σε κάποιες εξ αυτών!!!
Κύριο Δ. Τέντα ,
συμφωνώ μαζί σου για την περιουσία της εκκλησίας, αλλά να μην μεινουμε μόνο σ΄αυτή , να δημευθούν τα περιουσιακά στοιχεία απο όλα τα λαμόγια της πολιτικής ζωής του τόπου , είτε είναι ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. ή ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ ή ΣΥΡΙΖΑ απο το 1981 και μετά
Επίσης απ’ όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους που δημιούργησαν τρανταχτές περιουσίες με μίζες , φακελακια κλπ απο το 1981 και μετά.
και όλοι οι κλέφτες , τα λαμόγια να μπούν ΦΥΛΑΚΗ για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ EXPERT
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ…ΟΜΩΣ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ? ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΠΕΙ Ο Γ.Π ,ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ… ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ…..ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ!!!!
Μέχρι το 2007 ο δανεισμός του Κράτους ηταν 6-7 δις τον χρόνο.Το 2008-09 ο δανεισμός εκτοξεύτηκε στα 58 δις!!! εαν ο Γ.Π ασχοληθεί με τα δύο τελευταία χρόνια
ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ!!!
Αγαπητέ Ιάκωβε,
Χαίρομαι που συμφωνείς.
Αυτά που γράφω , είναι απόψεις μου και απόψεις πολλών συμπατριωτών μας, τις οποίες πιστεύω.
Για να υλοποιηθούν όμως απαιτείται να υπάρξει ενας ηγέτης. Στην χώρα μας δεν υπάρχει , όπως και σε άλλες χώρες.
Το μόνο που μας απομένει είναι , να εγκαταλείψουμε και να περιφρονίσουμε στους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα -κινήματα κλπ.
Η περιφρόνηση είναι η μεγαλύτερη τιμωρία.
Σχετικά με τα 58 δις των τελευταίων δύο ετών, ποσό αυτό είναι το 1/6 το χρέος , τα υπόλοιπα 5/6 του χρέους απο το 1981 και μετά , ο λογαριασμός θα μας έλθει το 2010 και 2011.
Συγνώμη για την εκφραση , αλλά πληρώνουμε τα λάθη και τις παραλείψεις του πατέρα του Γ.Π. , του Μητσοτάκη , του Σημίτη και του Καραμανλή. Τώρα πόσο θα είναι το παλούκι του Γιώργου θα το μαθουμε σε 2 χρόνια.
αγαπητοί φίλοι
ούτε οι Παπανδρέου φταίνε, ούτε οι Καραμαλήνδες, ο Μοτσοτάκης ή ο Σημίτης. Τα χρήματα τα φάγαμε όλοι μαζί μην ψάχνετε ενόχους. Το 80% του ΑΕΠ πάει για τους μισθούς των δημοσίων. 800 χιλιάδες έχουμε όταν χρειαζόμαστε μόλις 250-300χιλ.
τα κονδύλια από την ΕΕ τα τρώγαμε στις αρπαχτές, οι αγρότες στα μπουζούκια, το 1/4 των ευρωπαικών πακέτων τα παίρνει η εκκλησία και τα μοναστήρια και τα υπόλοιπα οι γνωστές οικογένειες.
Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι τώρα είναι να αποκτήσουμε συνείδηση -φορολογική, καταναλωτική κοκ-
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΑΘΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.
ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ;
ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ 16 ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ;
Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΟΥΦΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ
ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ.
ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΕΙΤΕ ΠΑΠΑΔΕΣ , ΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΤΕΝΤΑ
Αγαπητέ φίλε EXPERT ,
ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ – ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ!
Πάντα φταίει το κράτος, οι πολιτικοί. Αλήθεια τι είναι το κράτος, δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι και οι πολιτικοί τι είναι; ουρανοκατέβατοι; κομμάτι του ελληνικού λαού και της νεοελληνικής κουλτούρας μας δεν είναι και αυτοί; ποιός αλήθεια τους ψηφίζει;
Αλήθεια; Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;
Ποιός έπαιρνε επιδοτήσεις για επιχειρηματική δραστηριότητα με ψευδή και υπερτιμολογημένα τιμολόγια και μετά τα έτρωγε σε αυτοκίνητα και άλλα καλούδια;
Ποιός δήλωνε ψευδής καλλιεργήσιμες εκτάσεις για να τρώει τις επιδοτήσεις;
Ποιός έκοβε αποδειξεις;
Ποιός πίεζε τους πολιτικούς για διορισμούς; Και ναι, πως να το κάνουμε. Όταν έχεις 60 δις έσοδα και χρειάζεσαι 80 μόνον για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων εύκολα καταλαβαίνεις πως δημιουργήθηκε αυτό το χρέος.
Φυσικά πρώτα απ’όλους να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται περισσότερο. Δηλαδή οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ και τέλος οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που εν τέλει είναι απλοί υπάλληλοι των προηγούμενων. Αλλά μην λέμε πως δεν φταίει και ο λαός.
Και κάτι τελευταίο. Γιατί αυτή η εμμονή – να πληρώσουν όλοι μετά το 1981. Δηλαδή τι; πριν το 81 θέλετε να μας πείτε πως δεν υπήρχε διαφθορά στην Ελλάδα; Αλήθεια ποιον προστατεύουμε τον Μεγάλο Εθνάρχη που έστειλε τους μισούς έλληνες μετανάστες και μετά κατέστρεψε την Αθήνα; ή μήπως ακόμη χειρότερα αναπολούμε την επταετία και την εθνοσωτήριον επανάστασιν!
Ας μου λύσει κάποιος την απορία.
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ! ΤΩΡΑ!!
Το πρώτο βήμα μιας διαφορετικής πολιτικής θα ήταν να ανατραπεί το καθεστώς κηδεμονίας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, που έχει σαν βασικό στόχο τη διαιώνιση της υπερχρέωσης προς όφελος των διεθνών κερδοσκόπων και δανειστών. Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα χώρας που να υποβλήθηκε σε καθεστώς κηδεμονίας για τα χρέη της και να βγήκε αλώβητη ή και ακέραια. Όποιος ενδιαφέρεται ας δει την ιστορία των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, ιδίως της υποσαχάριας, όπου έδρασε για δεκαετίες το ΔΝΤ. Όπου επιβλήθηκε καθεστώς κηδεμονίας άφησε πίσω του ερείπια.
Δεύτερο, να προχωρήσει το ελληνικό κράτος σε άμεση παύση πληρωμών, ώστε να διασωθούν οι τεράστιοι πόροι που σήμερα πηγαίνουν σε πληρωμές δανείων. Η παύση πληρωμών δεν ισοδυναμεί με κήρυξη πτώχευσης, όπως κηρύττει σκόπιμα η επίσημη προπαγάνδα. Η πτώχευση μπορεί να σημάνει μια προσωρινή στάση πληρωμών, αλλά θέτει τη χώρα και το λαό της στη διάθεση και στο έλεος των δανειστών της. Πτώχευση σημαίνει ότι μια χώρα δεν μπορεί να πληρώσει τους δανειστές της σε ρευστό και επιτρέπει να πληρωθούν σε είδος, κατάσχοντας και δημεύοντας τα περιουσιακά της στοιχεία. Αντίθετα, μια χώρα προχωρά σε μονομερή παύση πληρωμών ακριβώς επειδή δεν θέλει να της επιβληθεί ή να αναγκαστεί από την αγορά να κηρύξει πτώχευση. Η μονομερής παύση πληρωμών θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη να σταθεί η χώρα και ο λαός της στα πόδια τους, χωρίς τον φόρο αίματος στους δανειστές.
Για παράδειγμα στην περίπτωση της επίσημης πτώχευσης του ελληνικού κράτους το 1932 υπήρξε πράγματι προσωρινή παύση πληρωμών, αλλά η χώρα δεν γλύτωσε ούτε από τα χρέη της, ούτε από τους δανειστές της. Ακόμη και σήμερα συνεχίζει το ελληνικό κράτος να πληρώνει το διακυβερνητικό δάνειο με τις ΗΠΑ που συνάφθηκε το 1929! Κι ας έχει μεσολαβήσει επίσημο χρεωστάσιο της χώρας.
Στη διεθνή πρακτική έχουμε πολλές χώρες που κατά καιρούς αρνήθηκαν να πληρώσουν τους δανειστές τους, χωρίς να κηρύξουν πτώχευση. Μάλιστα στο διεθνές δίκαιο υπάρχει πρόβλεψη για την μονομερή άρνηση μιας χώρας να πληρώσει τα χρέη της, όταν συντρέχουν τρεις λόγοι: (α) Ο δανεισμός έγινε με ανήθικο και παράνομο τρόπο. (β) Τα δάνεια δεν χρησιμοποιήθηκαν προς το συμφέρον του λαού και της χώρας. (γ) Οι δανειστές γνώριζαν πολύ καλά ποιους δάνειζαν και για ποιο σκοπό. Στη βάση αυτής της ρήτρας του διεθνούς δικαίου, που αποκαλείται odious debt ή απεχθές χρέος, αρνήθηκαν πολλές από τις νεοαπελευθερωμένες χώρες να πληρώσουν τα χρέη της αποικιοκρατίας, των δικτατορικών και βασιλικών καθεστώτων που ανατράπηκαν, αλλά και των διεφθαρμένων κυβερνήσεων.
Τελευταίο παράδειγμα είναι το Εκουαδόρ, το οποίο τον Δεκέμβρη του 2008 ανακοίνωσε πλήρη παύση πληρωμών, χωρίς να κηρύξει πτώχευση. Ο πρόεδρος της χώρας Κορέα, αφού συγκρότησε μια διακομματική επιτροπή υπό τον γενικό εισαγγελέα της χώρας που εξέτασε το σύνολο των συμβάσεων δανεισμού της χώρας, ανακοίνωσε ότι το Εκουαδόρ δεν δεσμεύεται να πληρώσει ένα «ανήθικο και παράνομο» χρέος, που υπήρξε προϊόν ρεμούλας και κερδοσκοπίας σε βάρος του λαού του. Απευθύνθηκε επίσης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία στάθηκε στο πλευρό της χώρας, αναγνωρίζοντας το δικαίωμά της να μην πληρώσει χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενες διεφθαρμένες κυβερνήσεις και έτσι δεν κουνήθηκε φύλλο εναντίον του Εκουαδόρ. Και μιλάμε για μια χώρα με πληθυσμό περί τα 13,6 εκατ. κατοίκους και με ΑΕΠ (2008) λίγο πάνω από το 16% του αντίστοιχου ΑΕΠ της Ελλάδας!
Για να προχωρήσει μια χώρα σε μονομερή παύση πληρωμών απαιτείται πρώτα και κύρια πολιτική βούληση. Απαιτείται υπεύθυνη κυβέρνηση που να προτάσσει πάνω απ’ όλα το καλό της χώρας και του λαού της. Φανταστείτε μόνο μια κυβέρνηση που αντί να αναζητά την «αποκατάσταση της αξιοπιστίας στις αγορές», βγαίνει και ζητά την συμπαράσταση, την μαχητική στήριξη του λαού για να προχωρήσει σε μονομερή παύση πληρωμών, ώστε να μην επιβάλει τα μέτρα λιτότητας και ασφυξίας που απαιτούν οι δανειστές και τα όργανά τους.
Φυσικά η παύση πληρωμών είναι μόνο το πρώτο βήμα. Είναι ένα αμυντικό μέτρο για να διασωθούν οι τεράστιοι πόροι που πηγαίνουν στην αποπληρωμή των χρεών. Το πρόβλημα που προκύπτει αμέσως με την παύση πληρωμών είναι διπλό: Αφενός, τι πρέπει να γίνει για να θωρακιστεί η χώρα απέναντι τους εκβιασμούς και τις πιέσεις των αγορών, που είναι φυσικό να ενταθούν μπροστά στο ενδεχόμενο της παύσης πληρωμών. Αφετέρου, πώς πρέπει να αξιοποιηθούν οι πόροι που διεσώθησαν, αλλά και οι πόροι που διαθέτει συνολικά η ελληνική οικονομία και κοινωνία, έτσι ώστε να ορθοποδήσει η χώρα και ο λαός της και να μπει σε μια νέα τροχιά ορθολογικής ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και του τόπου.
Ως προς το πρώτο ζήτημα, η επίσημη προπαγάνδα ασκεί συστηματική τρομοκρατία, που πίσω της κρύβεται η απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων. Επίσης, η διατεταγμένη δημοσιογραφία έχει φιμώσει κάθε άποψη που υποστηρίζει την παύση πληρωμών. Ενώ δυστυχώς και η επίσημη αριστερά δεν τολμά ούτε καν να θέσει το ζήτημα.
Η ελεγχόμενη «ενημέρωση» γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πιέσεις και οι εκβιασμοί των αγορών μπορούν να πιάσουν μόνο όταν έχεις ένα πολιτικό σύστημα εντελώς σαθρό, υποτελές, διεφθαρμένο και επιρρεπές στο δοσιλογισμό. Όπου υπήρξαν κυβερνήσεις που τόλμησαν να υπερασπιστούν τις χώρες τους, ακόμη και σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες γι’ αυτές, οι αγορές και τα διεθνή όργανά τους ελάχιστα μπόρεσαν να κάνουν.
Τι θα γίνει όμως αν αντιδρώντας στην παύση πληρωμών φύγουν όλα τα κεφάλαια; Τι θα γίνει αν οι τράπεζες αρχίζουν να εκβιάζουν; Τι θα γίνει αν η ΕΚΤ προκειμένου να προστατεύσει τις τράπεζες που κατέχουν τα πακέτα των ελληνικών ομολόγων, αρχίσει να πιέζει μέσα από τον περιορισμό της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, μιας και είναι η μόνη που ελέγχει την ποσότητα έκδοσης του ευρώ; Τα ερωτήματα αυτά είναι απολύτως βάσιμα. Γι’ αυτό και η παύση πληρωμών δεν έχει ουσιαστικά κανένα πρακτικό νόημα, αν δεν συνοδευτεί με ένα πακέτο άμεσων μέτρων θωράκισης της οικονομίας και της χώρας από τυχόν εκβιασμούς και πιέσεις. Αυτά τα μέτρα πρέπει να είναι τα εξής:
Πρώτο, η άμεση επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίου ώστε να σταματήσει η φυγή του στο εξωτερικό. Αυτό μπορεί να γίνει π.χ. επιβάλλοντας έναν αποτρεπτικό φόρο της τάξης του 80-90% για κάθε ευρώ που πηγαίνει σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, παράγωγα, κλπ., του εξωτερικού. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα ιδιωτικά κεφάλαια που έχουν επωφεληθεί από το κοινό νόμισμα και την ελευθερία κίνησης και βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό ανέρχονταν στα τέλη του 2009 σε πάνω από 160 δις ευρώ. Αυτό πρέπει έτσι ή αλλιώς να σταματήσει γιατί αποτελεί τρομακτική πληγή για την ελληνική οικονομία.
Δεύτερο, η εθνικοποίηση των βασικών τραπεζών της χώρας, ώστε να χτυπηθεί αποφασιστικά το κύκλωμα χρηματοπιστωτικής αγυρτείας και τοκογλυφίας που πνίγει τη χώρα. Να λυτρωθούν νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την σαράφικη πρακτική των τραπεζών. Να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος των χρεωγράφων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών με αποτέλεσμα να έχουν εκτινάξει την αξία του τραπεζικού ενεργητικού σε σχεδόν 2 φορές το ΑΕΠ της χώρας.
Τρίτο, η έξοδος της χώρας από το ευρώ και την ΟΝΕ. Κι αυτό γιατί το ευρώ είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο εκβιασμού και πίεσης της χώρας. Εκτός ευρώ όλες οι απειλές είναι μόνο λόγια. Κι όχι μόνο αυτό. Όσο η χώρα βρίσκεται μέσα στην ΟΝΕ είναι εκτεθειμένη στις επιδρομές της διεθνούς κερδοσκοπίας και λειτουργεί ως αναλώσιμο είδος για τα διευθυντήρια της Ευρωζώνης.
Φυσικά, η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη σήμερα, θα πυροδοτήσει τέτοια κρίση στο ίδιο το ευρώ, θα πυροδοτήσει τέτοιες λαϊκές αντιδράσεις εναντίον του και στις άλλες χώρες της ευρωζώνης, που είναι πολύ πιθανό να δούμε την έκλειψή του. Αυτό φοβούνται και τα διευθυντήρια της ευρωζώνης.
Το μόνο που μπορεί να κάνουν οι αγορές απέναντι σε μια αποφασισμένη χώρα και έναν ακόμη πιο αποφασισμένο λαό, είναι να μηδενίσουν την πιστοληπτική του ικανότητα. Κι έτσι να μην μπορεί η χώρα να αντλήσει κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές ομολόγων. Όμως αυτό δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα. Κι αυτό γιατί η συμμετοχή των κρατικών ελλειμμάτων στο δημόσιο δανεισμό κινείται λίγο πάνω από το 3%. Αυτό σημαίνει ότι, αν απαλλαγεί η χώρα από την εξυπηρέτηση των δανείων, οι πραγματικές δανειακές ανάγκες, ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα, είναι ασήμαντες.
Θα πρέπει όμως και η παύση πληρωμών να συνοδευθεί από μια ριζικά διαφορετική αναπτυξιακή πορεία, η οποία δεν θα στηρίζεται σε κερδοσκόπους επενδυτές, σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και μονοπώλια, αλλά στις άμεσες ανάγκες και το εισόδημα του εργαζόμενου. Μόνο έτσι μπορεί να ορθοποδήσει η οικονομία, να ανασυγκροτηθεί σε παραγωγική βάση η εγχώρια αγορά και να οικοδομηθεί ένα ριζικά διαφορετικό κράτος από το σημερινό. Μόνο έτσι δεν θα χρειάζεται το δημόσιο να καταφύγει ξανά στη διεθνή κερδοσκοπία για δανεισμό.
Φυσικά τίποτε από όλα αυτά δεν έχει νόημα δίχως την κατάκτηση και την κατοχύρωση της δημοκρατίας στη χώρα. Κι αυτό σημαίνει την ανατροπή του υπάρχοντος διάτρητου και απόλυτα διεφθαρμένου συστήματος καλπονοθευτικής αναπαραγωγής ενός περιορισμένου και τυπικού κοινοβουλευτισμού που στηρίζει την απολυταρχία της εκάστοτε κυβέρνησης και των πατρώνων της. Σημαίνει δηλαδή την εγκαθίδρυση της αληθινής κυριαρχίας του λαού, της λαοκρατίας, με την κατοχύρωση και τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
Αγαπητέ φίλε Τέντα,
Ο Λαός δεν ευθύνεται για τίποτα (Είναι δικαίωμα μου να το πιστεύω)
Ευθύνονται οι κατσαπλιάδες πολιτικούς , διότι οι κατσαπλιάδες πολιτικοί δημιούργησαν τους μηχανισμούς και τις συνθήκες για να έχουν τους πολιτικά διορισμένους τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι και την θηλιά στον λαιμό τους, για να τους υποχρεώνουν να ψηφίζουν αυτό που θέλουν.
Απλή λογική 1.000.0000 δημόσιοι υπάλληλοι Χ 4 άτομα στην οικογένεια = 4.000.000 ψήφοι.
Σχετικά με τις επιδοτήσεις.
Επειδή κατοικώ σε αγροτική περιοχή , θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τις επιδοτήσεις τις εισέπρατταν, οι βιομήχανοι για τα αγροτικά προιόντα (βαμβάκι, ελιές κλπ) , οι δημόσιοι υπάλληλοι για να εγκρίνουν τις επιδοτήσεις και κάποιοι μεγαλοκτηματίες, ο απλός αγρότης καταλαβαίνεις τι εισέπραξε.
Για το 1981 και μετά που γράφω , είναι διότι από την χρονιά αυτή και μετά ήρθαν τα πακέτα των χρημάτων από την ΕΟΚ.
Τα πακέτα αυτά ήταν για να δημιουργηθούν υποδομές στην χώρα μας , όπως Δρόμοι , Λιμάνια , Αεροδρόμια , Κτηματολόγιο , Επικοινωνίες κλπ.
Η ΠΑΘΕ ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ δεν τελείωσε ακόμη και κοντεύει 20 χρόνια , παρά των πακτωλό των χρημάτων που ήρθαν από την ΕΟΚ /Ε.Ε.
Η ΝΕΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ επί Μεγάλου Εθνάρχη (δεν είχα καμία σχέση μαζί του) όπως τον αποκαλείς τελείωσε σε τρία χρόνια , χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια.
Για να μαθαίνεις , πριν την κατασκευή της ΝΕΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για να πηγαίνει κάποιος από Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, πήγαινε μέσω Ελευσίνας – Θήβας – Λειβαδιάς – Μπράλου – Λαμίας – Δομοκού – Φαρσάλων – Λάρισα – Ελασσόνας – Κοζάνης – Βέροιας (δρόμο που είχαν κατασκευάσει οι Αμερικανοί σε 2,5 χρόνια , όπως πηγαίνει τώρα με το κλείσιμο των Τεμπών μετά την Λάρισα.
Μήπως φταίει ο Λαός που έκλεισαν τα ΤΕΜΠΗ και κόπηκε στα δύο η χώρα για τέσσερις μήνες.
Οι ανίκανοι πολιτικοί μας δεν έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν τρία χιλιόμετρα των Τεμπών.
Δεν επιθυμώ να αλλάξω τις ιδέες σου τις οποίες σέβομαι για το ποιος φταίει .
Η ιδέα σου ότι ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΛΑΟΣ είναι σεβαστή.
Ναι, αγαπητε στρατηγικέ επενδυτή, αλλά υποθέτω ότι σε μία τέτοια επαναστατική κίνηση απόσυρσης από το Ευρώ, οι ισχυροί του, ξέροντας το πρόβλημα που δημιουργείται, θα εκβιάσουν. Και θα πιέσουν. Και η Τουρκία είναι 60 τουλάχιστον εκατομμύρια. Και σα να την χαϊδολογάνε όλο και περισσότερο. Θέλω να πω, ότι τα πράγματα δεν σταματούν στην οικονομική πολιτική….
αγαπητέ expert,
Ελικρινά δεν έχω καμία πρόθεση να σου αλλάξω απόψεις, όμως τα στοιχεία είναι στοιχεία. Μην βάζεις στο “στόμα” μου πράγματα που δεν έχω πει. Που ακριβώς αναφέρω πως φταίει μόνον ο λαός, για δες τι ακριβώς έγραψα;
“Φυσικά πρώτα απ’όλους να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται περισσότερο. Δηλαδή οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ και τέλος οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που εν τέλει είναι απλοί υπάλληλοι των προηγούμενων. Αλλά μην λέμε πως δεν φταίει και ο λαός.”
που λοιπόν το βρήκες πως φταίει μόνον ο λαός;
Για τις επιδοτήσεις των αγροτών επίτρεψέ μου να έχω άποψη αφού τα τελευταία χρόνια κατοικώ στην Θεσσαλία ως νέος αγρότης. ΟΙ ΑΓΡΌΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΖΟΑΘΗΝΑΙΩΝ – Αυτά ακριβώς είναι τα λόγια τους!!!
Όσο για τον Εθνάρχη; Ε, τι να πω. Αν το θεωρείς επίτευγμα την παλια Αθηνών Θεσσαλονίκης την στιγμή που στην Ευρώπη τέτοιους δρόμους τους είχαν για κάρα…
Μάθε όμως πως τα χοντρά λεφτά στην Ελλάδα δεν έπεσαν από το 81 και μετά αλλά αμέσως μετά τον πόλεμο όταν ήλθε το σχέδιο Μάρσαλ και η Ούντρα. Αναλογικά πήραμε 4 φορές περισσότερα χρήματα από τα τωρινά Ευρωπαϊκά πακέτα. Απλώς να σου θυμίσω πως τα συγκεκριμένα πακέτα τα διαχειρίστηκε ως υπουργός του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ ποιός άλλος, ο μεγάλος Εθνάρχης. Με αυτά τα χρήματα οι υπόλοιπες Ευρωπαίκές χώρες έφτιαξαν αεροδρόμια highways λιμάνια τρένα κ.α. Εδώ τι έγινε; ο κατσικόδρομος λαιμητόμος Αθηνών-Θεσσαλονίκης;
Και κάτι άλλο. Δεν είναι οι πολιτικοί που τρώνε την πίτα, αυτοί τρώνε ένα μικρό κομμάτι. Οι πολιτικοί εξυπηρετούν συμφέροντα που έχουν ονοματεπώνυμο. Αυτοί τρώνε την πίτα κι αν θες κι έχουμε όλοι το θάρρος ας το συζητήσουμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί
ΤΟΛΜΑΜΕ?
Σύμφωνοι selinie.
Τίποτε δεν είναι απλό και η περιγραφόμενη στο σχόλιό μου πρόταση δεν διεκδικεί τις δάφνες εκείνης της λύσης η οποία μόνο πλεονεκτήματα έχει.
Και βεβαίως υπάρχουν και άλλα ζητήματα -εκτός από αυτό που αναφέρεις- που καθιστούν δύσκολη και επώδυνη την επιλογή της στάσης ή παύσης πληρωμών (χωρίς επαναδιαπραγμάτευση του χρέους).
Ειδικότερα όμως για το θέμα που βάζεις της Τουρκικής επιθετικότητας, θα σημειώσω οτι η ανασφάλεια απέναντι στην Τουρκία και η απροθυμία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να εγγυηθούν τα Ελληνικά σύνορα, ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους (αν όχι ο κύριος), που ο Καραμανλής επεδίωξε την ένταξη -με καθαρά πολιτικά και όχι οικονομικά κριτήρια- της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
Ωστόσο, όπως έχουμε διαπιστώσει, αυτό δεν εμπόδισε την κατά καιρούς προκλητικότητα των Τουρκικών κυβερνήσεων (βλ. Ίμια – Κύπρος), ενώ η “μαμά” Ε.Ε. τηρεί -στην καλύτερη περίπτωση- πολιτικές ίσων αποστάσεων.
Προτείνω να δοκιμάσουμε να απεμπλακούμε από την προπαγάνδα που στοχεύει να μας κάνει να διαγράφουμε από το μυαλό μας τη λύση της παύσης πληρωμών (ή της εξόδου από το ευρώ κλπ) παρουσιάζοντάς τις ως “αδιανόητες” (δήλωσε χθες ο Γιωργάκης οτι “είναι αστείο να συζητάμε για παύση πληρωμών” -θα ήταν αστείο ο αμερικανοτραφής σοσιαλφιλελεύθερος πρωθυπουργός μας να μην το θεωρούσε αστείο).
Δεν ισχυρίζομαι οτι έχω καταλήξει στις απαντήσεις. Όμως αυτή η πρόταση (περί στάσης πληρωμών-συναφών μέτρων νομισματικής-εισοδηματικής-δημοσιονομικής και γενικότερα αναπτυξιακής πολιτικής, μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Και κυρίως, ανατρεπτική!
Επειδή ο Mr Morax δεν επιτρέπει την παράθεση links, ψάξε στο google με τις λέξεις “Λαπαβίτσας” και “dosepasa”.
Θα βγάλει ένα αρχείο .pdf το οποίο αφορά τα αποτελέσματα ερευνητικής εργασίας της ομάδας του καθηγητή Κ.Λαπαβίτσα (RMF).
Είναι εξαιρετικό. Ειδικά το κεφάλαιο 7 !
αγαπητέ Στρατηγικέ Επενδυτή
η πρότασή σου άκρως ενδιαφέρουσα κα παραπλήσια με αυτήν του αριστερού ρεύματος του ΣΥΝ ώστοσο πρκτικά είναι ως και αδύνατον να πραγματοποιηθεί.
Μιλάς για ανάπτυξη κι επενδύσεις και πολύ σωστά. Όμω; για να γίνει αυτό δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνον στις κρατικές επενδύσεις, αυτό το μοντέλο χρεωκόπησε εδώ και χρόνια.
Θα πρέπει να φέρεις επενδύσεις από το εξωτερικό. Τότε όμως μιλάμε πάλι για τους κανόνες της Παγκόσμιας Αγοράς που σημαίνει. Ελεύθερες απολύσεις, ελαστικά ωράρια κι ένα σωρό άλλα “νεοφιλελεύθερα”
Αρα ή θα κλειστούμε στο καβούκι μας και θα γίνουμε Κούβα – είναι μια πρόταση κι αυτή, εμένα προσωπικά μου αρέσει. Ή θα παίξουμε με τους κανόνες της Αγοράς.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσουμε το αγγλοσαξωνικό μοντέλο που ήδη μας έχει επιβληθεί.
Ωστόσο υπάρχει και μια εναλλακτική λύση. Αυτή των Σκανδιναβών οι οποίοι ο καθένας με τις ιδιεταιρότητές του και ανεξάρτητα αν έχουν φιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, έχουν καταφέρει να παίζουν άψογα το παιχνίδι των Αγορών ΟΜΩΣ έχοντας ταυτόχρονα ένα τρομερό κοινωνικό κράτος με απίστευτες παροχές κι υπηρεσίες.
Γιατί άραγε όλοι – έλληνες κι ευρωπαίοι – κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το πολύ καλό εναλλακτικό μονέλο.
Να δούμε λοιπόν τι είναι αυτό το μοντέλο και κυρίως που οφείλετε η επιτυχία του. Δεν είναι μαγικά κόλπα αλλά πολύ συγκεκριμένοι θεμοί που αν έχουμε την θέληση μπορούμε να το συζητήσουμε αλλά δυστυχώς έχουμε μάθει μα μην συζητάμε με επιχειρήματα αλλά με συνθήματα, δογματικά και στενόμυαλα.
Αγαπητέ φίλε Δ. Τέντα,
Καλώς ήρθες στην Θεσσαλική γη στην οποία διαμένω 45 χρόνια , χωρίς διακοπή και την γυρίζω καθημερινά.
Γνωρίζω πολύ καλά τι συνέβη και τι συμβαίνει στον θεσσαλικό χώρο.
Σ’ εύχομαι να πετύχεις στο νέο επάγγελμα σου ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ.
Λυπάμαι πολύ για την γνώμη που έχεις για τους ΑΓΡΟΤΕΣ ότι έφαγαν τα χρήματα από τους ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΥΣ και τους ΧΑΖΟΑΘΗΝΑΙΟΥΣ.
Δεν θα απαντήσω σ’ αυτή την άποψη σου , για ένα και μόνο λόγο. Κατάλαβα ότι κατοικούσες μέχρι τώρα στην ΑΘΗΝΑ και ήρθες στην Θεσσαλία για να φας και εσύ μαζί με τους άλλους αγρότες της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ τα χρήματα των ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΩΝ και των ΧΑΖΟΑΘΗΝΑΙΩΝ.
Τα λεφτά του σχεδίου ΜΑΡΣΑΛ και της ΟΥΝΡΑ άρχισαν να έρχονται αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ και ρίξε μια ματιά ποιοι κυβερνούσαν τότε.
Με τα χρήματα αυτά κατασκευάστηκε η Ε.Ο. Αθηνών – Ελευσίνας – Θήβας – Λιβαδειάς – Μπράλου – Λαμίας – Δομοκού – Φαρσάλων – Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης – Βέροιας – Θεσσαλονίκης.
Η Ν.Ε.Ο. Αθηνών Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας 50 και στις αρχές δεκαετίας 60.
Για τους πολιτικούς αν τρώνε ένα μικρό κομμάτι πίτας ή λίγο κόθαρο της πίτας μόνο εσύ το λες, γιατί η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού άλλα λέει, αυτό εισπράττω καθημερινά.
Λίγοι πολιτικοί είναι αυτοί που πέθαναν φτωχοί. Όπως οι θεσσαλοί πολιτικοί Νίκος Πλαστήρας και πρόσφατα ο Τάκης Τσόγκας.
αγαπητέ expert,
λυπάμαι που προβαίνεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και προσβολές. ΌΧΙ φίλε μου εγώ δεν τα έφαγα. Με αυτά τα λίγα χρήματα και με πολύ προσωπική δουλειά έχω φτιάξει μια μικρή φάρμα με βιολογικά αρωματικά φυτά που την ζηλεύουν όλοι οι ντόπιοι. Εγώ δεν παίρνω όμως κάθε χρόνο επιδητήσεις όπως αυτοί και πολύ περισσότερο δεν τις ΤΡΩΩ εις τας Ευρώπας και στα πανάκριβα NAVARA που όλα είναι άψογα γιαλισμένα. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
Όσο για το σχέδιο Μάρσαλ και την Ούντρα δεν δόθηκαν αμέσως μετά τον πόλεμο αλλά μετά την λήξη του εμφυλίου ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΕΧΩΔΕ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!
Και τέλος των πάντων αν το φοβερο επίτευγμα του Καραμανλή ήταν η εθνική ΝΕΟ τότε να πούμε ΖΗΤΩ για τον μεγάλο ΕΘΝΑΡΧΗ που άφησε ένα τέτοιο φοβερό έργο να τον θυμόμαστε. Αλήθεια πόσα νοσοκομεία ή σχολεία ή αεροδρόμια ή λιμάνια μας άφησε; και κυρίως τι όμορφες πόλεις! ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΑΛΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Ο ΕΘΝΑΡΧΗς ΦΕΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.
Όσο για τον ελληνικό λαό φυσικά και βολεύεται να πιστεύει πως τα χρήματα τα έφαγαν όλα οι άλλοι και αυτός δεν φέρει καμί ευθύνη. Όμως αυτό ακριβως είναι το πρόβλημα των νεοελλήνων και γι’αυτό είμαστε οι πιο ασυνείδητοι κι ανεύθυνοι και απαίδευτοι της Ευρώπης
ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ
Οι άλλοι φταίνε που είμαστε τελαυταίοι στην ανάγνωση βιβλίων, στην επίσκεψη μουσείων κτλ αλλά πρώτοι στην κατανάλωση ουίσκυ και φραπέ, πρώτοι στα σκυλάδικα
Οι άλλοι φταίνε που όπου βρεθούμε από την πιο απόμακρη παραλία και την πιο απόμακρξ κορφή θα βρεις τόνους σκουπιδιών
οι άλλοι φταίνε που παντού βλέπεις χτυπημένα και φολιασμένα ζώα
και ο κατάλογος είναι ατελείωτος.
Επιτέλους ας δούμε κατάματα την αλήθεια και ας την αντιμετωπίσουμε αλλάζοντας πριν απ’όλα τους εαυτούς μας
Αγαπητέ φίλε Τέντα ,
Δεν σε πρόσβαλα και ούτε προέβηκα σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Εσύ πρόσβαλες όλους τους ΑΓΡΟΤΕΣ ότι έφαγαν τα χρήματα των ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΖΟΑΘΗΝΑΙΩΝ.
Εγώ σε καλωσόρισα που ήρθες στην ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ , η οποία έχει ποτιστεί με ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ από τους ΑΓΡΟΤΕΣ. Τους οποίους εσύ συνεχίζεις να τους προσβάλεις και να τους κακοχαρακτηρίζεις.
Και έγραψα « Κατάλαβα ότι κατοικούσες μέχρι τώρα στην ΑΘΗΝΑ και ήρθες στην Θεσσαλία για να φας και εσύ μαζί με τους άλλους αγρότες της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ τα χρήματα των ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΩΝ και των ΧΑΖΟΑΘΗΝΑΙΩΝ».
Μπράβο σου για την αγροτική επιχείρηση που έχεις δημιουργήσει και σ’ εύχομαι να πηγαίνεις πολύ καλά.
Έχω ακούσει ότι για αγροτικές επιχειρήσεις , νέους αγρότες , δίνονται κάποιες επιχορηγήσεις.
ΕΣΥ δεν έχεις λάβει καμία επιχορήγηση;
Τα έργα του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ τα κρίνει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, τι καλό και τι κακό έκανε στην ΕΛΛΑΔΑ.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν μπόρεσαν οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ τους οποίους υπερασπίζεσαι , να τελειώσουν μία ΠΑΘΕ και αυτή την στιγμή η ΕΛΛΑΔΑ είναι κομμένη στα δύο , στην κοιλάδα των ΤΕΜΠΩΝ από τις 17ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009.
Έχουν περάσει τέσσερις (4) μήνες.
«ΤΡΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»
Σχετικά με τα
σκυλάδικα: Οι πολιτικοί (τους υπερασπίζεσαι) τα τελευταία τριάντα χρόνια , με την πολιτική τους φρόντισαν να ερημώσει η ύπαιθρος, γυναίκες να μην υπάρχουν και αναγκαστικά την απουσία τους αντικατέστησαν οι γυναίκες των σκυλάδικων. Τι να κάνουν , να συνεχίσουν το χειροποίητο;
ουίσκι – φραπέ : Αφού ο αρχηγός έπινε ουίσκι και φραπέ , οι αγρότες θα έμειναν στο τσίπουρο και το κρασάκι, ήταν πολύ ντεμοντε.
Για τα σκουπίδια και τις φόλες συμφωνώ μαζί σου , αλλά θα πρέπει να γίνονται και καταγγελίες επώνυμες, όχι να φιλοσοφούμε.
Κράτα τις απόψεις σου και να τις εφαρμόζεις πιστά
Αγαπητέ κύριε expert?
just no comment!!!
Πάρα πολύ εύστοχο τό σχόλιό σας.
Συνχαρητήρια.
ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ!
Τελικά αγαπητέ Στρατηγικέ επενδυτή θα συμφωνήσω μαζί σας. Η μόνη ουσιαστική λύση που μας μένει είναι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Ισλανδών και τότε το domino θα είναι απίστευτο.
1. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμα
2. θα κλονιστεί το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας αφού ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας το έχουν οι γερμανικ΄ς τράπεζες
3. πλέον θα μιλάμε για ισχυρότατο χτύπημα στο υπάρχον παγκόσμιο οικονομικό σύστημα – τις Αγορές
Μιλάμε πως κάποιοι πρέπει να πληρώσουν, πολιτκοί, επιχειρηματίες, απλοί πολίτες. Όμως καλύτερα τελικά να πληρώσουν αυτοί που έχουν δημιουργήσει αυτόν τον εφιάλτη. Οι τράπεζες και οι Αγορές.
Θα πρέπει όμως όλοι να το απαιτήσουμε τώρα. Όχι απεργίες και διαδηλώσεις ο καθένας επειδή θίγεται το μικροσυμφέρον του αλλά απαίτηση για μια περήφανη στάση του λαού που όμως θα πρέπει να γνωρίζει πως θα είναι κι επίπονη.
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ
iste oloi kleftes oi politikoi eksetia sas ftasame mexri edo