Ιδιαίτερα ελκυστικά φαίνονται στους Έλληνες τα Εφάπαξ Καταβολών μιας Δεκαετίας, τα οποία Εγγυώνται το Κεφάλαιο του Επενδυτή. Μετά τη συμφορά του Ελληνικού Χρηματιστηρίου μετά το 1999, όπου οι Έλληνες Επενδυτές έχασαν Οικονομίες δεκαετιών και ακόμη δεν μπορούν να το χωνέψουν, τρέμουν μη συμβεί το ίδιο και με τις τωρινές Επενδύσεις τους. Οι Εταιρείες εντοπίζοντας αυτή τη έμφυτη Ανάγκη του Έλληνα Μικροεπενδυτή, τους εξασφάλισαν την πολυπόθητη Εγγύηση, προσκομίζοντας μεγάλα Κέρδη.
Οι Αποδόσεις που υπόσχονται στους Επενδυτές, οι εκδότες αυτών των Συμβολαίων κυμαίνονται από το 20% έως το 50% των Κερδών. Άλλες Εταιρείες, πέρα από την Εγγύηση του Κεφαλαίου, εγγυώνται και ένα ελάχιστο Επιτόκιο. Λίγοι Επενδυτές, βέβαια, συνειδητοποιούν ότι το Εγγυημένο Κεφάλαιο είναι μια Ψευδαίσθηση, γιατί Ροκανίζεται Συστηματικά και η επιστροφή του μετά από μια δεκαετία σίγουρα θα έχει μειωμένη Αγοραστική Αξία από 30% -50%, ίσως και περισσότερο. Το Εγγυημένο Κεφάλαιο στις πολύ Αβέβαιες Εποχές μας κοστίζει! Όποιος Αναλαμβάνει το Ρίσκο, πρέπει να πληρωθεί! Πολλοί παράγοντες της Χρηματιστηριακής Αγοράς σχολιάζουν ότι οι Αποκλίσεις των αμοιβών των Εταιρειών που Διαχειρίζονται Κεφάλαιο είναι πολύ μεγάλες. Ενώ μια ΑΕΔΑΚ χρεώνει 1.5% αμοιβή για τη Πώληση Μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων και μερικές, άτυπα 10% επί των Κερδών, μερικές Ασφαλιστικές απαιτούν το 80% των Κερδών. Τώρα, κατά πόσο είναι Δίκαιο μια Εταιρεία να παρακρατά το 80% των Κερδών από τις Αποδόσεις των Κεφαλαίων των Πελατών της και να του αποδίδει μόλις το 20%, είναι ένα θέμα που δεν αφορά τις Εταιρείες. Οι Εταιρείες λειτουργούν για να αποκομίσουν Κέρδη. Όσο ο Ανταγωνισμός το επιτρέπει, καλά κάνουν οι Εταιρείες και Κερδίζουν.
Μερικές Τράπεζες, προκειμένου να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους Πελάτες τους, προσφέρουν Επενδυτικά Συμβόλαια και άλλων Φορέων.