O Παπανδρέου στη συνάντησή του με τον Obama κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που του παρέθεσε βρήκε ευκαιρία και τον ρωτά; “Πως τα καταφέρνεις και η διακυβέρνησή σου είναι τόσο αποδοτική και επιτυχημένη, δεν μας λες και μας ποιο είναι το μυστικό; “Να σου πω”, του λέει ο Obama: “το μυστικό είναι να είσαι περιστοιχισμένος από έξυπνους ανθρώπους”! Ο Παπανδρέου δείχνει προβληματισμένος και τον ρωτά: «Μα, πώς όμως θα ξέρω ότι οι άνθρωποι μου είναι πραγματικά έξυπνοι;». «Εύκολο», του απαντά ο Obama, «θα τους κάνεις δύσκολες ερωτήσεις κρίσεως και θα αξιολογείς τις απαντήσεις τους. Τότε σηκώνει το τηλέφωνο του και καλεί τον αντιπρόεδρο Joe Biden να παρουσιαστεί αμέσως. «Δε μου λες Joe, αν υποθέσουμε ότι οι γονείς σου έκαναν παιδί και έστω ότι αυτό δεν είναι ούτε αδελφός σου ούτε αδελφή σου, ποιος θα ήταν;». «Εύκολο», απαντά ο Joe Biden, «θα ήμουν εγώ»! “Βλέπεις;”, του λέει. Ο Παπανδρέου επιστρέφει στην Ελλάδα και καλεί στο γραφείο του τον Πάγκαλο!
«Δε μου λες ρε Θόδωρε», τον ρωτά, «αν υποθέσουμε ότι οι γονείς σου έκαναν παιδί και έστω ότι αυτό δεν είναι ούτε αδελφός σου ούτε αδελφή σου, ποιος θα ήταν;» Ο Πάγκαλος κομπιάζει και απαντά: «Πρόεδρε, να το ερευνήσουμε λίγο το θέμα και επανέρχομαι». Βγαίνει έξω ο Πάγκαλος, πάει βρίσκει τους συμβούλους του, τους ρωτά μα όλοι τους ήταν ανίκανοι να απαντήσουν.
Στον διάδρομο συναντά βιαστικό τον Παπακωνσταντίνου και τον σταματά. «Δε μου λες ρε Γιώργο, αν υποθέσουμε ότι οι γονείς σου έκαναν παιδί και έστω ότι αυτό δεν είναι ούτε αδελφός σου ούτε αδελφή σου, ποιος θα ήταν;” «Εύκολο», του απαντά εκείνος, «θα ήμουν εγώ». Τρέχει τότε ο Πάγκαλος στο γραφείο του πρωθυπουργού, ανοίγει την πόρτα και του λέει με σιγουριά:
«Πρωθυπουργέ μου, σχετικά με εκείνο το πρόβλημα που μου θέσατε, η απάντηση είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου…»
Έξαλλος σηκώνεται τότε ο Παπανδρέου, τρέχει προς το μέρος του Πάγκαλου και με βροντερή φωνή του λέει «ΟΧΙ ηλίθιε, κρίμα που σ΄είχα για ξεφτέρι. Η σωστή απάντηση είναι ο Joe Biden!»
Μακάρι να ήταν απλά ……. ηλίθιοι…….. θα ήταν λιγότερο επικίνδυνο
ΚΑΙ Η ΚΡΥΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ…
Όπως πολύ σωστά λέει και ο Τάκης, εαν ήταν απλά ηλίθιοι θα τους δύναμε και ένα ελαφρυντικό έστω, το κακό είναι όμως οτι περνάνε εμάς για ηλίθιους αλλά το χειρότερο είναι οτι κι εμείς τους το επιτρέπουμε !!!
Όχι αλλη κορο’ι’δία, μακάρι έστω και ένας απο αυτούς να είχε το φιλότιμο και να σηκωθεί να φύγει αλλά δυστυχώς όπως λέει και ένα φιλοσοφημένο ρητό …. ”τη δόξα πολλοί εμίσησαν …. το χρήμα λίγοι …. αλλά το πολύ χρήμα κανείς”!!!
κι εμείς πιό ηλίθιοι που συνεχίζουμε να απαιτούμε να μας κυβερνήσουν αυτοί οι ηλίθιοι. Να δούμε πόσο μυαλό θα βάλουμε την επόμενη φορά.
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. …
και η ανικανοτητα οσων μας κυβερνουν εχω να προσθεσω εγω…
φωτια και τσεκουρι …στους προσκυνημενους…σε ολα τα λαμογια που καινε τα ονειρα μας…στα κομματοκοπροσκυλα της βουλης και οπου αλλου ξεφτιλιζουν την χωρα μας …ας ξυπνησουμε… ας ξεκολησουμε απο τον καναπε και τις εφημερες υποδουλομενες μας σχεσεις με ολα αυτα τα λαμογια …
Μπα δεν νομίζω να είναι ηλίθιοι, τη δουλειά τους κάνουνε. Ακολουθούν πιστά εντολές
προς την evdokia,
μεγάλη κουβέντα είπε ο αϊνστάιν έτσι?