Ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών ζημιών ανακοίνωσε την απονομή τίτλων πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων πραγματογνωμόνων FUEDI – ELAE.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα «Χάρης Καρατζάς» της Νομικής Βιβλιοθήκης και την απονομή έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Παναγιώτης Ξένος. Το Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι ο εκπαιδευτικός φορέας με τον οποίο συνεργάζεται ο Σύλλογος προκειμένου να υλοποιήσει την συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση των μελών του.
Ο τίτλος FUEDI – ELAE είναι αναγνωρισμένος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τα εκπαιδευτικά πρότυπα και τις οδηγίες εκπαίδευσης που καθορίζει η FUEDI, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εθνικών Συλλόγων Πραγματογνωμόνων. Η πιστοποίηση FUEDI – ELAE είναι η ανώτερη βαθμίδα επαγγελματικού τίτλου που μπορεί να λάβει ένας πραγματογνώμονας στην Ευρώπη.
Ο κ. Malcolm Hyde Επίτιμος Γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής της FUEDI και εκτελεστικός διευθυντής του CILA(Chartered Institute of Loss Adjusters) απεύθυνε χαιρετισμό κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και υπογράμμισε το ρόλο που διαδραματίζει η συμμετοχή του Ελληνικού Συλλόγου στην ενίσχυση της FUEDI. Ο κ. Hyde ευχαρίστησε για την ενεργή συμμετοχή του Ελληνικού Συλλόγου στην FUEDI και απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τους νέους Πραγματογνώμονες να συμμετάσχουν τον προσεχή Μάιο (2022) σε ημερίδα που θα διοργανώσει η FUEDI, ειδικά για νέους πραγματογνώμονες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 50 ετών από την ίδρυσή της.
Ο κ. Τατάρογλου, αντιπρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου επεσήμανε πως τέθηκαν οι βάσεις αναβάθμισης του επαγγέλματος του πραγματογνώμονα και ανάδειξης της θέσης που του αρμόζει. Οι πιστοποιημένοι, πλέον, πραγματογνώμονες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% των εν ενεργεία γραφείων πραγματογνωμόνων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Με την εξέλιξη αυτή καταδεικνύεται με τον πλέον σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο πως ο Σύλλογος εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών της αγοράς.
Ο κ. Σούτης, Γραμματέας ΔΣ του Συλλόγου υπογράμμισε την σημασία που έχει η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά στην επίτευξη του στόχου της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης των μελών του Συλλόγου, όσο και της προετοιμασίας της επόμενης γενιάς πραγματογνωμόνων.
Ο κ. Meijer, Ταμίας ΔΣ του Συλλόγου ανέδειξε τον ρόλο της FUEDI ως κεντρικό σημείο αναφοράς των Εθνικών Συλλόγων Πραγματογνωμόνων στην ΕΕ, το ΗΒ και την Ρωσία, αλλά και στα οφέλη που προκύπτουν από τον προσδιορισμό ενιαίων προδιαγραφών και κανόνων λειτουργίας ανά την Ευρώπη.
Ο κ. Μασέλης, έφορος ΔΣ του Συλλόγου, τόνισε ότι η Πιστοποίηση είναι διεθνώς αναγκαία και απαραίτητη για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του επιτελικού ρόλου του Συλλόγου στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση των εγγεγραμμένων μελών του. Περεταίρω ο κ. Μασέλης επεσήμανε πως έχοντας πιστοποιηθεί πλέον, το σύνολο των επαγγελματιών συναδέλφων, γυρίσαμε σελίδα και εργαζόμαστε ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα γενιά πραγματογνωμόνων που θα προσδιορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια και θα διαθέτουν πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί εγκάρδια όλους του καθηγητές και το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πειραιά για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια τους στην διοργάνωση των εξετάσεων πιστοποίησης και την παρουσία τους στην απονομή. Σε αναγνώριση της αρωγής τους, ο Σύλλογος βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον Καθηγητή κ. Μιλτιάδη Νεκτάριο και τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Παναγιώτη Ξένο. Παράλληλα συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες και επιτυχόντες και εύχεται καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.