Στα 15 δις δολ ανέρχονται οι ασφαλισμένες ζημιές για φυσικές καταστροφές στο πρώτο τρίμηνο του 2023.
Σύμφωνα με την AON οι συνολικές απώλειες ανέρχονται σε 63 δις δολ, πολύ πάνω από το μέσο όρο των 38 δις δολ. Από το 2000 έως τώρα. Αυτές οι οικονομικές απώλειες προκλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, ο οποίος έφτασε σε οικονομική ζημία τα 39,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο η AON σημειώνει ότι ο τελικός απολογισμός θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς το συνολικό ποσό της πραγματικής σωματικής βλάβης πιθανότατα δεν θα διευθετηθεί τους επόμενους μήνες.
Βασικά ευρήματα της έρευνας για τις καταστροφές:
Οι σφοδρές καταιγίδες στις ΗΠΑ προκάλεσαν ασφαλισμένες ζημίες άνω των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων απωλειών 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις καταιγίδες στις ΗΠΑ στις 1-3 Μαρτίου.
Οι περισσότερες από τις ασφαλισμένες ζημίες του πρώτου τριμήνου προκλήθηκαν από γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες (58%) και στην EMEA (25%).
Σημαντική συμβολή στις παγκόσμιες ασφαλιστικές απώλειες του πρώτου τριμήνου ήταν οι άνευ προηγουμένου απώλειες που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες στη Νέα Ζηλανδία μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων: οι πλημμύρες του Ώκλαντ και ο κυκλώνας Gabrielle. Οι τρέχουσες εκτιμήσεις των ασφαλισμένων ζημιών μόνο από αυτά τα δύο γεγονότα είναι κοντά στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ στη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία ήταν το ισχυρότερο γεγονός, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερες από 57.000 ζωές και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές.
Το πρώτο τρίμηνο ήταν το πιο θανατηφόρο πρώτο τρίμηνο από το 2010, όταν ο καταστροφικός σεισμός στην Αϊτή είχε ως αποτέλεσμα περίπου 160.000 θανάτους.
Ο Ιανουάριος του 2023 ήταν ο έβδομος θερμότερος για τον κόσμο που χρονολογείται από το 1850, ενώ ο Φεβρουάριος του 2023 ήταν ο τέταρτος θερμότερος παγκοσμίως και ο Μάρτιος του 2023 πιθανότατα θα καταταγεί ως ο δεύτερος θερμότερος για τον κόσμο.