Ο Παναγιώτης Ξένος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Aσφαλιστικής Eπιστήμης, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς συμμετέχει στη φετινή Κριτική Επιτροπή των FM Insurance Awards 2024.
Η Επιτροπή θα παραλάβει τους φακέλους των φιναλίστ γραφείων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης –όπως αυτοί προέκυψαν από το 3ο Στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης– προκειμένου, κατόπιν διαβούλευσης, να ψηφίσει για την ανάδειξη των νικητών ανά κύρια κατηγορία καθώς και τον νικητή για το βραβείο της ειδικής κατηγορίας «Overall Performance».
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από στελέχη & επαγγελματίες του κλάδου με γνώσεις & εμπειρία στο Ασφαλιστικό αντικείμενο.
Με σκοπό την εξασφάλιση της διαφάνειας και της αμεροληψίας του θεσμού των “Insurance Awards Φίλιππος Μωράκης”, η εποπτεία της διαδικασίας διεξαγωγής του ανατέθηκε στην Grant Thornton, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους ανεξάρτητων ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Η τελετή βράβευσης των νικητών στο διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Διαβάστε επίσης: Ο Ανδρέας Βασιλείου για 3η χρονιά στην Κριτική Επιτροπή των FMIA24
Ο Παναγιώτης Ξένος είναι Επίκουρος Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης, στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Μεταπτυχιακές σπουδές από το Brandeis University (Massachusetts USA), και το Boston University (Massachusetts, USA), καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένο workshop από το York University (UK). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα («Αριστεία ΙΙ», «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές-κύκλος Β’» του Υπουργείου Ανάπτυξης», κα.) και στην Ευρώπη (Fondazione Giacomo Brodolini and European Commission research program), καθώς και έχει εκπονήσει διάφορες οικονομικές μελέτες στον ιδιωτικό τομέα.
Έχει δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους σχετικά με την αποδοτικότητα και τη παραγωγικότητα δημοσίων και ιδιωτικών φορέων ασφάλισης και υγείας, τις μεθόδους αποζημίωσης των ιατρικών επαγγελμάτων και υπηρεσιών, την διαχείριση των κινδύνων νοσηρότητας, την βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, την φερεγγυότητα ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων, κα. Έχει παρουσιάσει σχετικές μελέτες σε επιστημονικά συνέδρια και forums σε Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία. Επίσης, συμμετείχε στο συνέδριο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας στην Βαρκελώνη το 2015 με αντικείμενο την χρηματοδότηση των συστημάτων Υγείας. Είναι κριτής επιστημονικών περιοδικών και μέλος επιστημονικών εταιριών.