976 ασφαλιστικές εταιρείες καταγράφονται στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται σε άρθρο του Interfax, του κ. Μελά Γιαννιώτη, ιδρυτή του Ασφαλιστικού Ομίλου Επιχειρήσεων ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται όλα τα στοιχεία στο εν λόγω άρθρο “είναι καταχωρημένα στο «Μητρώο (Αντ)Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων», που έχει αναρτημένο στις ιστοσελίδες της η αρμόδια Αρχή Εποπτείας της Ιδιωτικής Ασφάλισης, που είναι η «Δ.Ε.Ι.Α.» της Τράπεζας της Ελλάδος, με πλήθος άλλων χρήσιμων πληροφοριακών στοιχείων και κατά επωνυμία Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, ελεύθερης πρόσβασης και γνώσης από κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ασφαλισμένο και μη.
Για να αποκτήσει όμως κάποιος ειδικότερη εικόνα από το πλήθος των παρατιθέμενων στοιχείων, όπως για παράδειγμα το πλήθος των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ποια είναι η χώρα καταγωγής τους, ποια η νομική μορφή τους, με ποιον τρόπο και καθεστώς λειτουργούν νόμιμα και, ιδίως, σε ποια κατάσταση ευρίσκεται η ενιαία Ευρω-Κοινοτική άδεια λειτουργίας τους -στοιχεία που κατ’ εκτίμηση ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο-, απαιτείται όχι μόνον μεγάλος χρόνος μελέτης αλλά και σε πολλές περιπτώσεις εξειδικευμένη γνώση για την κατανόηση δυσνόητων εννοιών, ορολογιών, μεθόδων και συστημάτων, που καθιερώθηκαν στην Ευρωπαϊκή «Κοινή Αγορά».
Μία πολύ χρήσιμη λύση στο σοβαρό πρόβλημα αυτό είναι τα «εργαλεία» της Στατιστικής Επιστήμης, που «μιλούν» με αριθμούς και μετατρέπουν σε εικόνες τα πολλά και διάσπαρτα στοιχεία.
Είναι, συνεπώς, ευνόητο ότι και εδώ απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες, κυρίως εμπειρία, ώστε να διευκολύνεται ο ανθρώπινος νους με συνοπτικούς αριθμούς, μορφής «φωτογραφίας», που περιέχουν «χίλιες λέξεις» (και περισσότερες όταν απαιτείται ερμηνεία σε κάθε «φωτογραφία»), όπως βεβαιώνουν οι παραπάνω δύο -από άλλους πολλούς και σχετικούς- πίνακες των 976 και αδιαφόρως της καταστάσεώς τους προκυψάντων από το δημοσίως αναρτημένο «Μητρώο (Αντ)Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων» Ασφαλιστικών Εταιριών στην Ελλάδα των υπασφαλισμένων, μέχρι μη ασφαλισμένων Ελλήνων, οπότε προκύπτουν εύκολα τα πρώτα ερωτήματα κοινής λογικής:
Ποιος και ποιων «ανάρπαστος πλούτος» έλκει και φέρνει στην «υπερδανεισμένη και υποβαθμισμένη» Ελλάδα -όπως μας λέγουν και μας βαθμολογούν- αυτό το κερδοσκόπο «σμήνος» των ξένων Ασφαλιστικών, που κατά περιόδους «έρχονται και φεύγουν», όπως τα αποδημητικά πτηνά;
Και γιατί δεν συμβαίνει το αντίθετο, αφού Ελληνο-Μακεδονική είναι η Ιδέα των Ασφαλίσεων, εφαρμοσθείσα για πρώτη φορά παγκοσμίως το έτος 324 π.Χ. στην Βαβυλώνα της απέραντης τότε Ελληνο-Μακεδονικής Αυτοκρατορίας, σύμφωνα με την «Μέθοδο» στην λήψη και στην δόση των Ιδιωτικών Συναλλαγών δια της θεϊκής και πανανθρώπινης αρχαιοελληνικής λέξεως «δεῖ»;
Προσέξτε, παρακαλώ, πόσο απλή και εύκολη είναι αυτή η «Μέθοδος», ειδικά στις Ασφαλίσεις, και για όσους ομιλούν και σκέπτονται Ελληνικά:
«…όταν, όσο, όπου και όπως πρέπει» δίδαξε ο Αριστοτέλης με το διαχρονικό έργο του «Ηθικά Νικομάχεια», καθορίζοντας έτσι τα πάντα για τον τρόπο λειτουργίας της δόσεως και λήψεως στις Ιδιωτικές Συναλλαγές, που αυτό ακριβώς είναι -και κυρίως πρέπει («δεῖ») να είναι- οι κάθε είδους και μορφής Ασφαλίσεις, για να είναι δίκαιες και να μη σφάλλουν!
Ελληνογραμματικώς και ελληνοπρεπώς το ρήμα ασφαλίζω περιέχει το στερητικό άλφα (α), το οποίο λέγει, βοά και κράζει ότι δεν σφάλλω!
Δυστυχώς παραμένει αδίδακτη στον χώρο και στην χώρα μας η πάνσοφη και αλάνθαστη Ελληνική Γλώσσα μας, με αποτέλεσμα εδώ και μισό αιώνα να είμαι απελπιστικά «μόνος και έρημος» που παρουσιάζω αδιάψευστα στοιχεία και αποδείξεις για την πατρότητα των Ασφαλίσεων και η οποία υφαρπάζεται και εξαργυρώνεται από εκείνους τους ευφυείς που «δίνουν μία ελιά και παίρνουν ένα δοχείο λάδι»!
Από απλή και μόνον περιέργεια ανοίξτε ένα σοβαρό λεξικό -όχι ηλεκτρονικό- και δείτε τις ερμηνείες του -Ελληνικού και μοναδικού στον κόσμο- ρήματος «ασφαλίζω». Θα εκπλαγείτε από τις ερμηνείες και έννοιες του ρήματος αυτού, ιδίως από το πότε η χρήση του είναι ελληνική και πότε βάρβαρη!
Αυτές οι έννοιες και χρήσεις προκάλεσαντον ευσχήμως αποκρυβόμενο «πνευματικόπόλεμο» μεταξύ μεγάλωνδιανοητών του πνεύματος από την αρχαιότητα μέχρι τις εποχές μας και ίσως κατανοήσετε εξ αυτών αν οι οφθαλμοί σας είναι «ησφαλισμένοι» (κλειστοί) ή είναι «ανεωγμένοι» (ανοιχτοί)! Μετά -και σε κάθε περίπτωση- «σφαλίστε» την επιλογή σας για να δια-σφαλίσετε και τις γνώσεις σας, ιδίως επί του πολυχρήσιμου και επωφελούς «ασφαλίζειν» (ελληνικό) και του «ασφαλίζεσθαι» (βάρβαρον). Και εδώ συνεχίζεται ο «πόλεμος» με χρήση κάθε είδους «βομβών» αλλά και καταφυγίων.
Αν είσαστε, λοιπόν, κάτοχοι πραγματικής ελληνικής παιδείας και δεν παπαγαλίζετε ανοήτως και βαρβαριστί, «πολυ-πολιτισμένα» δηλαδή,σίγουρα και ασφαλώς θα κατανοήσετε καλύτερα την καταλυτικότερη όλων των πραγμάτων, μέχρι και θαυμάτων, έννοια της Οικονομίας, την οποία διδάσκει διαχρονικώς ο Μακεδόνας Αριστοτέλης ως «Νόμο του Οίκου» και όχι του «Δήμου» και του Εμπορίου!
Ως «economy» όμως, αντιγραφικώς από την ελληνική Γλώσσα και όλως εμπορικώς, χρησιμοποιείται διεθνώς, με αποτέλεσμα αυτό το περιπεπλεγμένο και καταραμένο «economy» να δημιουργήσει μέχρι σήμερα παγκόσμιο χρέος περί τα 350 Τρισεκατομμύρια και να αναδείξει μέχρι στιγμής επτά (7) γνωστούς ρισεκατομμυριούχους μέσα από 8,2 Δισεκατομμύρια ταχύτατα -πλην της μειούμενης Ελλάδας- αυξανόμενουυπερ-πληθυσμού της γης!
Δηλαδή -και πολύ πρακτικά και χρήσιμα- χρωστάει κάθε σημερινός κάτοικος επί γηςπερίπου πενήντα χιλιάδες (50.000) δολάρια! Πότε και πώς «όλοι μαζί τα φάγαμε»; Μήπως συμβαίνει το αντίθετο;
Να δούμε τώρα τι άλλο ειδικότερο και επεξηγητέο «λέγουν» οι παραπάνω συγκεκριμένοι Στατιστικοί Πίνακες, που, μαζί με άλλους σχετικούς, επιμελήθηκε εξειδικευμένη ομάδα Μελών της Ενώσεως Ασφαλιστών Βορείου Ελλάδος (Ε.Α.Β.Ε.), και γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων και μη δεν είναι ενημερωμένη επ’ αυτών, παρά το αδιάψευστο γεγονός ότι η αρμόδια Εποπτική Αρχή και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της πληροφορεί έγκυρα και έγκαιρα κάθε ενδιαφερόμενο, και μάλιστα ατελώς και άμεσα προς εκπλήρωση του σκοπού της, που είναι αυτό το πανάρχαιο και πανανθρώπινο «δεῖ».
Κάθε προσεκτικός αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει ότι οι χώρες προέλευσης του «σμήνους» των Ασφαλιστικών στην Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκές μόνον (σε διεθνή «πλειστηριασμό» είναι η απόκτηση ιδιότητας «Ευρωπαίου») και μάλιστα από 31 ονομαστικά αναφερόμενες χώρες της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» (Ε.Ε.) και του «Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου» (Ε.Ο.Χ.), συν την Ελλάδα=32.
Δείτε όμως τι αποκαλύπτουν και «ακούστε» δια κοινού νου πόσο «βοούν και κράζουν» οι αδιάψευστοι αριθμοί της Στατιστικής:
Πόσα είναι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και του Ε.Ο.Χ.; «Μαγική εικόνα» θα δείτε, αν απαντήσετε σωστά και θα μάθετε πολλά και χρήσιμα από τα «εργαλεία» της Στατιστικής.
Είκοσι έξι (26) είναι, λοιπόν, σήμερα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. συν ένα η Ελλάδα=27, ενώ οι χώρες του Ε.Ο.Χ. είναι τρεις (3) του συμφέροντός τους μόνον (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν), άρα σύνολο Ε.Ε. και Ε.Ο.Χ. τριάντα (30), οπότε «δεν βγαίνει ο λογαριασμός», αφού ο Στατιστικός Πίνακας μας λέγει ότι είναι τριάντα δύο (32) στην δίδουσα και εξάγουσα χρήμα Ελλάδα, διαφορετικά δεν θα έρχονταν εδώ οι … εξαγωγείς του!
Το όλως «μαγικό θαύμα» αυτό προκύπτει από την προαιώνια «τεχνητή νοημοσύνη» που διέπει διεθνώς το πολλών άλλων ονομάτων, μέχρι και Κρατών,«Ενωμένο Βασίλειο» (UK), το οποίο «έφυγε μεν αλλά έμεινε δε» όπου συμφέρει, και μάλιστα ασφαλιστικώς, με δύο τουλάχιστον Κράτη, αφού «ασυνένωτο» κράτος είναι και το Γιβραλτάρ των κάποτε «Ηρακλείων Στηλών», και δηλαδή του κάποτε δικού μας Ηρακλή και «Πατρώου θεού» των Μακεδόνων, όπως βεβαιώνει διασωσμένη αρχαία επιγραφή στην Ελληνική Γλώσσα, που μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε στο αναστηλωμένο βασιλικό Ανάκτορο των Αιγών και πρώτης Πρωτεύουσας του Ενωμένου Βασιλείου των κάποτε Κοσμοκρατόρων Ελληνο-Μακεδόνων.
Συνεπώς και αποδεδειγμένα, προηγήθηκαν σε βάθος χρόνου και σε αντίληψη οι Ελληνο-Μακεδόνες διδάξαντες στην πράξη και σε πολύ νεότερους λαούς τα περί «Ενωμένου Βασιλείου», μέχρι και «Ηνωμένων Πολιτειών» τους, όπως και πολλά άλλα οργανωτικά, εθνο-οικονομικο-κοινωνικού χαρακτήρα, που υλοποίησε η πρώτη στην Ιστορία του κόσμου «Ασφαλιστική» τους στην Βαβυλώνα, όπως την περιγράφει και την αποκαλύπτει, επιστημονικώς και αδιάψευστα, ο διεθνώς πολυβραβευμένος Κερκυραίος Καθηγητής και Ακαδημαϊκός, Ανδρέας Μ. Ανδρεάδης, στο δίτομο έργο του με τίτλο «Ιστορία της Ελληνικής Δημόσιας Οικονομίας» (Τόμος Δεύτερος, σελ.79-80, Εκδόσεις Παπαδήμα, Αθήνα), εξαντλημένο από ετών, όχι όμως και από την βιβλιοθήκη του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, ως πηγή γνώσεων και επιτυχιών.
«Μαγική εικόνα» εικονικής πραγματικότητας έχουμε, λοιπόν, εδώ και ίσως εξ αυτής δεν βλέπουμε το άλλο μέγα «μαγικό θαύμα» της απουσίας της πολυασφαλιστικής Ελβετίας στην Ελλάδα!
Γιατί και τι το ιδιαίτερο συμβαίνει με την Ελβετία και άλλες -ασφαλιστικώς προηγμένες- χώρες, που απουσιάζουν «ηχηρά» από τον Πίνακα Χωρών Προελεύσεως των Ασφαλιστικών στην Ελλάδα;
Ομολογώ ότι, αν δεν χρησιμοποιούσα τα κατάλληλα «εργαλεία» της Στατιστικής, ούτε εγώ θα το γνώριζα. Προέκυψε όμως από έναν άλλο Στατιστικό Πίνακα, ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, όπου φαίνεται ότι μία μόνον Ασφαλιστική της Ζυρίχης δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω δέκα (10) άλλων Ευρωπαϊκών Χωρών και με δώδεκα (12) διακριτές επωνυμίες, όχι όμως και απ’ ευθείας διμερώς!
Σε νομικούς και οικονομικούς «κύκλους» κυκλοφορούν κάτι «περίεργες» ορολογίες περί μεθόδων «κρεμμυδιού», «λαβύρινθων», «ιχνών», «κλωνοποιήσεων» και παρόμοια, που αφορούν «εμπορικά δαιμόνια» της ίδιας και αυτής μητρικής επωνυμίας κάθε είδους πολυεθνικής, «θαυμαστό θαύμα», που συμβαίνει και με πολλές άλλες Ασφαλιστικές πολλών άλλων χωρών του παραπάνω Πίνακα.
Ενδεικτικότερο των «στρατηγημάτων» αυτών είναι το γεγονός ότι μία επωνυμία Γερμανικής Ασφαλιστικής εμφανίζεται στην Ελλάδα με δέκα εννέα (19) διαφορετικές μορφές λειτουργίας ως ξεχωριστών Νομικών Προσώπων με την ίδια βασική επωνυμία και μία Ιταλική με δεκατρείς (13)!!!
Η μυθική «Λερναία Ύδρα» πόσα κεφάλια είχε και τι διδάσκει το πνεύμα του Μύθου αυτού;
Συνεπώς γίνεται κατανοητό καλώς το πώς και γιατί έχουμε στην χώρα μας εκτεταμένο και πυκνό δάσος «κλωναριών» Ασφαλιστικών, λίγων όμως «παχέων» δένδρων, που αυτά ρυθμίζουν την αγορά, συμπεριλαμβανομένων και των Σωματείων τους ως διακεκριμένων «εργαλείων» τους, αφού και αυτά στην Ελλάδα «είναι διαφορετικά από τα άλλα», κάτι σαν πολυάγκιστρα παραγάδια αντί μονοκαθετής. Μήπως και αυτά σας θυμίζουν τους «Εκατόγχειρες» της αρχαιοελληνικής Μυθολογίας, που ήταν το όλον τρεις (όπως π.χ. παραπάνω) αλλά ο καθένας τους είχε εκατό χέρια και πενήντα κεφάλια; Ποιο είναι όμως το «αλίευμα» εθνικού μας πλούτου υπό των ξένων στην Ελλάδα Ασφαλιστικών, πού καταλήγει και ποιες είναι οι συνέπειες για το Κράτος μας και τον κάθε φορολογούμενο πολίτη του; Επί του ουσιώδους ερωτήματος αυτού, ποιος και πώς θα μας ενημερώσει έγκυρα και υπεύθυνα, αν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα αυτή, ώστε να γνωρίζουμε και το πραγματικό ύψος των συνολικών ασφαλίστρων ως Εθνικό Ελληνικό Προϊόν, που αυτό το ύψος προσδιορίζει και τον σημαντικότατο δείκτη ποσοστιαίας αναλογίας εθνικών ασφαλίστρων σε σχέση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (Α.Ε.Π.), σοβαρότατα Οικονομικά και όχι μόνον Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν άμεσα όλους τους φορολογούμενους Έλληνες και πρώτιστα το Ελληνικό Δημόσιο;
Κρατώ τις επιβαλλόμενες επιφυλάξεις επί όσων δεν γνωρίζω και παρακαλώ κάθε γνώστη και ειδικό να απαντήσει δημοσίως και τεκμηριωμένα:
– Δηλώνονται επίσημα και φορολογούνται στην Ελλάδα όλα τα ασφάλιστρα που εισπράττουν οι ξένες Ασφαλιστικές με άδεια λειτουργίας τους από τις χώρες καταγωγής τους ή μήπως δηλώνονται και -αν και πόσο- φορολογούνται στις χώρες τους, θεωρούμενα και ως δικό τους «εθνικό προϊόν» και όχι Ελληνικό;
– Και μήπως -και δια ελληνικών χρημάτων, ασφαλίστρων και αποθεμάτων- αυτές οι χώρες γίνονται οικονομικά ισχυρότερες και με υψηλό δείκτη ποσοστού ασφαλίστρων σε σχέση με το Α.Ε.Π. τους, άρα προοδευμένες, και η Ελλάδα, με τις από ξένους απορροφημένες Ασφαλιστικές της (άρα ασφάλιστρα και αποθέματα) -πλην ελαχίστων πλέον και «ηρωικών»- να εμφανίζεται ως «καθυστερημένη» και «υποβαθμισμένη», με όλες τις συνέπειες που μπορεί να συνεπάγονται οι απορίες αυτές;
Δείτε και το «κερασάκι» στην όλη «τούρτα», που δεν είναι άλλο παρά ο δείκτης ποσοστού ασφαλίστρων στην Ελλάδα σε σχέση με το Α.Ε.Π., για το οποίο και με πόνο ψυχής αναφέρω ότι θυμίζει «σταματημένο ρολόγι προ 25ετίας», όταν ίσχυσε η «Ελεύθερη Παροχή Υπηρεσιών» (Ε.Π.Υ)!
Ντρέπομαι να γράψω το ποσοστό του, αφού είναι ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και ο πρώτος Στατιστικός Πίνακας «ομιλεί» από μόνος του και εξηγεί τα ανεξήγητα. «Τίς πταίει» λοιπόν;
Οι «Ελληνικές» Ασφαλιστικές
Να δούμε τώρα τι «λέγει» ο δεύτερος, μικρός σε μέγεθος αλλά παμμέγιστος σε περιεχόμενο, Πίνακας με τις 73 «Ελληνικές», από τις οποίες οι 34 μόνον είναι ζωντανές και σε λειτουργία, οπότε κατανοούμε με αριθμούς το «έργο και την προσφορά» των 867 ξένων ευκαιριακών, πλέον 36 άλλων ξένων Υποκαταστημάτων=903 ξένων εμπορικών επιχειρήσεων σε εκείνο το χωρίς μάχη και ξέφραγο «λάφυρο» που είναι και λέγεται «ασφαλιστική ύλη στην Ελλάδα» και θυμίζει «γαλακτοφόρα αγελάδα» που άλλοι και με δανεικά την θρέφουν εδώ και άλλοι από αλλού την αρμέγουν. «Νόμιμα», όμως!
Ο πρώτος Στατιστικός Πίνακας μας λέγει ότι στην Ελλάδα των αμέτρητων Αυτασφαλίσεων λειτουργούν 5 Αλληλασφαλιστικοί Συνεταιρισμοί, που ασφαλίζουν μόνον την αστική ευθύνη οχημάτων των μελών τους και δεν είναι Ασφαλιστικές όπως οι άλλες, οπότε οι 34 μειώνονται στις 29!
Από αυτές όμως πόσες είναι καθαρά ελληνικών συμφερόντων, πόσες «μικτές» (ελληνικά και ξένα συμφέροντα) και πόσες αποκλειστικά ξένων συμφερόντων, που εμφανίζονται ως «Ελληνικές» με την συνήθη μορφή της «Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρίας»; Και πόσο «ανώνυμη» μπορεί να είναι μία Εταιρία ενός μόνον επώνυμου μετόχου της, άρα άτμητο άτομο, κοινώς «μοναχοφάης»;
Κλείνω τις επεξηγήσεις και επί του δεύτερου Πίνακα με το πολυπονεμένο και περιπεπλεγμένο θέμα της κατηγορίας των «Μικτών» λεγόμενων Ασφαλιστικών (13 τον αριθμό, ζωή να έχουν), των «Ασφαλίσεων Ζωής» (μόλις 2 τον αριθμό) και των «Ασφαλίσεων Ζημιών», γνωστών και ως «Γενικών» (19 τον αριθμό), αλλά μείον πέντε Αλληλασφαλιστικών=14, οπότε οι αριθμοί της «ισοβαθμίας» των κατηγοριών βοηθούν να κατανοήσουμε προσεγγιστικά πόσες μπορεί να είναι ελληνικών συμφερόντων μόνον, όπως είναι η μεγαλύτερη ελληνική ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΖΗΜΙΩΝ (ΓΕΝΙΚΩΝ) και η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΖΩΗΣ, που κατά ορθότατη κατηγοριοποίηση από την αρμόδια Εποπτεύουσα Αρχή κατατάσσεται στις «Μικτές» Ασφαλιστικές ελληνικών συμφερόντων μόνον, ενώ αμφότερες είναι μέλη μόνον της Ενώσεως Ασφαλιστών Βορείου Ελλάδος – Ε.Α.Β.Ε..
Κάποιο μεγάλο «μυστικό» κρύβεται εδώ σχετικά με τις «Μικτές» Ασφαλιστικές (ακόμη και στον κλάδο «18 Βοήθεια» όπου «Μικτή» είναι και η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΖΗΜΙΩΝ) αλλά δεν θα τα εξηγήσω όλα εγώ και από την λεγόμενη «Συμπρωτεύουσα» για να μην αδικηθεί η άλλη «Συμπρωτεύουσα»!”