Έντονη κινητικότητα αναμένεται να καταγράφει στο αμέσως επόμενο διάστημα στην ασφαλιστική αγορά ως συνέχεια και συνέπεια του deal εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς.
Όπως εξηγούν ανώτατα στελέχη του κλάδου, από τη μία η Εθνική Τράπεζα θα κληθεί να αναζητήσει νέο ή νέους εταίρους στο χώρο του bancaassurance, από την άλλη οι μέχρι σήμερα στρατηγικοί εταίροι της Τράπεζας Πειραιώς στις τραπεζοασφάλειες –ERGO Ασφαλιστική και ΝΝ Hellas- θα κληθούν επίσης να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα σε ό,τι αφορά τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με τραπεζικούς ομίλους.
Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν τα ίδια στελέχη, το ενδιαφέρον αναμένεται μεγάλο και από ανταγωνιστές των τριών προαναφερόμενων ασφαλιστικών εταιρειών, να εμπλακούν δυναμικότερα στις τραπεζοασφάλειες, διεκδικώντας συνεργασίες κυρίως με την Εθνική Τράπεζα, που πλέον μένει χωρίς έτερο στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης.
Δεν είναι λίγοι, στο μεταξύ, αυτοί που υποστηρίζουν ότι το προαναφερόμενο deal είναι πολύ πιθανό να ανακατέψει γενικότερα την… τράπουλα στο bancassurance, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν έως ένα πιθανό σενάριο για την Εθνική Τράπεζα την εξαγορά ασφαλιστικής με παρουσία και στους δυο βασικούς κλάδους ασφάλισης. Πάντως, άλλοι κύκλοι, σημειώνουν ότι γενικότερα στην Ευρώπη το μοντέλο του bancassurance από την πλευρά των τραπεζών δεν προβλέπει αποκλειστικότητες, αλλά τη σύναψη παράλληλων συνεργασιών με ασφαλιστικές, ώστε να προσφέρονται εναλλακτικές επιλογής στο καταναλωτικό κοινό.