Περαιτέρω Εξυγίανση στη Δημοσιονομική Πολιτική της Ελλάδας ζητά o Κορυφαίος Διεθνής Οίκος Fitch προκειμένου ν’ αναβαθμίσει την Πιστοληπτική της Αξιολόγηση. Ωστόσο η Ελλάδα παραμένει στην κατηγορία Α, και διατηρεί τις θετικές της προοπτικές, λόγω κυρίως του υψηλού ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια και ως εκ τούτου την πραγματική της σύγκλιση προς τα επίπεδα των 15 χωρών της ευρωζώνης.
Τα επίπεδα του Δημόσιου Χρέους και η πρόοδος στο Ασφαλιστικό είναι οι κύριοι παράγοντες που καθορίζουν την πιστοληπτική ικανότητα κάθε χώρας. Τα χρέη πλήττουν την Ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Οικονομίας εν γένει και οι Ευρωπαίοι Αναλυτές πιέζουν για Εξυγίανση και Μείωση του Κόστους Εργασίας.
Παρ’ όλες τις επιτυχίες, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχασε πρόσφατα έξι θέσεις στην Παγκόσμια Κατάταξη Ανταγωνιστικότητας 2008, που δημοσιεύει το International Institute for Management Development. Μεταξύ 55 χωρών φέτος βρισκόμαστε στην 42η θέση από την 36η τις προηγούμενες δύο χρονιές!
Αν δεν αλλάξει το «Σύστημα Εξουσίας» της Ελλάδας το οποίο Αγκομαχά κάτω από την Αναξιοκρατία του αδυσώπητου Κομματικού Κράτους, και του τελείως Ανεξέλεγκτου Τρόπου που ασκείται η Δημόσια Διοίκηση, η Ελλάδα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο! Η πρόσφατη προσπάθεια της Δικαστικής και της Εκτελεστικής Εξουσίας να πειθαρχήσουν τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστών και Εισαγγελέων, Σωτήρη Μπάστα, για τα καυστικά Επικριτικά Σχόλια που δήλωσε για διάφορες υποθέσεις, οι οποίες περιέργως…πάγωσαν, (Πακιστανοί, Vodaphone, Μονοπώλια, Πετρέλαιο, Ναρκωτικά κ.α.) είναι ένα παράδειγμα ότι το «Σύστημα Εξουσίας» στην Ελλάδα, δεν δέχεται κανέναν Ουσιαστικό Έλεγχο και καταπολεμά άγρια όποιον τολμήσει και κάνει Σχόλια Ουσίας που αποδεικνύουν την «Ανεπάρκεια» και τη «Διαφθορά» που κυριαρχεί στη χώρα μας. Η Συνθήκη της Λισσαβόνας και τα ευχολόγια για την αύξηση της Παραγωγικότητας είναι για να έχουν κάτι να πουν. Παρ’ όλες τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να βγάλει από τα σβέρκο της την αφαίμαξη των ΔΕΚΟ, με την ιδιωτικοποίησή τους, το υπόλοιπο Δικτατορικό «Σύστημα Εξουσίας» της Ελλάδας παραμένει αμετάβλητο. Πρώτα πρέπει να νοικοκυρέψουμε τα Οικονομικά μας και να Κυβερνιέται η Ελλάδα με «Επάρκεια» και με αισθητά μειωμένη «Διαφθορά» και μετά να αρχίσουμε να ψάχνουμε για την αύξηση της «Ανταγωνιστικότητας» της χώρας μας. Ο τρόπος είναι γνωστός: Απόλυτος Διαχωρισμός της Βουλής και του Δικαστικού Σώματος από την εκάστοτε Κυβέρνηση και ολοκληρωτική κατάργηση του Κομματικού Κράτους!
Οι Πολιτικοί κλέβουν μόνον όταν μπορούν! Όταν απειλούνται ξεκάθαρα με φυλάκιση, θα κλέβουν πολύ λιγότερα! Τώρα δεν τους απειλεί κανένας απολύτως! Δεν υπάρχει τρόπος να τους καθίσει κανένας στο σκαμνί!
Αυτοελέχονται και Παραγράφουν κάθε λίγα χρόνια όλες τις Απάτες τους!