…oύτε αύξησης των εργασιών, λόγω της Κρίσης, ούτε εισπράξεων των Ασφαλίστρων! Μιλώντας με τις περισσότερες ξένες Εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα μάθαμε ότι δεν αντιμετωπίζουν το εύρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές. Δηλαδή, μείωση των χαρτοφυλακίων του κλάδου Αυτοκινήτων και του κλάδου Ζωής. Συγκεκριμένα, η Interasco μας δήλωσε ότι το χαρτοφυλάκιό της φέτος και μέχρι στιγμής παρουσιάζει αύξηση, ενώ το 55% των Ασφαλίστρων της εισπράττονται απευθείας από τους πελάτες της και μέχρι το τέλος του χρόνου το ποσοστό θα ανεβεί στο 65%! Η δε συνεργασία με τους Πράκτορες δεν έχει επιβαρυνθεί καθόλου. Εφόσον παίζεις με ανοιχτά χαρτιά με τους συνεργάτες, έχεις κερδίσει την Αξιοπιστία τους και εφόσον έχουν πεισθεί ότι δεν εξαρτάσαι τόσο πολύ από τις εργασίες τους, η σχέση παραμένει υγιής και παραγωγική, δήλωσε ο CEO της Interasco, Κάρολος Σαϊας. Τις ίδιες δηλώσεις έχουν κάνει κατά καιρούς και οι υπόλοιπες ξένες Εταιρείες που συνεργάζονται με Πράκτορες. Μπορεί το Πολιτικοοικονομικό Περιβάλλον στη χώρα μας να μην είναι το καλύτερο για να μπορέσει μια εταιρεία να λειτουργήσει ορθόδοξα, όμως αυτό το καθεστώς είναι γνωστό για χρόνια! Επομένως, το είδος του Μάνατζμεντ που ασκείται δεν μπορεί να το αγνοήσει! Το λαμβάνει υπόψη του και μαθαίνει να το χειρίζεται, αποφεύγοντας όλες τις αρνητικές επιπτώσεις του ή τουλάχιστον μαθαίνει να τις περιορίζει όσο μπορεί περισσότερο. Οι Εταιρείες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο, είναι γιατί δεν είναι Οργανωμένες στο βαθμό που θα έπρεπε. “Μάνατζμεντ”, άλλωστε, δεν θα πει να είσαι πάντα έτοιμος για οτιδήποτε κακό θα μπορούσε να σου συμβεί; Λειτουργώντας και Γνωρίζοντας ότι δεν κάνεις τίποτα να λύσεις το πρόβλημα στη ρίζα του και δεχόμενος να το διαιωνίζεις όσο αντέχει, είναι σαν να αποδέχεσαι την Πτώχευσή σου και απλά, περιμένεις καρτερικά να έλθει, όποτε έλθει. Όπως, ακριβώς, λειτουργεί το Ελληνικό Κράτος!
Οι Εταιρείες που θα αντέξουν και από ότι φαίνεται θα είναι οι περισσότερες ξένες και λίγες Ελληνικές, θα αυξήσουν τα μερίδιά τους με αλματώδη ρυθμό, μόλις ξεκαθαρίσει η Αγορά…Οι Επιπτώσεις, βέβαια, θα είναι ανυπολόγιστες και από πλευράς απώλειας θέσεων εργασίας και από πλευράς κάλυψης των Αποζημιώσεων των Ασφαλισμένων. Αυτό όμως που θα πληγεί περισσότερο από όλα θα είναι η “Εικόνα” των Ασφαλιστικών Εταιρειών και ο Ιερός Θεσμός της “Ασφάλισης” που έπεσε στα χέρια των Ελλήνων Πολιτικών. Οι τυχοδιώκτες Επιχειρηματίες, πάντα υπάρχουν. Όχι βέβαια στον αριθμό που υπάρχουν στην Ελλάδα, όμως υπάρχουν και λειτουργούν στους χώρους που τους δίνεται η δυνατότητα να λειτουργήσουν. Γιατί τα χάλια της δικής μας Αγοράς, δεν συμβαίνουν στην ίδια έκταση και σε άλλες χώρες κύριοι Υπουργοί;
Άρα, το πρόβλημα παραμένει στους ώμους της EΑΕΕ και των λοιπών Σωματείων και κάποια στιγμή θα πρέπει κάποια Ομάδα να συγκροτηθεί και να κάνει συγκεκριμένες Προτάσεις. Μη περιμένουμε την τελευταία στιγμή όπως κάνουμε συνήθως! Η επόμενη…μέρα είναι…τώρα!