Τα παράπονα τόσο της Αμερικανικής Κυβέρνησης όσο και των Μετόχων για το είδος της Διοίκησης που ασκείται στον Όμιλο από το διοριζόμενο μετά την Κρίση CEO, Edward Lidy, έχουν φουντώσει σε επικίνδυνο βαθμό. Πολλοί παράγοντες στην Εταιρεία προβλέπουν ότι «οι μέρες του είναι λίγες», εννοώντας ότι θα αντικατασταθεί σύντομα. Δεν είναι μόνο το απαράδεκτο γεγονός των μπόνους που εξαγρίωσε τους Αμερικανούς Πολίτες τους τελευταίους μήνες, αλλά και οι καθυστερήσεις εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων, που πραγματοποιούνται με πολύ αργούς ρυθμούς. Το γεγονός που δυσαρέστησε ιδιαίτερα την Αμερικανική Κυβέρνηση είναι οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις της για αλλαγές των στελεχών που οδήγησαν την Εταιρεία στην κατάρρευση να αγνοούνται από τον CEO, ο οποίος επιμένει να τους διατηρεί στις θέσεις τους!
Αυτή και αν είναι σκέτη πρόκληση για τους άμοιρους Αμερικανούς Πολίτες, που πληρώνουν «το μάρμαρο»!
Όπως και αν το εξετάσουμε, οι ψηφοφόροι δεν τρώνε κουτόχορτο. Έχουν καταλάβει ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να βγάλει την Οικονομία από την Κρίση μέσα από το «Τραπεζικό Σύστημα», χωρίς να το υποχρεώσει να χρεωθεί και αυτό με μέρος της ζημιάς! Πολλοί είναι οι Πολίτες που θα ήθελαν να δουν με χαρά την Πτώχευση των Τραπεζών και τη διοχέτευση της Αμερικανικής βοήθειας του 1 τρισ. δολαρίων να διοχετεύεται απευθείας στις Επιχειρήσεις και στους δανειολήπτες των Στεγαστικών Δανείων και όχι μέσω των Τραπεζών. Θεωρούν δε και την Κρατική Εγγύηση των 100.000 δολ. κατά καταθέτη υπεραρκετή, δεδομένου ότι ο αριθμός των Αμερικανών που θα τα εισπράξουν είναι συντριπτικά μικρός σε σχέση με τον πληθυσμό!
Πώς, όμως, όταν το Τραπεζικό Κατεστημένο, οι 30 της Fed, όπως έχει γράψει επανηλλειμμένα το I.D., κρατάνε δέσμιο ολόκληρο το «Σύστημα Εξουσίας» των ΗΠΑ;
Παρ’ όλα αυτά, τα θέματα συζητούνται φανερά και οι Πολίτες επικοινωνούν πολύ συχνά με τους Βουλευτές τους και τους εκφράζουν την οργή τους χωρίς περιστροφές. Εκεί δεν ισχύουν τα δικά μας «ρουσφέτια», που καταπίνουν όλες τις «αμαρτίες» των βουλευτών μας. Εκεί η βουλευτική θητεία είναι μόλις δύο χρόνια και το «θάψιμο» πάει κι έρχεται. Οι ψηφοφορίες είναι όλες «φανερές», για να βλέπουν οι ψηφοφόροι τι είδους νομοσχέδια ψηφίζουν οι εκπρόσωποί τους και οι λοβιτούρες μπορούν να εντοπιστούν πολύ πιο εύκολα.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι το κατεστημένο δε βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί με την Κρίση αποκαλύφθηκαν τα παιχνίδια τους και το φιλμάκι που δημοσιεύσαμε για την «Τραπεζική Φούσκα», παρόλο που το «σπανάρανε» άγρια, κυκλοφορεί σε μεγάλη έκταση σε όλη την Αμερική. Αν γκρεμιστεί το κατεστημένο μιας χώρας, να είστε σίγουροι ότι το πρώτο που θα γκρεμιστεί θα είναι το Αμερικανικό, γιατί εκεί το «Σύστημα» του έχει δώσει μερικά παραθυράκια σε σχέση με την Ευρώπη.
Για την… ψωροκώσταινα, βέβαια, ούτε κουβέντα να γίνεται!
Στεγανό του Κερατά από όλες τις πλευρές, θα διαιωνίζεται μέχρι τα τρισέγγονά μας!