Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου του Μελά Γιαννιώτη, CEO του ομίλου “Ιντερσαλόνικα” που δημοσιεύσαμε στις 19/01/12, και αναφέρονταν στο Αρχαίο Ελληνικό “Ψωμί” και τις ιδιαίτερες θρεπτικές ιδιότητές του, ζητήσαμε να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό γιατί αρκετοί αναγνώστες μας το ζήτησαν. Ο Μακεδόνας φίλος του ID ανταποκρίθηκε και ιδού ακόμη μερικές πολύτιμες και διευκρινιστικές λεπτομέριες για το θέμα αυτό. Πρόκειται για ένα θέμα γνώσης της αρχαιότερης διατροφής του ανθρώπου, όπως ανακαλύφθηκε από αρχαιολογικές έρευνες. Αυτή η διατροφή ήταν ένα είδος σιταριού με το όνομα Ζέα ή Ζειά, από το οποίο τρέφονταν οι αρχαίοι Έλληνες. Το κριθάρι και τα άλφιτα των αρχαίων Ελλήνων ήταν αυτό το είδος σιταριού που παράγονταν στην Αττική και γινόταν εξαγωγές του από το σημερινό Λιμάνι της Ζέας Πειραιά. Στο είδος σιταριού αυτού οφείλεται το όνομα του Λιμανιού και το όνομα του νησιού Τζια (Κέα), που όλα σχετίζονται με το όνομα του Δία, Ζήνα, Ζην και Ζωή. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν τρομερές αποκαλύψεις και αποδείξεις για τις ωφέλιμες ιδιότητες της τροφής (ψωμιού) από την Ζέα ή Ζειά και κυρίως στο πνεύμα και όχι μόνον σώμα του ανθρώπου. Με αυτήν την τροφή διακρίθηκαν οι Αρχαίοι Έλληνες και με αυτήν ο Μ. Αλέξανδρος κατέκτησε τον κόσμο. Δυστυχώς για μας, το “Διεθνές” Εμπόριο κατόρθωσε και το αντικατέστησε με άλλα σιτηρά που όχι μόνον δεν συγκρίνονται μαζί του, αλλά είναι και βλαβερά για την υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω:
Αν ψάξετε θα βρείτε αποκαλύψεις, που αποκρύβονται δόλια, ότι το έτος 1922 έγινε στην Θεσσαλονίκη μυστική έρευνα από εχθρούς της Ελλάδας και διαπιστώθηκε ότι η ικανότητα των Ελλήνων, σωματική και πνευματική, οφείλονταν στην βασική διατροφή των Ελλήνων που ήταν το ψωμί από Ζέα ή Ζειά, που συνέχιζαν να καλλιεργούν ως βασικό είδος σιτηρών. Λίγα χρόνια αργότερα από το 1928 μέχρι το 1932 έβαλαν τον Ε. Βενιζέλο και της «αμύνης τα παιδιά» να αντικαταστήσει τα σιτηρά της Ζέας με χρυσοφόρα εισαγόμενα άλευρα κοινών δηλητηρίων και αργού θανάτου, μεταλλαγμένα και βλαβερότατα για την πλειοψηφία των Ελλήνων που ανήκουν σε συγκεκριμένη ομάδα αίματος (Ο και ΑΒ θετικό) και όχι μόνον εξαφάνισαν και απαγόρευσαν -μόνον για την Ελλάδα- τους σπόρους σιτηρών της Ζέας, αλλά εξαφάνισαν και την ονομασία του σιτηρού αυτού από όλα τα Λεξικά και ενώ το ίδιο παρέμεινε σε όλες τις άλλες χώρες με άλλες παραπλανητικές ονομασίες ως Spelta, Dingel, Faro κ.λπ.
Δεν μπόρεσαν, όμως να το εξαφανίσουν από τον Όμηρο, τον Διοσκουρίδη και άλλους, όπως και τα παλαιά λεξικά που αναφέρουν την Ζέα ή Ζειά, ως βασικό είδος διατροφής των Ελλήνων.
Στο υπ’ αριθ. 119 τεύχος του περιοδικού ΙΧΩΡ, που τώρα κυκλοφορεί, με πρωτοσέλιδο τίτλο και ανάλυση στο άρθρο, παρουσιάζεται η Ζέα ή Ζειά ως βασικό είδος διατροφής των αρχαιοελλήνων και γίνεται αναφορά στις δια της διατροφικής Ζέας των Μακεδόνων κατακτήσεις του Μ. Αλεξάνδρου, όπως η συνημμένη φωτοτυπία.
Ασχολούμαι με το θέμα από καλλιεργητικής πλευράς και γνωρίζω οτι χιλιάδες Έλληνες αναζητούν τους σπόρους Ζέας και τα άλευρά της για ψωμί και ζυμαρικά. Στην περιοχή των Φαρσάλων υπάρχει καλλιεργητής και παραγωγός ζυμαρικών Ζέας. Κai μπορώ να βεβαιώσω τις ίδιες δραστηριότητες από τον συγγραφέα του άρθρου για το ψωμί μας που δεν γνωρίζουμε ακόμη.
ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟ 3 ΕΥΡΟ ΤΟ ΚΙΛΟ 2422023363