Η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει συθέμελα τον τρόπο που σκεφτόμαστε ή πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την ίδια τη ζωή. Πιεσμένος χρόνος σημαίνει ανάγκη ταχύτητας στη λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων. Μια αποτελεσματικότητα που εν πολλοίς εξαρτάται από τη διαφάνεια και το πλήθος των στοιχείων που έχουν συλλεγεί για τις ίδιες αποφάσεις στο παρελθόν.
Του Χρήστου Γαβαλά, αναδημοσίευση από την ειδική έκδοση “insurance.mag” που κυκλοφόρησε με την free press LiFO
Σήμερα, με την επανάσταση που έχει επιφέρει η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στο πεδίο της συλλογής δεδομένων, δομημένων και αδόμητων, έχει φέρει τις επιχειρήσεις πιο κοντά σε έναν κυρίαρχο στόχο: την άμεση εξυπηρέτηση ενός όλο και πιο απαιτητικού πελατολογίου, το οποίο αναζητά την κάλυψη όλο και πιο προσωποποιημένων αναγκών.
Από τους σημαντικότερους «ωφελούμενους» αυτής της επανάστασης είναι ο ασφαλιστικός κλάδος, δεδομένου ότι η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει χέρι βοήθειας στις εταιρείες του σε πολλά μέτωπα: από το underwriting έως την εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου. Γνωρίζοντας καλύτερα τους πελάτες τους, οι Ασφαλιστικές μπορούν να διαμορφώσουν γι’ αυτούς εξατομικευμένα προϊόντα, ακόμα και να ανιχνεύσουν πιθανές σπατάλες και απάτες.
Πέρα, όμως, από τη σαφή αναβάθμιση του ίδιου του κλάδου (ο οποίος φιλοδοξεί να προσελκύσει ταλαντούχα στελέχη που βλέπουν προοπτική σε αυτόν) και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του, ο βασικός κερδισμένος στο τέλος της ημέρας είναι ο ίδιος ο ασφαλισμένος…..
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου