Ακόμα και ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε την οργή του μόλις έμαθε ότι η Ηγεσία του Ομίλου AIG σκοπεύει να μοιράσει σε ανώτερα Στελέχη της 165 εκατομμύρια δολάρια ως μπόνους παραγωγικότητας, «προκειμένου να τα κρατήσει στην Εταιρεία»! «Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την κίνηση της AIG ο Αμερικανός Πρόεδρος, συμπληρώνοντας: «Δυσκολεύομαι πραγματικά να καταλάβω πώς η Ηγεσία της AIG εγγυήθηκε μπόνους, πόσο μάλλον της τάξεως των 165 εκατ. δολαρίων».
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, διέταξε τον Υπουργό των Οικονομικών του να χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο ώστε να αποτραπεί η πληρωμή των μπόνους. Πολλοί λένε ότι η Κυβέρνηση μπορεί και να μειώσει την επόμενη προγραμματισμένη παροχή Κεφαλαίου ύψους 30 δισ. δολαρίων στην AIG κατά 165 εκατ. δολάρια, το ποσό δηλαδή των περίφημων μπόνους. Κατά τη διάρκεια ομιλίας με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την περίοδο της κρίσης ο Πρόεδρος Ομπάμα πέταξε διάφορα καρφιά για τον Όμιλο. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε όλη τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά και ανταποκρίνονται στις ευθύνες τους κάθε μέρα, χωρίς να έχουν το προνόμιο κρατικών ενισχύσεων ή εκατομμυρίων δολαρίων σε μπόνους. Το μόνο που ζητούν είναι από το δρομάκι της γειτονιάς έως τη Wall Street να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλους».
Ήδη έχει ζητηθεί από την AIG να αποκαλύψει τα ονόματα των Στελεχών για τα οποία προορίζονται τα μπόνους, η Εταιρεία όμως αρνήθηκε να το κάνει.
Πράγματι είναι δύσκολο να κατανοήσει ο οποιοσδήποτε Άνθρωπος πώς είναι δυνατόν να διαθέτουν τέτοιο θράσος Διοικητικά Στελέχη μιας μεγάλης πολυεθνικής, ιδίως έπειτα από μια πρωτοφανή κρατική παρέμβαση σωτηρίας ύψους 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να τη σώσουν στο «πάρα πέντε» από την Πτώχευση!
Να ήταν αμοιβές Πρακτόρων, γνωστών ως General Agents στις ΗΠΑ, οι οποίοι παράγουν δισεκατομμύρια σε Ασφαλιστικές Εργασίες για στις Ασφαλιστικές Εταιρείες και που έχουν κάθε δικαίωμα στις Προμήθειές τους το καταλαβαίνουμε, γιατί δεν έχουν καμία ευθύνη αν Κερδίζει ή χάνει η Εταιρεία. Η δουλειά τους είναι να Παράγουν Νέες Εργασίες από τους Πελάτες τους ή από νέους Πελάτες και να αμείβονται για αυτές. Τα Κέρδη ή οι Ζημίες της Εταιρείας είναι αποκλειστική ευθύνη των Διοικητικών Στελεχών και θα πρέπει να αμείβονται μόνο αν παράγουν Κέρδη. Να ανακοινώνει μια Εταιρεία μπόνους παραγωγικότητας Διοικητικών Στελεχών τη στιγμή που η Εταιρεία βρίσκεται σε κατάσταση Πτώχευσης και εκποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία για να ξοφλήσει ένα ελάχιστο μέρος της επιχορήγησης του Κράτους θεωρείται, αν μη τι άλλο, σκέτη πρόκληση, ακόμα και αν τα Στελέχη αυτά ήταν του Μάρκετινγκ ή των Πωλήσεων. Τι να τα κάνεις τα Μεγέθη των Πωλήσεων όταν παρουσιάζεις τεράστιες ζημίες!
Οι αμοιβές των Διοικητικών Στελεχών των Πωλήσεων ή του Μάρκετινγκ των κεντρικών υπηρεσιών με μπόνους Παραγωγικότητας, πρώτα απ’ όλα, δεν είναι προσυμφωνημένες, όπως είναι οι προμήθειες των Πρακτόρων ή άλλων Διαμεσολαβούντων. Είναι καθαρά θέμα απόφασης της Ηγεσίας της Εταιρείας κάθε χρόνο, αν θα δοθούν ή όχι μπόνους στα Διευθυντικά Στελέχη όλων των τμημάτων και σε ποιο ύψος θα καθοριστούν. Συνήθως κυμαίνονται μεταξύ ενός μηνιαίου μισθού και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ενός ετήσιου μισθού, αν τα Κέρδη της Εταιρείας το δικαιολογούν! Οι αμοιβές τους περιορίζονται στο μισθό τους και τίποτα περισσότερο. Οι αυξήσεις των μισθών είναι και αυτές θέμα απόφασης της Ηγεσίας της Εταιρείας.
Σε καμία Ασφαλιστική Εταιρεία στον κόσμο δεν αμείβονται Διευθυντές Πωλήσεων ή Μάρκετινγκ των κεντρικών υπηρεσιών με συγκεκριμένο ποσοστό προμήθειας επί της Παραγωγής της Εταιρείας, πέρα από το μισθό τους και τα ετήσια μπόνους που καθορίζονται όπως αναφέραμε προηγουμένως!
Συγκεκριμένα ποσοστά υπερπρομήθειας σε Διοικητικά Στελέχη Πωλήσεων πέραν του μισθού τους, που είναι συνήθως υψηλός σε σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη της Εταιρείας, είναι αφενός τελείως Ασυμβίβαστα στο Σύγχρονο Εταιρικό Πνεύμα και αφετέρου πολύ προκλητικά για τα υπόλοιπα Στελέχη των Κεντρικών και των Συνεργατών που Παράγουν τα Ασφάλιστρα.
Είναι εύλογο επομένως να διαμαρτύρονται έντονα όσοι μαθαίνουν αυτές τις προκλητικές αμοιβές, ιδίως όταν οι Εταιρείες περιορίζουν τις αμοιβές των Συνεργατών τους και αναγκάζονται να απολύσουν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων.
“…Σε καμία Ασφαλιστική Εταιρεία στον κόσμο δεν αμείβονται Διευθυντές Πωλήσεων ή Μάρκετινγκ των κεντρικών υπηρεσιών με συγκεκριμένο ποσοστό προμήθειας επί της Παραγωγής της Εταιρείας, πέρα από το μισθό τους και τα ετήσια μπόνους που καθορίζονται όπως αναφέραμε προηγουμένως!…”
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ…ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ…
Απαράδεκτοι !!! επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
και εμείς άλλο τόσο που τους στηρίζουμε, προσπάθοντας να πείσουμε τους πελάτες οτι τα συμβόλαια τους δεν κινδυνέυουν !
με τέτοιο μανατμεντ σίγουρα κινδυνευουν τα συμβολαια και εμεις ως διαμεσολαβητες τους !