Η Aon Hellas, σε συνεργασία με την Aon Global Risk Consulting, θέτει σε εφαρμογή το «Σχέδιο Περιορισμού Δαπανών», μια νέα υπηρεσία η οποία βοηθάει τις Επιχειρήσεις να ελαχιστοποιήσουν το Total Cost of Risk (TCOR) τους, δηλαδή να περιορίσουν με άμεσο, απτό και μετρήσιμο τρόπο τα έξοδα που ήδη κάνουν και που σχετίζονται με τους Κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Κάθε Επιχείρηση έχει ένα δικό της τρόπο να ορίζει το TCOR της. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλες οι Επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνουν σε αυτό όλα τα Κόστη που σχετίζονται με τους Κινδύνους και περιλαμβάνουν κατ΄ ελάχιστον τα κόστη: (1) Διακράτησης των Κινδύνων, (2) Μετακύλισής τους (μέσω μεθόδων όπως η Ασφάλιση) και (3) αυτά που σχετίζονται με τη Διαχείρισή τους.
Η νέα αυτή υπηρεσία της Aon έχει ως στόχο να μειώσει το TCOR, ώστε οι επιχειρήσεις να ελευθερώσουν τα διαθέσιμά τους για άλλες χρήσεις. Για να επιτευχθεί αυτό ελέγχονται:
- Ο βραχυπρόθεσμος περιορισμός του κόστους μέσω βελτιστοποίησης της δομής του Ασφαλιστικού Προγράμματος της Εταιρείας.
- Η απελευθέρωση Κεφαλαίων από ιστορικά χρησιμοποιούμενες μεθόδους Αυτασφάλισης.
- Η βελτιστοποίηση των διαδικασιών περιορισμού των κινδύνων που εφαρμόζονται.
- Η εφαρμογή διαδικασιών επίσπευσης πληρωμής των ζημιών.
- Η εκχώρηση εκτός οργανισμού (outsourcing) της διαχείρισης των κινδύνων γενικότερα.
- H δημιουργία δεικτών μέτρησης και ελέγχου του TCOR.
Ο Σταύρος Παπαγιαννόπουλος, CEO της Aon Hellas, δήλωσε σχετικά:
«Οι Επιχειρήσεις που θα επιβιώσουν από την Οικονομική Κρίση θα είναι αυτές που θα καταφέρουν να γίνουν εξαιρετικά Αποτελεσματικές σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας τους. Κάτω από την πίεση της Οικονομικής Κρίσης οι πελάτες μας αναζητούν λύσεις που θα επιφέρουν “γρήγορες νίκες” ιδίως σε θέματα που αφορούν περιορισμό του Κόστους. Αντιλαμβανόμενοι αυτή την ανάγκη, δημιουργήσαμε μια ομάδα άμεσης ανταπόκρισης, αποτελούμενη από Στελέχη διάφορων ειδικοτήτων, τα οποία εξετάζουν από μηδενική βάση το TCOR κάθε Επιχείρησης και προτείνουν άμεσα εφαρμόσιμους, μετρήσιμους τρόπους περιορισμού του κόστους. Η ευθυγράμμιση του τρόπου χρηματοδότησης των Κινδύνων με τις πραγματικές Ανάγκες και τους Στόχους της Επιχείρησης περιορίζει τις αναποτελεσματικότητες και μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικές οικονομίες. Σε συνδυασμό δε με εφαρμογή πιο αποτελεσματικών μεθόδων στην αποφυγή ζημιών, κάνει τη συνολική εξοικονόμηση Πόρων εξαιρετικά σημαντική για κάθε Επιχείρηση».