Σε άρθρο του δημοσιογράφου κ. Χ. Κώνστα που δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης στις 15/10/2020 αναφέρεται ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική:
«Κύριε Κώνστα,
Σε άρθρο σας, που δημοσιεύτηκε στις 15/10/2020 στον ιστότοπο www.insuranceworld.gr με τίτλο: «Βρήκαν νέα μέθοδο να υπονομεύσουν την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής», διατυπώνετε την άποψη ότι:
«Υπάρχουν πολλά, μικρά και μικρότερα, ιδιοτελή συμφέροντα που θα θιγούν αμέσως μόλις ανακοινωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Πορφυρογέννητοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές που πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν, προμηθευτές που δεν χρειάζεται να ανταγωνιστούν για να πουλήσουν προϊόντα και υπηρεσίες στην Εθνική Ασφαλιστική, στελέχη που θα πρέπει να αποδείξουν την ανύπαρκτη αξία τους στους νέους ιδιοκτήτες, μικρομέτοχοι που εισπράττουν μεγάλα μερίδια εργασιών».
Θα θέλαμε, για την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και της πραγματικότητας, να σας ενημερώσουμε ότι στην Εταιρία μας δεν εργάζονται «πορφυρογέννητοι» υπάλληλοι. Εξάλλου, αν υπήρχαν τέτοιοι το σίγουρο θα ήταν ότι δεν θα εργάζονταν ως υπάλληλοι. Παράλληλα, όλοι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, είτε στο πρωτοβάθμιο, είτε στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, εργάζονται σε υπηρεσιακές μονάδες πρώτης γραμμής εξυπηρετώντας τους ασφαλισμένους της Εταιρίας μας.
Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν υφίστανται «μικρομέτοχοι», που εισπράττουν μεγάλα μερίδια εργασιών, αλλά η Εταιρία μας έχει σαν μοναδικό μέτοχο την ΕΤΕ.
Τέλος, τα αναφερόμενα από εσάς περί «στελεχών που θα πρέπει να αποδείξουν την ανύπαρκτη αξία τους στους νέους ιδιοκτήτες» η παρατήρησή μας είναι ότι τα «ανύπαρκτης αξίας στελέχη» που αναφέρετε, είναι τα ίδια που έχουν φέρει και κρατήσει την Εθνική Ασφαλιστική για 129 χρόνια της λειτουργίας της στην πρώτη θέση της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς.
Αναφορικά με την αγωγή της ΠΑΕΓΑΕ και την ανησυχία σας ότι αυτό μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην διαδικασία της πώλησης, μην ανησυχείτε. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και είμαστε κατηγορηματικοί για αυτό το θέμα. Όμως, μόνο η Εταιρία μπορεί, εφόσον το κρίνει σκόπιμο, να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτό το θέμα.
Θα περιμέναμε, βέβαια, να έχετε ελέγξει τις πηγές σας, ή έστω να είχατε απευθυνθεί και σε εμάς ή στη Διοίκηση της Εταιρίας, προκειμένου να πληροφορηθείτε το τι ισχύει στην Εταιρία μας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δημοσιεύσετε τις απόψεις μας στον ιστότοπο που είχατε δημοσιεύσει το αρχικό σας άρθρο”.