Να υπάρξει νομοθεσία που θα οδηγεί αυτόματα στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε περιπτώσεις ατυχημάτων σε στεριά ή θάλασσα ζητά ο Πανελλαδικός Σύλλογος Τροχαία Ατυχήματα SOS, επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός ότι η χρήση του τηλεφώνου κατά την οδήγηση αποτελεί παράβαση του ΚΟΚ, ωστόσο δεν προβλέπεται ο έλεγχος για το εάν ένα ατύχημα προκλήθηκε από τη χρήση του ή όχι.
Η συστηματική από την πλευρά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να δώσουν στοιχεία σε υποθέσεις δυστυχημάτων ακόμα και μετά από εισαγγελική παραγγελία και η παραπομπή για λόγους προσωπικών δεδομένων των εν λόγω αποφάσεων σε δικαστικά συμβούλια είναι μία πραγματικότητα για θύματα και οικογένειες θυμάτων σύμφωνα με το Σύλλογο.
«Η συγκλονιστική ιστορία της Αίγινας με την εν ψυχρώ εκτέλεση τεσσάρων ανθρώπων, το σοβαρό τραυματισμό άλλων και ένα απίστευτο επώδυνο βίωμα που θα συνοδεύσει για όλη τους τη ζωή όλους αυτούς τους ανθρώπους που ξεκίνησαν να πάνε μια μικρή θαλάσσια εκδρομή έφερε στην επιφάνεια από πολλές πλευρές το αίτημα της δημοσιοποίησης των τηλεφωνικών επικοινωνιών των επιβαινόντων στο ταχύπλοο.»
Ωστόσο δεν είναι η μόνη καθώς έχει κατά το Σύλλογο συμβεί στο φόνο του 13χρονου ποδηλάτη Πάνου Τζαβάρα (Μάιος 2012 στο Ρίο της Πάτρας) αλλά και του 14χρονου ποδηλάτη Οδυσσέα Κουκουζέλη (Αύγουστος 2012 Λ. Λαυρίου).
Και καταλήγει «Η νομοθετική ρύθμιση που θα επέβαλε σε κάθε έγκλημα στη στεριά ή στη θάλασσα με σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο την υποχρεωτική ένταξη στη δικογραφία των στοιχείων λειτουργίας των κινητών με τις κατά περίπτωση πιο ειδικές ρυθμίσεις θα έπρεπε να έχει ψηφιστεί χθες. Αυτό θα συνέβαλε ουσιαστικά στην απόδοση Δικαιοσύνης και θα ακύρωνε εν τη γενέσει της κάθε, από παράδοση ή από κακή προαίρεση, θεωρία συνωμοσίας», αναφέρει ο Σύλλογος.