Σε πόκερ για δυνατούς παίκτες εξελίσσεται η μάχη για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς τέσσερα επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας “Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ε.”, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.
Συγκεκριμένα, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν τα ακόλουθα επενδυτικά σχήματα:
1.Plepi Holdings, σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η ΤΕΜΕΣ του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και ο όμιλος Olayan. Σημειώνεται ότι ο όμιλος Olayan είναι συμμετέχει με μειοψηφικό πακέτο η εταιρεία ΤΕΜΕΣ του έλληνα επιχειρηματία κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλου, ιδιοκτήτη του «Costa Navarino» στη Μεσσηνία. Ο όμιλος Olayan είναι από τους πλέον περιζήτητους επενδυτές παγκοσμίως, με στρατηγικές συμμετοχές σε πολλές παγκοσμίως σημαντικές εταιρείες όπως η Coca-Cola και οι τράπεζες Credit Suisse και Morgan Stanley. O όμιλος είναι επίσης μεγάλος επενδυτής στην Chipita και έχει επενδύσει σε πολλές ελληνικές εταιρείες κατά το παρελθόν. Μάλιστα, τέτοια είναι η σχέση του με την Ελλάδα που διαθέτει κεντρικά γραφεία στη Γλυφάδα.
2.JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, ένα fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV και υποστηρίζεται από έξι επενδυτές, με τη συμμετοχή του ομίλου Dogus. Είναι ένα επενδυτικό κεφάλαιο της Μέσης Ανατολής, με έδρα το Λονδίνο, το οποίο επενδύει παγκοσμίως συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο ιδιωτικών κεφαλαίων, hedge funds και επενδυτικών εταιρειών real estate με έμφαση στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Συμμετέχει σε επενδύσεις που αφορούν τόσο αμιγώς την κτηματαγορά (real estate) όσο και πρότζεκτ που είναι σχετικά με το real estate. Τα κεφάλαια προέρχονται κυρίως από τη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα από σχήματα με έδρα το Aμπου Ντάμπι, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία. Η Dogus Holding είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουρκικούς ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων με συμμετοχές στα ΜΜΕ, στον τραπεζικό, κατασκευαστικό και τουριστικό κλάδο. Η Dogus ελέγχει μερίδιο 18% στις μαρίνες στην Τουρκία και έξι μαρίνες στην Κροατία. Το 2012 συνέστησε μια εταιρεία joint venture με τη Lamda Development του ομίλου Λάτση για επενδύσεις σε μαρίνες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της μαρίνας του Φλοίσβου.
3.LAMDA ERGA ANAPTYXIS S.A. Η Lamda Development, συμφερόντων του Έλληνα επιχειρηματία κ. Σπ. Λάτση, η οποία ήδη συνεργάζεται με τον «αντίπαλό της» στον Αστέρα, τον όμιλοDogus, sυμμετέχει στους διαγωνισμούς για το Ελληνικό, και την Αφάντου και στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), τέσσερα οικιστικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και στη Ρουμανία συνολικού οικοδομήσιμου χώρου 105.000 τ.μ. και έξι συγκροτήματα γραφείων συνολικού οικοδομήσιμου χώρου 70.000 τ.μ.
4.Κοινοπραξία των εταιριών COLONY CAPITAL ACQUISITIONS LLC και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS LTD του κ. Μίλτου Καμπουρίδη. Η Colony Capital είναι μια αμερικανική εταιρεία με ευρεία παγκόσμια παρουσία και αντίστοιχη υποδομή σε εννέα χώρες με ένα ισχυρό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Στο σχήμα που λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό συμμετέχει με μειοψηφικό μερίδιο και η Dolphin Capital του επιχειρηματία κ. Μ. Καμπουρίδη. H Colony έχει επενδύσει σε ποικίλα και σύνθετα επενδυτικά πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων το «Atlantic City Hilton», το «Las Vegas Hilton», τα «Raffles Hotels & Resorts», τα «Fairmont Hotels and Resorts», η «Swisshotel» και τα «One & Only Hotels & Resorts». Επίσης ήταν ο ιδιοκτήτης ενός από τους πιο φημισμένους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου, του «Costa Smeralda» της Σαρδηνίας. Αφού το ανακαίνισε, το πούλησε στο κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ.
Πηγή: www.reporter.gr