Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλιστικής και Νομικής Αντιμετώπισης Θανατηφόρων Τροχαίων Ατυχημάτων.
To σεμινάριο έχει σαν στόχο την ασφαλιστική τεχνογνωσία των ενδιαφερομένων συναδέλφων μας, διοικητικών στελεχών και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της αγοράς μας. Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε περιβάλλον σύγχρονης ψηφιακής εκπαίδευσης, webinar, αλλά και σε περιβάλλον φυσικής τάξης, κατά την επιλογή των ενδιαφερομένων συναδέλφων και σπουδαστών μας. Σημειώνεται το μεγάλο ενδιαφέρον του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, καθώς ο αριθμός τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στη Χώρα μας είναι υψηλός, οι παρενέργειές τους οξείες και δυσάρεστες, ενώ η ασφαλιστική διαχείρισή τους περίπλοκη και απαιτούσα επαρκή εξειδίκευση.
Η Χώρα μας συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που χαρακτηρίζονται από τον δυσάρεστα μεγάλο αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων της. Μάλιστα, πάμπολλα είναι μοιραία, θανατηφόρα και αφορούν, έτσι, σε πραγματικά δυστυχήματα, αφού έχουν ανυπολόγιστες ανθρώπινες διαστάσεις, διαστάσεις απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Οι επιπτώσεις τους είναι τεράστιες και αγγίζουν πολλούς θεσμούς, πρωτίστως την οικογένεια. Αγγίζουν, όμως, και τον θεσμό της Ασφάλισης, τον κοινωνικό ρόλο των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και τον κοινωνικό ρόλο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.
Το Εκπαιδευτικό μας Σεμινάριο αναλύει ενδελεχώς το σύνολο των πλευρών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος και δίδει έμφαση στις νομικές και ασφαλιστικές παραμέτρους του, καθώς επίσης και στους τρόπους με τους οποίους οι Ασφαλιστικές Εταιρείες και οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές είναι καλό να το αντιμετωπίζουν και να το διαχειρίζονται.
Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, έχουν ως εξής:
- Στατιστικά μεγέθη και συχνότητες τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων
- Κοινωνικές και Ασφαλιστικές επιπτώσεις
- Τα όρια ευθύνης του Ασφαλιστή
- Η συνυπαιτιότητα στο τροχαίο ατύχημα
- Το συντρέχον πταίσμα του παθόντος
- Δικαιούχοι Αποζημίωσης
- Έκταση Αποζημίωσης
- Υποκατάσταση ασφαλιστικού φορέα
- Υποκατάσταση ασφαλιστή από σύμβαση ασφάλισης ζωής
- Αλλοδαπός παθών – εφαρμοστέο δίκαιο
- Μεταγενέστερος θάνατος τραυματισθέντος
- Σύνοψη και απαντήσεις σε περιπτώσεις ενδιαφέροντος
έραν της θεωρητικής προσέγγισης του θέματος, που είναι αναγκαία προκειμένου να ορισθούν τα ασφαλιστικά αντικείμενα, οι κίνδυνοι, η ασφαλιστική τεχνική, τα πρωτόκολλα διαδικασιών και το νομικό περίγραμμα, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα case studies και στην παρουσίαση της συγκροτημένης εμπειρίας, ώστε το εκπαιδευτικό κοινό να μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται άριστα και κατά τρόπον τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο, το συνολικό πλαίσιο των πλευρών του θέματος.
Σε ποιους απευθύνεται
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε:
α. Διοικητικά Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, των Τομέων Γενικών Ασφαλίσεων, που διαχειρίζονται θέματα του Κλάδου Αυτοκινήτου και επιθυμούν να εμπλουτίσουν την τεχνογνωσία τους και να εξειδικευθούν περαιτέρω επί του σημαντικού αυτού θέματος.
β. Underwriters και Στελέχη Αποζημιώσεων Αυτοκινήτου, Πραγματογνώμονες και Διακανονιστές Ζημιών Αυτοκινήτου που ειδικεύονται στην αξιολόγηση των ασφαλιστικών περιπτώσεων, αλλά και τη διαχείριση σχετικών ασφαλιστικών απαιτήσεων.
γ. Στελέχη Νομικών Υπηρεσιών και Δικηγόρους που αναλαμβάνουν τη Νομική Διαχείριση Θεμάτων που σχετίζονται με τροχαία ατυχήματα και τις επιπτώσεις τους.
δ. Στελέχη εκπαίδευσης, Πωλήσεων, Product Management και Operations που διδάσκουν ή προωθούν Ασφαλίσεις Αυτοκινήτου.
ε. Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων που εξειδικεύονται στις πωλήσεις Ασφαλίσεων Αυτοκινήτου και είναι σκόπιμο να γνωρίζουν τις ειδικότερες πλευρές τους.
στ. Ενδιαφερομένους να αναπτύξουν καλή τεχνογνωσία επί του θέματος.
Εισηγήτρια Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου
Η κα Πένη Σαριδάκη, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με υψηλή εξειδίκευση επί θεμάτων Ασφαλιστικού Δικαίου, Νομική Σύμβουλος Ασφαλιστικών Εταιρειών, Τραπεζών και Φορέων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, συγγραφεύς νομικών και ασφαλιστικών εγχειριδίων και μελετών, με πολυετή εμπειρία επί του θέματος, τακτική συνεργάτης του Ε.Ι.Α.Σ. στις ενότητες Ασφαλιστικού Δικαίου του Εκπαιδευτικού του Προγράμματος.
Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020.