Υπεξαίρεση ποσού πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ εξετάζει κλιμάκιο του Οικονομικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, εναντίων του Κλεάνθη (Ανθούλη) Γεωργίου, Διευθύνοντα Συμβούλου της ΥΔΡΑ Ασφαλιστικής και των δυο υιών του Δρ Πόλυ Γεωργίου που ζει στην Ελλάδα, αδελφού του Κλεάνθη Γεωργίου και ενός εκ των μεγαλομετόχων της εταιρίας.
Οι πιο πάνω φέρονται να αντιμετωπίζουν σοβαρά ποινικά αδικήματα όπως μεταξύ άλλων φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κλοπή. Στην ΥΔΡΑ Ασφαλιστική, σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησε ο ανεξάρτητος Ελεγκτικός Οίκος KPMG, τα πιο πάνω στελέχη της εταιρίας, ίσως και άλλοι, «φούσκωναν» διαχρονικά το ποσό που έπρεπε να αποζημιωθεί ο ασφαλισμένος (πάνω από €2,000 ανά υπόθεση/φάκελο), και οικειοποιούντο το επιπλέον ποσό, το οποίο ανέρχεται μέχρις στιγμή συνολικά σε πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί. Ο Ελεγκτικός Οίκος KPMG, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρίας, μόλις ανακάλυψε την απάτη, στα πλαίσια του νόμου και της επαγγελματικής δεοντολογίας, προχώρησε σε σχετική καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του, παρέπεμψε την υπόθεση στην Αστυνομία για διερεύνηση.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΥΔΡΑ Ασφαλιστικής Κλεάνθης (Ανθούλης) Γεωργίου, μετέβη ήδη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και έδωσε σε κατάθεσή του την δική του εκδοχή στην οποία φαίνεται να θέλει να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά όλη την ευθύνη. Οι ανακρίσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται. Το θέμα που τίθεται, είναι αν εμπειρογνώμονες έχουν ξεκινήσει δουλειά, για να ακολουθήσουν την πορεία των χρημάτων ( follow the money ).
Το ερώτημα βέβαια που πλανάται είναι γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα συλλήψεις από την Αστυνομία, όταν για «αστείες» περιπτώσεις σε σύγκριση με το συγκεκριμένο σκάνδαλο ολκής, βγάζουν άμεσα διάταγμα για 8ήμερες κρατήσεις για δήθεν διευκόλυνση των ανακρίσεων. Βάζουν υπό κράτηση τον κάθε φτωχό για ένα χαλούμι και εδώ φαίνεται μέχρι στιγμής, κάποιοι να ακολουθούν άλλη διαδικασία.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστος ο ρόλος της Εποπτικής Αρχής των Ασφαλιστικών Εταιριών, δηλαδή της Εφόρου Ασφαλίσεων κυρίας Βικτώριας Νάταρ. Τι προτίθεται να πράξει η κυρία Έφορος με τον νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΥΔΡΑ Ασφαλιστικής, που φέρεται να υπεξαίρεσε ποσό πέραν του ενός εκατομμυρίου από την εταιρία; Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ο Κλεάνθης Γεωργίου πρέπει να παυτεί άμεσα από την θέση του, μέχρι αποδείξεως της «αθωότητας» του, πράγμα απίθανο, σύμφωνα με την έκθεση γεγονότων της KPMG.
Αναμένουμε από την κυρία Νάταρ να κάνει απλά την δουλειά της με βάση το τι προνοεί η νομοθεσία για το κοινό καλό. Τέτοια φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής κλονίζουν ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη του κόσμου για την ασφαλιστική βιομηχανία. Ο ρόλος δε του Γενικού Εισαγγελέα, είναι μείζονος σημασίας. Ο κύριος Κώστας Κληρίδης έδειξε δείγματα γραφής πάμπολλες φορές ότι δεν «χαρίζεται» σε κανένα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ίδιο θα πράξει και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ακόμα και αν τα κλαπέντα χρήματα επιστραφούν, το ποινικό αδίκημα δεν θα πρέπει να παραγραφεί ούτε να ανασταλεί.
Να σημειώσουμε ότι, η μη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σκανδάλου, στέρησε από τους μετόχους να γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στην εταιρία που επένδυσαν, κάποιοι εξ αυτών, μεγάλο χρηματικό ποσό. Μεταξύ αυτών και η Ιερά Μονή Κύκκου. Η «24» επικοινώνησε με τον Οικονομικό Διευθυντή της Ιεράς Μονής Κύκκου, κύριο Γιώργο Παύλου. Άναυδος ο κύριος Παύλου, είχε πλήρη άγνοια για το συγκεκριμένο σκάνδαλο. «Δεν γνωρίζουμε τίποτε απολύτως. Τώρα το ακούω από σας…» ήταν η απάντησή του. Διαβάστε όλες οι λεπτομέρειες του αδικήματος καθώς και δηλώσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη και τους μεγαλομετόχους της εταιρίας μέρη στην επόμενη έκδοση της εφημερίδας «24», την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017.
Πηγή:24h.com.cy