Σε μια σειρά από συναντήσεις αυτή την εβδομάδα με την Αυστραλιανή Προεδρία στους G-20, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ενώσεων Ασφαλιστικών Εταιριών (GFIA) ζήτησε από τους G-20 να εξασφαλίσει ότι όλες οι διεθνείς πρωτοβουλίες για μεταρρυθμίσεις των εποπτικών αρχών θα επιτρέπουν στον Ασφαλιστικό κλάδο να συνεχίσει να υποστηρίζει τους φιλόδοξους στόχους οικονομικής ανάπτυξης που είχαν συμφωνηθεί τον περασμένο μήνα από τον υπουργό οικονομικών των G-20.
Η GFIA επικροτεί το ενδιαφέρον της αυστραλιανής Προεδρίας των G-20 για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και τους φιλόδοξους στόχους της , δήλωσε ο Frank Swedlove, Πρόεδρος της GFIA. «Μια βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη απαιτεί όχι μόνο την οικονομική ασφάλεια που οι Ασφαλιστικές Εταιρείες προσφέρουν μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών μεταφοράς κινδύνου, αλλά και οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις του κλάδου».
Χωρίς την κάλυψη των κινδύνων από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες, πολλές πτυχές της σημερινής κοινωνίας και οικονομίας δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν Για παράδειγμα, από τις ζημιές ύψους 186 δισ. δολάρια που προκλήθηκαν στις ΗΠΑ το 2012, τα 77 δισ. δολάρια, ή το 41% αυτών καλύφθηκε από Ασφαλιστικές Εταιρείες. Επίσης, ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο θεσμικούς επενδυτές, με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση ύψους 26,8 τρισ. δολάρια για το 2012 και 4,6 τρισ. δολάρια νέων ασφαλίστρων για επενδύσεις ετησίως. Ο Ασφαλιστικός κλάδος, είναι ένας σημαντικός κάτοχος κυβερνητικών και εταιρικών ομολόγων.
«Είναι ζωτικής σημασίας η ικανότητα των Ασφαλιστικών Εταιρειών να προσφέρουν μεταφορές κινδύνου, συνταξιοδοτικά προϊόντα αλλά και να επενδύουν μακροπρόθεσμα για να διατηρηθούν και να ενθαρρυνθούν Η επικοινωνία θα πρέπει πάντα να γίνεται μεταξύ των διεθνών εποπτικών πρωτοβουλιών και των Μακροπρόθεσμων στόχων ανάπτυξης των G-20 », δήλωσε ο κ. Swedlove, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ζωής & Υγείας του Καναδά.
«Η διάθεση χρόνου είναι υψίστης σημασίας για την ανάλυση τους κόστους /οφέλους πριν από κάθε νέα ρύθμιση. Ακούσιες συνέπειες θα πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά», επέμεινε, αναφερόμενος στις τρέχουσες εργασίες σχετικά με τα παγκόσμια πρότυπα κεφαλαίων από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB), τη Διεθνής Ένωση Ασφαλιστικών Εποπτών (IAIS) και, τις εργασίες του ΟΟΣΑ (OECD) σχετικά με τη φορολογία.
«Όπως στο σχεδιασμό νέων παγκόσμιων προτύπων κεφαλαίου από το FSB και τη IAIS – κάτω από την πίεση ενός ιδιαίτερα φιλόδοξου χρονοδιαγράμματος. Είναι σημαντικό, η έκθεση των Ασφαλιστικών Εταιριών στην αστάθεια της αγοράς να μην υπερεκτιμηθεί Αυτή η τεχνητή μεταβλητότητα θα μπορούσε να μειώσει την προθυμία των Ασφαλιστικών Εταιρειών αλλά και την ικανότητά τους να επενδύσουν μακροπρόθεσμα σε τομείς όπως οι υποδομές. Θα μπορούσε επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διαθεσιμότητα και την τιμή ασφαλιστικών προϊόντων».
«Ο Ασφαλιστικός Κλάδος παρακολουθεί την Αυστραλιανή Προεδρία των G-20 για να εξασφαλίσει ότι υπάρχει κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον πριν συμφωνηθούν οποιαδήποτε νέα παγκόσμια πρότυπα», δήλωσε ο κ. Swedlove.