
Το περίπου 70% του παραγόμενου ασφαλιστικού τζίρου στις συντάξεις, την υγεία και την περιουσία είναι ξένης ιδιοκτησίας ή πολυεθνικών συμφερόντων, οπότε ανάλογη είναι και η βαρύτητα που έχουν τα συστήματα αυτά στην εγχώρια αγορά, με αποτέλεσμα να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις τάσεις, τη στρατηγική και, κατά συνέπεια, και το μέλλον του κλάδου. Πολύ δε περισσότερο καθορίζουν την κεφαλαιακή δύναμη της ασφαλιστικής αγοράς, δεδομένου ότι τα περισσότερα κεφάλαια συγκεντρώνονται και ελέγχονται από διεθνείς δυνάμεις.
Τα ανωτέρω σημειώνει στο ID υψηλόβαθμος παράγοντας του κλάδου, προσθέτοντας ότι οι πολυεθνικές δυνάμεις της αγοράς επιμένουν με την παρουσία τους στην Ελλάδα προσβλέποντας στην επόμενη μέρα της ιδιωτικής ασφάλισης, και ειδικότερα στο δυναμικότερο άνοιγμά της στην Υγεία και τις Συντάξεις.
Ο ίδιος προσθέτει ότι στην πλειονότητά τους οι εταιρείες διατηρούν την παρουσία τους στην Ελλάδα επενδύοντας περισσότερο στο μέλλον και λιγότερο στο παρόν, βάζοντας η κάθε μια στοίχημα για το ποια θα προηγηθεί στην κούρσα συγκέντρωσης της αγοράς, δεδομένου ότι ο κλάδος στα επόμενα τρία με πέντε έτη θα ελέγχεται από λιγότερα και ισχυρότερα σχήματα.
«Ο κλάδος είναι εντάσεως κεφαλαίου και η πρόκληση για τους μετόχους των εταιρειών, Έλληνες ή ξένους, είναι το ποιος θα τολμήσει να πάρει το ρίσκο να ρίξει περισσότερα κεφάλαια στην αγορά» αναφέρει το ίδιο στέλεχος για να προσθέσει ότι «μέχρι σήμερα και παρά τις αντιξοότητες της ελληνικής οικονομίας όσοι τόλμησαν και επένδυσαν στις εξαγορές βγήκαν κερδισμένοι, δεδομένου ότι και την κερδοφορία τους διατήρησαν και τα μεγέθη τους διόγκωσαν».
Σχόλια

3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Το μέλλον της ασφάλισης ανήκει στον συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινης αξίας
Έκλεισε το deal για το Ιασώ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 20% στο μ/κ στην Generali Ελλάδος η Intesa Sanpaolo SpA

Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ανεβάζει ταχύτητα με τέσσερις στόχους το Επικουρικό Κεφάλαιο

Εργαλεία ΑΙ στις αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη αναζητούν οι ασφαλιστικές

Credia Bank: Έκτακτη ΓΣ για τη συγχώνευση με την Ευρώπη

Ψηφιακή κάρτα σε ασφαλιστικές, πράκτορες και μεσίτες: Τι ισχύει με τη νέα εγκύκλιο

Ersin Pak: «Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν και ας κοιτάξουμε μπροστά»

















