
“Αυτή τη στιγμή οι διαμεσολαβητές παίζουν σημαντικό ρόλο στη ιδιωτική ασφάλιση”. Αυτό απάντησε ο David Black, MD financial services στην Google UK, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Laurence Eastham, αν οι μεσίτες και οι διαμεσολαβητές γενικότερα μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας θα χάσουν θέσεις εργασίας.
“Υπάρχουν” πρόσθεσε “ασφαλιστικές διαδικασίες που ψηφιοποιούνται. Πού ακριβώς θα καταλήξει αυτό; Είναι δύσκολο να το πούμε. Αυτό που όμως ξέρουμε είναι ότι οι εταιρείες που επενδύουν στην καινοτομία θα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν. Για εμένα το disruption στον κλάδο θα προέλθει από τα data.
Οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τη συμπεριφορά των καταναλωτών και καινοτομούν. Αυτό το έχουμε δει σε όλους τους κλάδους επιχειρήσεων”. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο insurance age o David Black εξήγησε ότι “ένας καταναλωτής που αγοράζει ασφάλιση, κατά μέσο όρο, χρησιμοποιεί τώρα 11,7 πηγές πληροφοριών για να αποφασίσει.
Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να λάβει αυτή την απόφαση. Η πραγματική ευκαιρία για τους ασφαλιστές έγκειται στο να κατανοήσουν πραγματικά ποια είναι η πορεία του καταναλωτή μέχρι να αγοράσει και, στη συνέχεια, να βρουν πώς μπορούν να τον επηρεάσουν.
Η συμβουλή που δίνω στις εταιρείες είναι να εστιάσουν στην εμφάνιση, τη γνώση και την ταχύτητα. Εμφάνιση: είστε εκεί σε όλες αυτές τις στιγμές για να φτάσετε στον καταναλωτή; Γνώση: καταλαβαίνετε τα δεδομένα; Και τέλος Ταχύτητα: Εάν η επιχείρησή σας δεν κινείται με την ταχύτητα στην καινοτομία στο διαδίκτυο, έχετε τον κίνδυνο μείνετε πίσω”.
Πηγή: .insuranceage.co.uk
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση
Η απάτη των deepfakes : Πώς να προστατευτείτε (video)
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εκστρατεία οδικής ασφάλειας «DRIVE SAFE ACHAIA»

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΕΣΑΠΕ

Η Interamerican συναντά το MDRT

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη

Φυσικές καταστροφές: Η ασφάλιση ως μοχλός ανθεκτικότητας

Όταν ο πελάτης βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής


















