Μία ακόμη σημαντική διάκριση έλαβε η Costa Navarino, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις Φιναλίστ της κατηγορίας «Destination», στο διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό Tourism for Tomorrow Awards.
Τα Tourism for Tomorrow Awards διοργανώνονται από το World Travel & Tourism Council, με στόχο να αναδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης παγκοσμίως. Στα φετινά βραβεία, η Costa Navarino αποτελεί το μοναδικό Φιναλίστ από την Ελλάδα, ανάμεσα σε υποψηφιότητες εταιριών και οργανισμών από 56 χώρες.
Με όραμα την τοποθέτηση της Μεσσηνίας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, στην Costa Navarino δημιουργούνται υποδομές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν το φυσικό πλούτο της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΤΕΜΕS έχει ακολουθήσει αυστηρούς κανόνες σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και λειτουργίας του προορισμού, γεγονός που ξεχώρισε η επιτροπή των βραβείων και στο οποίο αναφέρθηκε σχετικά, ξεκινώντας από το όραμα του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, για την περιοχή: «Για να έχεις ένα όραμα, βοηθά να έχεις έναν Καπετάνιο στο τιμόνι και η Costa Navarino είχε αυτό ακριβώς (…) το όραμά του για έναν προορισμό υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στο περιβάλλον, συνεχίζεται μέσα από την ΤΕΜES, την εταιρία που ίδρυσε», σημειώνοντας στη συνέχεια πως «η TEMES έχει αποδειχτεί ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της τουριστικής αειφόρου ανάπτυξης στη Μεσόγειο» (https://www.wttc.org/tourismfortomorrow/winners-finalists/2014-winners-finalists/temes-costa-navarino/).
Στην αξιολόγηση των φιναλίστ στα Tourism for Tomorrow Awards, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις περιβαλλοντικές πρακτικές που εφαρμόζει η Costa Navarino, όπως το πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιοδέντρων, με στόχο να διατηρηθεί αναλλοίωτη η φυσιογνωμία του τοπίου της περιοχής. Το πρόγραμμα σημειώνει μέχρι σήμερα ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100%. Στην περιγραφή για τον προορισμό, σημειώνεται επίσης, η δημιουργία των λιμνοδεξαμενών χωρητικότητας 700.000m³ που καλύπτουν τις αρδευτικές ανάγκες της Costa Navarino, συμπεριλαμβανομένων και των γηπέδων γκολφ. Το ενδιαφέρον της επιτροπής κέρδισαν και άλλες πρακτικές, όπως η εγκατάσταση του μεγαλύτερου γεωθερμικού συστήματος στην Ευρώπη με 123χλμ υπόγειων σωληνώσεων που είναι και το πρώτο παγκοσμίως που τοποθετείται σε τόσο μεγάλη κλίμακα κάτω από γήπεδο γκολφ, και μέσω του οποίου επιτυγχάνεται σημαντική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και των αντίστοιχων εκπομπών ρύπων.
Επίσης, η συμμετοχή στην ανάπτυξη ενός φωτοβολταϊκού σταθμού, ο οποίος όχι μόνο υπερκαλύπτει τις ετήσιες ανάγκες των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αλλά διοχετεύει παράλληλα ενέργεια πίσω στο εθνικό δίκτυο, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Navarino Environmental Observatory (NEO), που αποτελεί πρότυπο συνεργασίας για τη μελέτη της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο, μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στο Navarino Natura Hall, το διαδραστικό εκθεσιακό χώρο για τη Μεσσηνιακή φύση.