Η πρωτοποριακή ψηφιακή έκθεση για το φαινόμενο του σεισμού από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και την ΑΧΑ, γιορτάζει 1 χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας και ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό για τη νέα σχολική χρονιά !
Δύσκολο εγχείρημα να προσελκύσεις το ενδιαφέρον των πολιτών για την προστασία από τον σεισμό, ιδιαίτερα των μικρότερων γενεών που δεν έχουν εμπειρία του φαινομένου.
Και όμως, η ΑΧΑ και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας κατάφεραν να αντιστρέψουν αυτήν την τάση προσελκύοντας 12.000 πολίτες, εκ των οποίων 4.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πώς μπορείς να προετοιμαστείς κατάλληλα γι’ αυτόν τον απρόσμενο επισκέπτη; Ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθήσεις;
Πώς σχεδιάζουμε ένα οικογενειακό πλάνο προετοιμασίας για έναν σεισμό; Γνώριζες ότι τους τελευταίους 6 μήνες έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 150 σεισμοί άνω των 5 ρίχτερ στην Ελλάδα*; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφιακής έκθεσης Σεισμός στο Μουσείο, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μέσα σε έναν χρόνο κέρδισε το ενδιαφέρον του κόσμου με τη βοήθεια εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας, βιωματικών εκθεμάτων και διαδραστικών εφαρμογών.
Πέραν των επισκεπτών, μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών και πολιτών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικές επιμορφωτικές ημερίδες που διοργανώθηκαν από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Καθοριστικό ρόλο στην ενημέρωση του κοινού για την έκθεση είχε η ξεχωριστή καμπάνια που λάνσαρε η ΑΧΑ, Ο Σεισμός έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις!