Οι Διαπραγματεύσεις, σήμερα περισσότερο από ποτέ, αποτελούν νευραλγικό μέρος της πραγματικότητάς μας και της ζωής μας, σε όλες τις διαστάσεις τους. Διαπραγματευόμαστε θέματα μισθών και bonus παραγωγικότητας εάν είμαστε εργαζόμενοι και συζητούμε με τους Διευθυντές μας. Διαπραγματευόμαστε θέματα αποζημιώσεων με τους ασφαλισμένους πελάτες μας, όταν συντρέξουν σχετικοί λόγοι. Διαπραγματευόμαστε θέματα βελτίωσης προμηθειών και bonus πωλήσεων, εάν είμαστε Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές και συζητούμε σχετικά θέματα με τους Διευθυντές Πωλήσεων των συνεργαζόμενων Ασφαλιστικών Εταιρειών. Εάν είμαστε Δικηγόροι και εκπροσωπούμε πελάτες μας, διαπραγματευόμαστε με την πλευρά των αντιδίκων.
Εάν εργαζόμαστε σε επιμέρους κλάδους Ασφαλιστικών Εταιρειών, διαπραγματευόμαστε με πελάτες και συνεργάτες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, πόσο γρήγορα θα διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις τους. Ακόμη και στην οικογένειά μας, διαπραγματευόμαστε με άλλα μέλη της, π.χ. με τα παιδιά μας, πού θα πάμε διακοπές, εάν θα μείνουμε λιγότερες ή περισσότερες ημέρες, εάν θα πάμε στο θέατρο, στον κινηματογράφο ή σε κάποιον αγώνα μπάσκετ ή σε κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου και ούτω καθεξής. Επομένως, οι Διαπραγματεύσεις είναι παντού, στην καθημερινότητα μας, στις συνήθειες μας και στη συμπεριφορά μας.
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ανάπτυξης Τεχνικών και Μεθόδων Διαπραγματεύσεων, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, αναλύει το πλαίσιο των Διαπραγματεύσεων, εξηγεί τους παράγοντες που το καθορίζουν, προτείνει τρόπους ενίσχυσης των Διαπραγματευτικών μας ικανοτήτων και συμβάλει πολύ στην ανάδειξη μεθόδων και τεχνικών που μας ενδυναμώνουν και μας καθιστούν εξαιρετικά πιο αποτελεσματικούς στη δουλειά μας, στις σχέσεις μας με πελάτες, με συνεργάτες ή με προμηθευτές, αλλά και εξαιρετικά πιο ικανούς να διαχειριστούμε θέματα που μας απασχολούν στην εργασιακή μας ζωή, στην οικογένεια μας και στις ευρύτερες σχέσεις μας.
Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου έχουν ως εξής:
1. Ψυχολογία της Συμπεριφοράς
2. Ορισμοί Διαπραγμάτευσης και Πηγές Διαπραγματευτικής Δύναμης
3. Διαπραγματευτικές «Παγίδες» και «Μύθοι»
4. Συγκρούσεις και Στρατηγικές Διαχείρισης Συγκρούσεων
5. Διαπραγματευτικές Στρατηγικές και Κριτήρια Επιλογής Κατάλληλου Διαπραγματευτικού Μίγματος 6. Διαπραγματευτικοί Τρόποι, Τακτικές και Ελιγμοί
7. Προετοιμασία Διαπραγμάτευσης
8. Χαρακτηριστικά Καλού Διαπραγματευτή 9. Διαπραγματευτικό Παίγνιο για Ανάπτυξη Δεξιοτήτων
Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018.