Μια ενδιαφέρουσα μεγάλη Αγγελία της Interamerican εμφανίστηκε στο ένθετο «καριέρες» των Νέων της Δευτέρας 12 Μαΐου, 2008, μέσω της οποίας αναζητά νέους και νέες για να ενισχύσει το «Μοναδικό» ίσως τμήμα «Financial Advisors» που λειτουργεί στην Ελλάδα με έμμισθους Συνεργάτες.
Πολλά Στελέχη της Αγοράς έχουν κατά καιρούς ανακοινώσει την ίδρυση ενός Τμήματος Ασφαλιστών που θα λειτουργούν ως «Financial Planners», ωστόσο, από όσα γνωρίζουμε καμία Εταιρεία δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να το υλοποιήσει. Όχι πως είναι εύκολο.
Αντίθετα είναι πολύ δύσκολο για πολλούς λόγους. Πρώτον η Αγορά μας ουδέποτε μπόρεσε να στηριχτεί στην Έννοια, την Κουλτούρα, και τη Στρατηγική του «Financial Planning»! Η Δομή, τα Προϊόντα, η Φιλοσοφία, τα Κίνητρα, οι Διαλέξεις, οι Ομιλίες, οι Παροτρύνσεις των Στελεχών της Αγοράς, είναι προσανατολισμένα στη Νέα Παραγωγή και Μετράει μόνον τα Νέα Ασφάλιστρα, τα οποία κατά 95% προέρχονται από τα «Νοσοκομειακά» και τα «Συνταξιοδοτικά». Μερικές Εταιρείες, μετράνε και τη Διατηρησιμότητα, αλλά και αυτή πολύ χλιαρά.
Το Financial Planning, όπως το λάνσαρε η Morax, στην Ελλάδα από το… 1980, όταν μεσουρανούσε στις ΗΠΑ, βασίζεται στην Πυραμίδα των Τριών Αναγκών της Οικογένειας:
- Στην «Ασφάλιση»
- Στην «Αποταμίευση»
- Στην «Επένδυση»
Το Πρόγραμμα «ΠΟΠ» Προγραμματισμένη Οικογενειακή Προστασία, που σχεδίασε, τότε για την Interamerican, ένα άλλο αντίστοιχο, αλλά διαφορετικό για την τότε Ελληνοβρεταννική, το «Interplus» για την International το «ΜΕΛΟΙΚ» για την ING, και άλλα, δυστυχώς, δεν «ρίζωσαν». Μόνον η ING τροποποίησε ελαφρώς το MEΛOIK και το χρησιμοποιεί για Πωλήσεις Συνταξιοδοτικών.
Επικεφαλής του τμήματος των Financial Planers της Interamerican είναι ο Κοσμάς Σμπιλής η ομάδα του οποίου πάει πολύ καλά.