Μερική καθίζηση λόγω της κρίσης του κορωνοϊού που βιώνει η οικονομία παρουσιάζει η νέα παραγωγή ασφαλίστρων για τις περισσότερες εταιρείες του κλάδου.
του Πλάτωνα Τσούλου
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη καταγράφεται μείωση της νέας παραγωγής κατά 15-20% και όπως εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών όσο θα βαθαίνει η κρίση και όσο τα απαγορευτικά μέτρα θα γίνονται περισσότερα επιθετικά τόσο η μείωση της νέας παραγωγής θα επιτείνεται. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο βαθμό που η κυβέρνηση θα επιβάλλει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας (σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό υπό προϋποθέσεις) τότε θεωρείται βεβαιο ότι η νέα παραγωγή σχεδόν θα μηδενιστεί. Και αν τρέξουν κάποια νέα συμβόλαια αυτά θα αφορούν συμφωνίες που είχαν κλειστεί πριν ξεσπάσει τόσο έντονα η κρίση με τον κορωνοϊό.
Πάντως τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι μπορεί να πληγεί η ρευστότητα των ασφαλιστικών εταιρειών για περίπου δύο μήνες, ωστόσο εκτιμούν ότι για την πλειονότητα των εταιρειών δεν θα τεθεί σοβαρό ζήτημα είτε ρευστότητας είτε κεφαλαιακής επάρκειας καθώς οι εταιρείες έχουν μεριμνήσει για τα αναγκαία μαξιλάρια.
Βέβαια ο λογαριασμός σε κάθε περίπτωση θα γίνει μετά από 2-3 μήνες και τότε θα φανούν τα πραγματικά προβλήματα που θα έχουν δημιουργηθεί στην ασφαλιστική αγορά από την κρίση του κορωνοιού.
Καλημέρα
Θα ήθελα να προσθέσω ότι κατόπιν ληξης των μέτρων, όπου θα εκκινήσει εκ νέου η Αγορα, ενδέχεται να μην γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ασφάλισης υγείας και λοιπών συναφών ή να μη γίνονται δεκτές με τους ίδιους όρους και προυποθέσεις.
Αυτό θα περιορίσει τη παραγωγικότητα έως το 3Ο τρίμηνο του 2020.