Την στρατηγική του ομίλου της Generali επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, που αποτυπώνουν τη θετική της πορεία. Το λειτουργικό αποτέλεσμα του ομίλου την περίοδο Ιανουαρίο;-Μάρτιος 2017 υπερβαίνει τα 1,2 δισ. Ευρώ (+ 4,2%), ενώ οι επιδόσεις στους γενικούς κλάδους παραμένουν σταθερές και στη ζωή παρουσιάζουν βελτίωση. Η παραγωγή ασφαλίστρων του ομίλου ξεπέρασε τα 19,2 δισ. παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 2,5%, με τον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων να αυξάνεται κατά 1,9% και τον κλάδο ζωής να μειώνεται κατά 4,6%.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali, Luigi Lubelli, δήλωσε ότι “τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου επιβεβαιώνουν την άριστη απόδοση από πλευράς κερδοφορίας και κεφαλαιακής ισχύος του Ομίλου.
Στο σενάριο της συνεχιζόμενης μεταβλητότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών και των χαμηλών επιτοκίων και λαμβάνοντας υπόψη την απουσία καταστροφών κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η Generali συνέχισε την πειθαρχημένη και αποτελεσματική προσέγγισή της στις κύριες δραστηριότητές της.
Δημιουργήσαμε περαιτέρω αξία, η οποία αντικατοπτρίζεται σε άριστα αποτελέσματα και τεχνικές επιδόσεις μεταξύ των καλύτερων στον κλάδο, με τη λειτουργία του RoE να είναι και πάλι σύμφωνη με τον στόχο στο 13,6%. Επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με τους στρατηγικούς στόχους, το λειτουργικό αποτέλεσμα αυξήθηκε λόγω της σταθερής απόδοσης στις γενικές ασφαλίσεις και της βελτίωσης στους τομείς ζωής και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Ο συνδυασμένος δείκτης διατηρήθηκε σε εξαιρετικά επίπεδα, παρά την ισχυρότερη επίδραση φυσικών καταστροφών. Στον τομέα της Ζωής, η τάση των ασφαλίστρων και των καθαρών ταμειακών εισροών αντικατοπτρίζει την πειθαρχημένη εφαρμογή μιας πιο επιλεκτικής ασφαλιστικής πολιτικής στον τομέα των αποταμιεύσεων και την επανεξισορρόπηση υπέρ των προϊόντων που προσφέρουν καλύτερους όρους επιστροφής κινδύνου”.
Το καθαρό αποτέλεσμα του ομίλου κυμάνθηκε στα € 0,5 δισ. (-9%), καταγράφοντας μείωση κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής μείωσης των πραγματοποιηθέντων κερδών και της ισχυρότερης επίδρασης της φορολογίας, ενώ ο Δείκτης Οικονομικής Φερεγγυότητας διαμορφώθηκε στο 195%.