Η ψηφιακή πραγματικότητα στην ασφαλιστική αγορά, είναι ένα γεγονός όπως είναι παντού. Άλλες εταιρίες σε μικρότερο βαθμό άλλες σε μεγαλύτερο, πάντως όλες, οδηγούνται σε ένα ψηφιακό μετασχηματισμό που μόνο θετικές επιδράσεις μπορεί να έχει για τις ίδιες τις εταιρίες και τους ασφαλισμένους.
του Μάριου Σκορδή, Προϊστάμενου Εκπαίδευσης της Ευρωπαικής Πίστης
Η ίδια πραγματικότητα ισχύει και με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.
Στην Ευρωπαϊκή Πίστη έχουμε από νωρίς αναγνωρίσει την αναγκαιότητα αυτή και έχουμε ενσωματώσει στο εκπαιδευτικό μας υλικό digital πλατφόρμες, φροντίζοντας να διατηρούμε σε ισορροπία τη συνύπαρξη του physical με το digital. Αναφορικά με το τι ψηφιακά εργαλεία έχουμε συμπεριλάβει στην εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, ενδεικτικά παραθέτουμε τα εξής:
- Ο θεσμός της επανεκπαίδευσης, διενεργείται εξ ολοκλήρου ψηφιακά, μέσω πλατφόρμας e-learning, παρέχοντας στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή τη δυνατότητα να ολοκληρώσει την υποχρέωση της επανεκπαίδευσής του, μέσω υπολογιστή 24/7.
- Η εκπαίδευση στους κλάδους ασφάλισης και στα προϊόντα της Εταιρίας μπορεί να γίνει επίσης από την πλατφόρμα e-learning, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη και απαιτούμενη τυποποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που ορίζει η Εταιρία.
- Η εκπαίδευση για την προετοιμασία των εξετάσεων για τους νέους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, γίνεται με ένα blended εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της πλατφόρμας e-learning, με ανάπτυξη της θεωρίας που βρίσκεται πίσω από τις ερωτήσεις που ορίζει η Τ.τ.Ε για τις εξετάσεις με δυνατότητα εξάσκησης σε τεστ προσομοίωσης και εκπαίδευσης σε αίθουσα, που έχει ενισχυτικό χαρακτήρα.
- Αποκέντρωση των εργασιών του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, μέσω του portal “my Policy” όπου ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί να εκτελέσει μία πληθώρα εργασιών, από την τιμολόγηση και προσφορά ασφάλισης μέχρι την έκδοση συμβολαίου για τους περισσότερους κλάδους που ασκεί η Εταιρία και μία σειρά εργασιών – εφαρμογών και πληροφοριών που του παρέχει η πλατφόρμα.
Στην Ευρωπαϊκή Πίστη, όλη η προσπάθεια που κάνουμε ως Τμήμα Εκπαίδευσης για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές σχετικά με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που θέλουμε να τους παρέχουμε, γίνεται και θα γίνεται με βασικά κριτήρια τη διευκόλυνση του έργου τους, την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης υπηρεσίας, τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου, χωρίς υποκατάσταση της υπόστασης του φυσικού διαμεσολαβητή, αλλά αναβαθμίζοντας περισσότερο το ρόλο του.
Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing Μαρτίου 2019 – Ενότητα: Αφιέρωμα Εκπαίδευση