«Κάθε κρίση μπορεί να μας κάνει σοφότερους. Το ίδιο και αυτή η πανδημία. Μας θυμίζει την ευθραυστότητα της ζωής. Μας διδάσκει επίσης για το τι σημαίνει μία κρίση από άποψη οικονομική, χρηματοοικονομική και υγειονομική».
Στο άρθρο του ο Kennedy Sumarlie, ασφαλιστής από την Ινδονησία και μέλος του MDRT από το 2018 δίνει τη δική του προσέγγιση για το πώς πρέπει η ασφαλιστική αγορά να διαχειριστεί την πανδημία και τι μαθήματα πρέπει να πάρει.
«Βλέπουμε ορισμένες εταιρείες να αγωνίζονται και άλλες να ευδοκιμούν. Όπως λένε, είμαστε στην ίδια καταιγίδα με διαφορετικά σκάφη. Κανείς από εμάς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει η καταιγίδα. Ωστόσο, δεν πρόκειται για την καταιγίδα, η οποία είναι ανεξέλεγκτη. Αντ ‘αυτού, πρόκειται για προσπάθεια να ελέγξουμε καταστάσεις. Αυτό περιλαμβάνει την προετοιμασία του είδους του σκάφους που χρησιμοποιούμε και τον εξοπλισμό που θα προσθέσουμε στο σκάφος για να επιβιώσουμε καλύτερα στην καταιγίδα. Και γνωρίζουμε ότι κάθε επιλογή έχει συνέπειες».
Ο Kennedy Sumarlie εξηγεί ότι οι καταιγίδες μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και μπορούμε να επιβιώσουμε εάν κάνουμε τις σωστές επιλογές».
Τι προτείνει:
- Τα σχέδια που προετοιμάζουμε για τους πελάτες μας φέρνουν θετικά αποτελέσματα, ειδικά κατά τη διάρκεια κρίσεων. Οποιοδήποτε σχέδιο μεταφοράς κινδύνου είναι δυνατό να εφαρμοστεί καλά με ένα χρηματοοικονομικό προϊόν / ασφαλιστικό προϊόν με άμεσα οφέλη.
- Ο οικονομικός προγραμματισμός κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας είναι διαφορετικός και είμαι σίγουρος ότι θα είναι διαφορετικός μετά τη λήξη της πανδημίας. Πριν από την πανδημία, η φόρμουλα έκτακτης ανάγκης που πρότεινα στους πελάτες ήταν έξι φορές τα συνηθισμένα μηνιαία έξοδά τους. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διπλασίασα το ταμείο έκτακτης ανάγκης σε 12 φορές. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, οι πελάτες επικεντρώνονται περισσότερο στα οφέλη για την υγεία του νοσοκομείου, στην προστασία του εισοδήματος λόγω κρίσιμης ασθένειας και στην ασφάλιση ζωής με υψηλότερα οφέλη.
- Να γνωρίζετε πάντα τις εξελίξεις στις παγκόσμιες αγορές, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο τοπικό σας περιβάλλον. Ιστορικά, οι κρίσεις συμβαίνουν περίπου κάθε πέντε έως 10 χρόνια και μπορούν να ξεκινήσουν αλλού πριν εμφανιστούν στην πόρτα σας. Όποια και αν είναι, εμείς ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι απαιτείται να προετοιμάσουμε το καλύτερο «σκάφος» για τους πελάτες μας. Η γνώση του τι συμβαίνει παγκοσμίως σας βοηθά να προετοιμαστείτε νωρίτερα όταν η κρίση γίνει τοπική.
- Το φυσικό γραφείο δεν είναι αναγκαίο. Μπορώ να πραγματοποιώ αποτελεσματικά διαδικτυακές συναντήσεις από το σπίτι. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ξοδεύω χρήματα για ενοικίαση ή αγορά κτιρίων γραφείων. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον προϋπολογισμό σε άλλα μέρη, όπως ημερήσια ή εβδομαδιαία ενοικίαση χώρων γραφείων (εάν είναι απαραίτητο) και σεμινάρια επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης.
Πηγή: Mdrt Blog