Μια καλή φίλη μας έστειλε ένα κείμενο, το οποίο βρήκαμε πολύ ευρηματικό και το δημοσιεύουμε. Αν σε κάποιους δεν αρέσει, ας το δουν τουλάχιστον από την επιμορφωτική του πλευρά και ας κρατήσουν τους αγγλικούς όρους που περιέχει. Για εμάς τους υπόλοιπους που μας άρεσε, είναι ευκαιρία να κάνουμε και «δεύτερες» σκέψεις περί ληστών, περί τραπεζών, περί πτυχίων και γενικώς περί επαγγελματιών…
Η ιστορία έχει ως εξής:
Kατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουανγκτσου στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες: “Μην κινηθείτε. Τα λεφτά ανήκουν στο κράτος, η ζωή όμως, ανήκει σε σας!” Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα.
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται “Mind Changing Concept”, ελληνιστί ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.
Τότε, μια πελάτισσα στήθηκε κάπως προκλητικά σε ένα τραπέζι, περιμένοντας ίσως κάτι διαφορετικό από τους ληστές να της κάνουν. Ο ένας ληστής λοιπόν, της λέει. “Σοβαρέψου κυρία μου, πρόκειται να σας ληστεψω, όχι να σας βιάσω!”
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται “Being Professional”, ελληνιστί ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ, δηλαδή να εστιάζεις την προσοχή σου σε αυτό που έχεις εκπαιδευθεί.
Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός αδερφός, με πτυχίο μάστερ παρακαλώ, λέει στο μεγάλο αδερφό, απόφοιτο δημοτικού: “Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε!” Ο μεγάλος αδελφός, του Δημοτικού, του λέει: “Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε! Το βράδυ στις ειδήσεις, που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσό που κλάπηκε!”
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται “Experience”, ελληνιστί ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία μάστερ.
Όμως στην τράπεζα, μετά τη ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στο διευθυντή να καλέσει την αστυνομία. Ο διευθυντής του λέει: “Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς και κοντά στα 70 που έχουμε καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100!”
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται “Swim with the tide”, ελληνιστί ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.
Ο ταμίας λέει: “Μακάρι να έχουμε μια ληστεία κάθε μήνα!”
Αυτό λέγεται “Killing Boredom”, ελληνιστί ότι Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.
Το βράδυ, στις ειδήσεις, ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσό των 100 εκατομμυρίων. Οι καημένοι οι ληστές μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, αλλά το ποσό που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια… Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει “Ρισκάραμε τις ζωές μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού πήρε 80 εκατομμύρια! Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι Διευθυντής τράπεζας παρά ληστής!”
Αυτό λέγεται “Knowledge is worth as much as gold”, ελληνιστί Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ!
Ο Διευθυντής της τράπεζας ήταν πολύ χαρούμενος, που κάλυψε τις κλοπές του εξαιτίας της ληστείας.
Αυτό λέγεται “Seizing the opportunity, Daring to take risks”, ελληνιστί ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΡΙΣΚΟ!
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026
Οι παράγοντες που ανασχηματίζουν την αγορά οχημάτων
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Επένδυση άνω των 7 εκατ. ευρώ

INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα

Η CrediaBank και η Ευρώπη Ασφαλιστική μαζί σε έναν ενιαίο όμιλο

Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista

Εμπόδιο για την ασφαλιστική αγορά ο αρνητικός ρυθμός των αποταμιεύσεων

Το Piraeus Starup Accelerator στήριξε τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Διαγωνισμός στην Insurancemarket για ένα iPhone Duo


















