Η νίκη ενός μεγάλου ποσού σε τυχερό παιχνίδι αποτελεί όνειρο για πολλούς ανθρώπους. Είναι ωστόσο τέσσερις φορές πιο πιθανό να σε χτυπήσει κεραυνός από το να κερδίσεις τη λοταρία γράφει ο Indepedent.
Αυτό δεν ισχύει όταν μπορεί κανείς με την ευφυία του αν αντιστρέψει τις καταστάσεις υπέρ του, όπως έγινε στην περίπτωση του Stefan Mandel του μαθηματικού που εργάστηκε σαν ασφαλιστής στην Αυστραλία και κατάφερε να χακάρει και να ξεγελάσει με νόμιμο τρόπο το σύστημα της λοταρίας κερδίζοντας όχι μία ή δύο αλλά 14 φορές.
Τις δύο πρώτες φορές ο Mandel κέρδισε τη λοταρία στη Ρουμανία, όπου ο μηνιαίος του μισθός ήταν 88 δολάρια. Εν συνεχεία κατάφερε μαζί με την οικογένεια του να πάει στο Ισραήλ πριν μετακομίσει στην Αυστραλία όπου και κέρδισε 12 φορές.
Το 1987 πήρε 1,3 εκατ. δολάρια και εν συνεχεία κέρδιζε πολύ μικρότερα ποσά. Το Φεβρουάριο του 1992 κληρώθηκε λαχνός με κέρδη 27 εκατ. στη Virginia και αρχίζει το κυνήγι της ευρεσης του τυχερού, που πιστεύουν ότι είναι ένας επιχειρηματίας από το ilinois ο οποίος εκπροσωπεί αυστραλιανό επενδυτικό όμιλο, που φαίνεται να έχει αγοράσει 2,4 λαχνούς. Το θέμα δημοσιοποιήθηκε και έγινε αντικείμενο συζήτησης στα κανάλια, αλλά ο τυχερός δεν είχε παρουσιαστεί. Εκεί άρχισαν και οι έρευνες από τις αρχές. Παρουσιάστηκε πολύ αργότερα καταλήγοντας να πάρει ένα μικρότερο ποσό.
Ποιο σχέδιο εφάρμοζε;
- Υπολόγιζε τους πιθναούς συνδυασμούς. Στη λοταρία επιλέγονται αριθμοί από το 1 έως το 40, άρα υπάρχουν 3.838,389 συνδυασμοί
- Έβρισκε λοταρίες που υπολόγιζε ότι οι πιθaνοί συνδυασμοί είχαν τριπλάσιες πιθανότητες από τους άλλους
- Συγκέντρωνε χρήματα για να πληρώσει τους συνδυασμούς από επενδυτές. Στη λοταρία της Virginia είχε 2.524 επενδυτές
- Εκτύπωνε εκατομμύρια δελτία με τον κάθε συνδυασμό. Αυτό ήταν νόμιμο μέχρι να που αποκαλύφθηκε η δράση του. Πλέον τα δελτία δίνονται μόνο από καταστήματα.
- Έδινε τα δελτία σε εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους της ΄λοταρίας
- Κέρδιζε, έπαιρνε τα χρήματα και δεν ξεχνούσε να πληρώσει τους επενδυτές του.
Πιάστηκε στήνοντας παρόμοια παιχνίδια στο Ισραήλ και σήμερα ζει σε κάποιο νησί του Ειρηνικού.
Πηγές: www.independent.co.uk, & www.washingtonpost.com