Πρόθυμοι να μοιραστούν προσωπικά δεδομένα είναι οι χρήστες των έξυπνων οικιακών συσκευών.
Σύμφωνα με έρευνα της LexisNexis Risk Solution που έγινε σε 2.500 κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων στις ΗΠΑ το 78% των ιδιοκτητών συσκευών είναι θετικοί σε ανταλλαγή δεδομένων με τις ασφαλιστικές τους εταιρείες. Δύο μάλιστα στους τρεις χρήστες δέχονται να δώσουν δεδομένα μέσω των αισθητήρων, των καμερών ή ακόμα και τωνwearables ή των κινητών και των Tablet τους εφόσον έχουν έκπτωση στα ασφάλιστρα.
Από εκείνους που ήδη διαθέτουν συσκευές, το 57% πιθανόν να αγοράσει και να εγκαταστήσει μια άλλη συσκευή για να έχει ασφαλιστική έκπτωση. Περίπου το 47% των ερωτηθέντων είναι πρόθυμοι να λάβουν νέες προσφορές ασφάλισης, ενώ σχεδόν τρεις στους πέντε δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να λαμβάνουν συμβουλές από την ασφαλιστική τους μέσω πλατφορμών.
Στην αντίθετη πλευρά βρίσκονται όσοι δεν χρησιμοποιούν έξυπνες οικιακές συσκευές. Βασικά ζητήματα για όσους θέλουν να αγοράσουν έξυπνες συσκευές είναι η αυξημένη ασφάλεια (47%), η διευκόλυνση της εξ αποστάσεως διαχείρισης συσκευών (31%) και η μείωση των ενεργειακών λογαριασμών / εξοικονόμηση χρημάτων. Ανασταλτικοί παράγοντες στην αγορά τους είναι το κόστος τους (58%), το ότι δεν καλύπτουν κάποια ανάγκη (42%) και η ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής (26%).
Ο Dan Davis, διευθυντής της IoT στη LexisNexis Risk Solutions, δήλωσε: “Είναι σαφές ότι οι καταναλωτές είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να συνδέσουν τις έξυπνες συσκευές με τα συμβόλαια τους. Αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία στους ασφαλιστικούς φορείς που πρέπει να συνεχίσουν τις επενδύσεις που πραγματοποιούν σε αυτόν τον χώρο για να παράσχουν πρόσθετα οφέλη στους ασφαλισμένους και να προωθήσουν τη δέσμευση, την αφοσίωση και ενδεχομένως καλύτερη τιμολόγηση”.