Στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας» και της τροφοδοσίας των εργαζομένων της εταιρείας με σημαντικές πολιτισμικές εμπειρίες εκτός εργασίας, ο τομέας Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN οργάνωσε επισκέψεις στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, στις 12 και 24 Μαΐου. Περισσότερα από 100 άτομα ξεναγήθηκαν από το επιστημονικό δυναμικό του Αστεροσκοπείου σε αυτό το μοναδικό κέντρο επιστημονικής έρευνας και αναφοράς, που περιλαμβάνει τα Ινστιτούτα Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Ερευνών και Τηλεσκόπησης, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Οι επισκέπτες, εργαζόμενοι της εταιρείας και οι συνοδοί τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τη σύγχρονη λειτουργική του Αστεροσκοπείου, να θαυμάσουν τη βιβλιοθήκη του με τις σπάνιες εκδόσεις και τον περίφημο χάρτη της Σελήνης που σχεδίασε ο Ιούλιος Σμιθ, να δουν την εντυπωσιακή ανασύνθεση με σύγχρονα υλικά και την πιθανολογούμενη λειτουργία και χρήση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και ακόμη, να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό με ένα εκ των δύο τηλεσκοπίων που διαθέτει το Αστεροσκοπείο. Η ξενάγηση διανθίστηκε από τη συναρπαστική αφηγηματική παρουσίαση της Δρος Αναστασίας Φιόρη «Περί Αστερισμών και Μυθολογίας», αποκλειστικά για τους εργαζομένους της INTERAMERICAN, που αποκάλυψε τη σύνδεση των αστερισμών με την ελληνική μυθολογία, την προέλευση της ονομασίας τους και τη χρησιμότητά τους στην πλοήγηση, από την αρχαιότητα.
Το οικοδόμημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που οφείλεται σε δωρεά του βαρώνου Γεωργίου Σίνα (1840), τότε προξένου της Ελλάδος στη Βιέννη και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν, εγκαταστάθηκε στην κορυφή του λόφου των Νυμφών το 1842, ενώ το κτήριο του Διοικητηρίου οικοδομήθηκε το 1898 σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ. Η επιλογή της περιοχής για την εγκατάστασή του συνδέεται με το περίφημο «Ηλιοτρόπιον» (433 π.Χ.) του αστρονόμου και γεωμέτρη Μέτωνος.
Η INTERAMERICAN οργανώνει τακτικά για το ανθρώπινο δυναμικό της εκδηλώσεις για τη γνωριμία της απτής παράδοσης (μνημείων, έργων Τέχνης, αρχιτεκτονημάτων κ.λπ.), καθώς και της πνευματικής – λόγιας και λαϊκής παράδοσης, με σκοπό την ευρύτερη υποστήριξη της ποιότητας ζωής (παιδείας και αναψυχής) στην εταιρική κοινωνία.