Όταν το εγχείρημα της Lemonade ξεκίνησε η πρώτη σκέψη που έκαναν πολλοί άνθρωποι της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς ήταν κατά πόσο θα αποδειχθεί η προσπάθεια επιτυχημένη ή αν πρόκειται για άλλη μία περίπτωση “διάτοντα αστέρα”. Η μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας επιβεβαίωσε την θετική της εξέλιξη και αυτό κατά την Lemonade άρχισε να δημιουργεί μιμητές σε διάφορες πρακτικές ή έννοιες που η εταιρεία ενσωμάτωσε στην πολιτική της. Και η αλήθεια είναι ότι οι ομοιότητες μιλούν από μόνες τους…
Η μίμηση τιμά την εταιρεία λένε σε ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής της Lemonade που αναφέρουν ποιοι και πώς τους αντιγράφουν… με την καλή πάντα έννοια.
Πρώτη εταιρεία στην οποία αναφέρονται είναι η GEICO της οποίας το διαφημιστικό συνέπεσε με το λανσάρισμα της Lemonade και προσπαθεί να πλησιάσει τους καταναλωτές μέσω της λεμονάδας…
Επίσης, η GEICO λάνσαρε το chatbox Kate μετά από τη δημιουργία του chatbox Jim της Lemonade.
Αλλά φαίνεται πως η GEICO δεν είναι η μόνη εταιρεία που αποφάσισε να ακολουθήσει στοιχεία της Lemonade. To advertising age επισήμανε σε άρθρο του ότι “και η State Farm θέλει να γίνει καλός γείτονας”.
Όπως αναφέρεται για να ανταγωνιστεί με παίκτες start up όπως η Lemonade η εταιρεία ανανεώνει την εικόνα της και προβάλλει σε μεγάλο βαθμό την εταιρική κοινωνική της υπευθυνότητα. Μάλιστα σε μία καμπάνια της με ταχυδρομικές κάρτες είχε σαν μότο “να συγκρίνουμε τα μήλα με τα μήλα για να μην μείνουμε κολλημένοι στα λεμόνια”.
Και η Lemonade συνεχίζει: “Στο τέλος της ημέρας, η αναζήτησή μας για το ‘# 1 Λεμονάδα-Copycat’ έδωσε έναν σαφή νικητή: τη Liberty Mutual. Κέρδισαν τον τίτλο για το “Lulo”, το νέο τους εμπορικό σήμα για την προώθηση ασφαλίσεων σε ενοικιαστές. Ένα εσπεριδοειδές φρούτο για όνομα, ένα λογότυπο που μοιάζει λίγο με το δικό μας , παράφραση του περιεχομένου, αντιγραφή τιμών. Θέλω να πω, είμαστε κολακευμένοι.. αλλά ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω λογότυπα . Δεν είναι και λίγο ενοχλητικό;”
Και οι ομοιότητες δεν εντοπίζονται μόνο εκεί αλλά και στον τρόπο που παρουσιάζονται οι καλύψεις όπως στην εικόνα που ακολουθεί:
Είναι γνωστό ότι στις περισσότερες ιδέες δεν υπάρχει παρθενογένεση, υπάρχει ωστόσο δημιουργική ενσωμάτωση ή διαφοροποίηση που εν προκειμένω θα λέγαμε ότι μάλλον απουσιάζει.