Οι ασφαλιστικές εταιρείες με έκθεση σε εποχικούς επιχειρηματικούς κλάδους αναμένεται να υποστούν τις μεγαλύτερες πιέσεις στις ανανεώσεις των συμβάσεων κάλυψης Άστικής Ευθύνης Οχημάτων και Πυρός.
Τα σοβαρότερα πλήγματα, από τις συνέπειες των μέτρων απαγόρευσης κατά του Covid-19, θα υποστούν κυρίως όσες εταιρείες στρατηγικά έχουν στραφεί στην τουριστική αγορά.
Ειδικότερα, ζητήματα με τις ανανεώσεις των συμβάσεων θα υπάρξουν για τα τουριστικά και τα σχολικά λεωφορεία τα οποία κυριολεκτικά παροπλίστηκαν, δίχως κανείς να γνωρίζει όποτε θα… πάρουν και πάλι μπροστά, όπως και με τις κεντρικές συμβάσεις των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων, των οποίων η ζήτηση έχει σχεδόν μηδενιστεί.
Θέμα ασφαλίστρου αναμένεται να θέσουν, κατά μονάδα, κι οι οδηγοί ταξί, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σήμερα «κλειδώσει» τα οχήματά τους.
Ανάλογα ζητήματα με τις ανανεώσεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων θα δημιουργηθούν και με τις τουριστικές επιχειρήσεις που προς το παρόν παραμένουν κλειστές, με τις προοπτικές να είναι δυσοίωνες για το πότε και υπό ποιες συνθήκες θα επαναλειτουργήσουν.
Όμως και οι εμπορικές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συμβόλαια ασφάλισης, όπως και οι αλυσίδες με οργανωμένα δίκτυα λιανικής (πλην των σούπερ μάρκετ) είναι πολύ πιθανό να θέσουν θέματα στις ανανεώσεις των ασφαλιστηρίων συμβάσεων, σε μια προσπάθεια περιορισμού του γενικότερου κόστους λειτουργίας τους.