ERGO

Προσοχή: Το cyber θα κοστίζει στους ασφαλιστές περισσότερο από τις φυσικές καταστροφές

Οι κυβερνοκίνδυνοι θα αποτελέσουν μεγαλύτερο ρίσκο για τις ασφαλιστικές εταιρείες από ότι οι φυσικές καταστροφές, αναφέρει ο πρόεδρος της Scor, Denis Kessler, προτείνοντας να φτιαχτεί μία κλίμακα για τα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων και διαρροής δεδομένων. “Κάτι σαν την κλίμακα ρίχτερ αλλά για την κυβερνοασφάλεια. Θα έπαιζε σημαντικό ρόλο να έχουμε ένα μοντέλο και μονάδα μέτρησης. Αν [...]

Groupama
Προσοχή: Το cyber θα κοστίζει στους ασφαλιστές περισσότερο από τις φυσικές καταστροφές

Οι κυβερνοκίνδυνοι θα αποτελέσουν μεγαλύτερο ρίσκο για τις ασφαλιστικές εταιρείες από ότι οι φυσικές καταστροφές, αναφέρει ο πρόεδρος της Scor, Denis Kessler, προτείνοντας να φτιαχτεί μία κλίμακα για τα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων και διαρροής δεδομένων.

“Κάτι σαν την κλίμακα ρίχτερ αλλά για την κυβερνοασφάλεια. Θα έπαιζε σημαντικό ρόλο να έχουμε ένα μοντέλο και μονάδα μέτρησης. Αν δεν έχουμε μοντέλο είναι πολύ δύσκολο για εμάς να παρέχουμε κάλυψη. Έχουμε πιθανά σενάρια, αλλά δεν έχουμε μοντέλα”.

Ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια, ανάμεσα τους και από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, το Federal Reserve και την κεντρικές τράπεζες του Καναδά και της Ιαπωνίας συναντήθηκαν για να εκτιμήσουν τον κίνδυνο. Μέλος του ΔΣ της ECB, η Sabine Lautenschlaeger, δήλωσε ότι «είναι θέμα χρόνου» πριν υπάρξουν σοβαρά περιστατικά”.

Για να προσπαθήσει να προετοιμαστεί για ενδεχόμενες επιθέσεις, η Ομάδα των Επτά – η οποία σήμερα προεδρεύεται από τη Γαλλία – θα εξομοιώσει μια διασυνοριακή κρίση τον επόμενο μήνα. “Είναι ένας νέος κόσμος για εμάς και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να μάθουμε πολλά από αυτό”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire.


Ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Γαλλίας Francois Villeroy δήλωσε ότι οι απειλές στον κυβερνοχώρο είναι ένας «σοβαρός και συστημικός κίνδυνος» για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς οι επιθέσεις είναι πιο συχνές και η δημόσια δράση για τις επιθέσεις είναι η «μη βέλτιστη». “Ο αντίκτυπος – των μέχρι τώρα επιθέσεων – δεν ήταν τόσο υψηλός. Αλλά δεν αισθάνομαι , ήρεμη, καθόλου, είναι θέμα χρόνου, επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής », είπε η Lautenschlaeger. Κάλεσε τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να αναθεωρήσουν την υποδομή των πληροφοριακών τους συστημάτων, να διεξάγουν δοκιμές αντοχής και κοινές ασκήσεις για να βελτιώσουν την αντοχή τους.

Metropolitan

Σχόλια

Φόρτωση...
HDI
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121