Τελικά, η Οδηγία της Ε.Ε. που αφορούσε τα Περιθώρια Φερεγγυότητας των Ασφαλιστικών Εταιρειών («Solvency II») και έπειτα από ατέρμονες συζητήσεις μεταξύ των μελών της CEA και της Κομισιόν κατέληξε η Εποπτεία να Ασκείται από τις Κυβερνήσεις των Κρατών-Μελών όπου λειτουργεί η Ασφαλιστική Εταιρεία και όχι από το Κράτος-Μέλος όπου έχει την έδρα της.
Ως γνωστόν, οι μεγάλες Πολυεθνικές ζητούσαν να ελέγχονται οι Ασφαλιστικές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από μία Ευρωπαϊκές χώρες από την Κυβέρνηση της χώρας στην οποία διατηρούν την έδρα τους! Αυτό δεν το δέχτηκαν τα Κράτη-Μέλη που δε διαθέτουν Πολυεθνικές Ασφαλιστικές, οι οποίες να δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από μία Ευρωπαϊκές χώρες. Για παράδειγμα, τα μικρά Κράτη διαθέτουν Κρατικές και Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες μέσα στη χώρα τους, αλλά δε διαθέτουν θυγατρικές σε άλλες χώρες. Δε θα ήθελαν με τίποτα, επομένως, ο Έλεγχος των Πολυεθνικών που λειτουργούν στη χώρα τους και ανταγωνίζονται τις δικές τους Κρατικές ή Ιδιωτικές να ασκείται από το Κράτος όπου Εδρεύει η Μητρική Εταιρεία και οι τοπικές Εποπτικές Αρχές να μην έχουν καμία δικαιοδοσία να τις Εποπτεύουν!
ΠΟΙΑ ΜΙΚΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΞΙΚΑ ΕΛΕΝΧΟΜΕΝΗ
ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ;
ΤΙ ΚΟΡΟΙΔΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ… ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΙ ‘ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ’… ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ) ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΒΛΕΨΗΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ. ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ) ΣΤΙΣ ΕΤΕΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΕΣ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΣΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ (ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ) ΤΟ ‘ΜΑΡΜΑΡΟ’… ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΟΥΣ … ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΕΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΣΩΖΕ!