
Μετά τις αλλεπάλληλες αρνήσεις των δανειστών να δεχτούν τα ισοδύναμα μέτρα που έχει προτείνει η κυβέρνηση για να αποφύγει τις άμεσες περικοπές σε όλες τις κύριες συντάξεις, το Υπ. Εργασίας μελετά μία έσχατη –ίσως- λύση.
Αυτή δεν είναι άλλη, από τη «μεταβατική» εφαρμογή των νέων ποσοστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις.
Η εισαγωγή της έννοιας της «μεταβατικότητας» σημαίνει την εφαρμογή των νέων ποσοστών αναπλήρωσης ανάλογα με το έτος στο οποίο συνταξιοδοτείται κάποιος ασφαλισμένος με ορόσημο το 2016-2017 όπου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης.
Η απόφαση περί «μεταβατικότητας» της εφαρμογής της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, μετά τη «ρελάνς» που της έκανε το κλιμάκιο των θεσμών κατά την περασμένη συνάντησή τους στην Αθήνα.
Οι θεσμοί, συγκεκριμένα, απείλησαν την ελληνική πλευρά ότι θα επαναφέρουν το αίτημα τους για αύξηση των ελάχιστων ετών ασφάλισης στα 20 χρόνια από τα 15 χρόνια που είναι μέχρι σήμερα, αν δεν προβεί σε άμεσες περικοπές των κύριων συντάξεων.
Αν αυξάνονταν τα μίνιμουμ έτη ασφάλισης για κατώτατη σύνταξη κατά 5 χρόνια, τότε θα μειώνονταν κατά τουλάχιστον 20% η σύνταξη με 15 έτη ασφάλισης, αγγίζοντας τα 300 ευρώ έναντι των 382 ευρώ που θα είναι η νέα εθνική σύνταξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ο ρόλος των εκκρεμών συντάξεων στη φετινή “εξίσωση” των Ταμείων

Συνταξιούχους τριών ταχυτήτων δημιουργεί το νέο Ασφαλιστικό

Ο χάρτης των παρεμβάσεων στο Ασφαλιστικό

Αντιφατικό εν τοις …όροις το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Έρχονται παρεμβάσεις διαρκείας στο Ασφαλιστικό

Τα πάνω κάτω φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Νέο Ασφαλιστικό: «Εύκολη» αρχή, δυσκολότερη η συνέχεια


















